Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer maminky,prosím o radu,jak vyčistit bílé spáry v koupelně.Stavíme nový domeček,koupelnu a záchody máme obložené,jenže jak se tam teď v době stavby ještě chodí,tak už nejsou bílé,ale dost špinavé šedé a někdy i černé.
Chtěli jsme tomu zabránit přikrytím,ale stejně to nepomohlo.Takže ještě nebydlíme a spáry jsou špinavé.Děkuji za rady.
![]()
Ahoj,
řekla bych že na takové to obyčejné zaprášení ze stavby bude stačit hold rejžák a nějaký prostředek na koupelny. ![]()
… udělat nové??
blbý co…
nám tenkrát zedník kvůli tomu udělal takové „starorůžové“… řekl že není nic horšího než bílá spára. já nevim, já tomu nerozumim.
Tak já nevím máme bílé už sedm let a v pohodě - jen je potřeba je sem tam vydrhnout,
ovšem drhnu jako fakt jen přímo ve sprcháči jinde se to nijak extra nešpiní. Ovšem když ve sprchovém koutu třeba umývám síta do oken tak jsou spáry opravdu dost špinavé a stačí jen ten rýžák a sprej na vodní kámen. ![]()
Osobní zkušenost nemám, ale prý je na to dobrý parní čistič. Radilo mi to víc lidí, naši si to prý půjčují od známých..
Pulirapid ve spreji - je to tedy na kámen, ale třeba by to šlo dolů taky.
a co treba cif a drhnout? nebo v nejhorsim pripade existuje nater na spary…
Holky, čím čistíte spáry v kuchyni za sporákem?
Mám tam světle hnědé až oranžové kachle a tehdy bílé spáry, ale vařením okolo trochu ztmavly. Čím je vyčistit, aby byly bílé??
Nějakým čisticím prostředkem s chlórem - treba Real Chlorax. Ten navíc rychle nesteče. Napatlat, nechat působit a pak vydrbat kartáčem.
@SarkaLo mě pomáhá Fixinela, přímo určená na spáry, stojí pár korun a funguje skvěle ![]()
@Tiger-lily Zkusím se po tom kouknout u nás v drogerii :_) Díky
![]()