Jakou barvu silonek k černým šatům?

1589
11.11.15 12:52

Jakou barvu silonek k černým šatům?

Ahoj, 23.listopadu mě čeká společenská událost. Já do společnosti moc nechodím, tak vůbec nevím, jak se obléknout, aby to nevypadalo blbě nebo až nepřístojně. S tchýní se radit nemůžu, ta se oblékla celá do černého i na naší svatbu a vypadala, jak když jde na pohřeb. Takže mi samozřejmě k mým skoro černým šatům (jsou tmavě modré, ale skoro až černé) doporučila černé silonky a černý svetřík. Ale já opravdu nechci vypadat jak na pohřbu, je to veselá událost - koncert a taneční vystoupení u dcery ve školce, které proběhnou v koncertním sále městského úřadu. Přemýšlím o béžových silonkách v tělové barvě a k tomu černé boty na podpatku. Černé silonky opticky zeštíhlují nohy, čož bych sice potřebovala - mám nožky trochu macaté, ale nebylo by té černé už moc? Vzala bych si kabát černý a tam ho odložila, svetřík nevím, jaké barvy by se hodil, ale možná tam bude teplo a svetříku netřeba. No a boty mám jen černé, kabelku taky, se zlatavým znakem a řetězem. Moc děkuju za rady, opravdu jsem v tomhle amatér. Jsou to moje první pěkné šaty od maturitního plesu. :oops: Po třech porodech jsme dost ztloustla a teď jsem zabrala a konečně zhubla, že na sebe celkem beze studu můžu něco pěknějšího natáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1179
11.11.15 13:03

A musí to být silonky? Co třeba teplejší punčochy, nějaké vzorované nebo klidně i barevné, abys nepůsobila moc tmavě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
11.11.15 13:09

Tělové silonky se hodí ke všemu.
jinak ponožky a silonky mají mít barvu bot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 13:12
@Twin_Star píše:
Ahoj, 23.listopadu mě čeká společenská událost. Já do společnosti moc nechodím, tak vůbec nevím, jak se obléknout, aby to nevypadalo blbě nebo až nepřístojně. S tchýní se radit nemůžu, ta se oblékla celá do černého i na naší svatbu a vypadala, jak když jde na pohřeb. Takže mi samozřejmě k mým skoro černým šatům (jsou tmavě modré, ale skoro až černé) doporučila černé silonky a černý svetřík. Ale já opravdu nechci vypadat jak na pohřbu, je to veselá událost - koncert a taneční vystoupení u dcery ve školce, které proběhnou v koncertním sále městského úřadu. Přemýšlím o béžových silonkách v tělové barvě a k tomu černé boty na podpatku. Černé silonky opticky zeštíhlují nohy, čož bych sice potřebovala - mám nožky trochu macaté, ale nebylo by té černé už moc? Vzala bych si kabát černý a tam ho odložila, svetřík nevím, jaké barvy by se hodil, ale možná tam bude teplo a svetříku netřeba. No a boty mám jen černé, kabelku taky, se zlatavým znakem a řetězem. Moc děkuju za rady, opravdu jsem v tomhle amatér. Jsou to moje první pěkné šaty od maturitního plesu. :oops: Po třech porodech jsme dost ztloustla a teď jsem zabrala a konečně zhubla, že na sebe celkem beze studu můžu něco pěknějšího natáhnout.

jaká je to událost? to je nejdůležitější… jinak se oblečeme do divadla, jinak na odpolední vernisáž, jinak na čaj o páté jinak na formální večeři - barva silonek a doplňků se volí podle toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 13:14

@Twin_Star nechceš sem dát foto? sebe v šatech klidně s rozmazaným obličejem? je těžké radit když nevíme typ šatů ani tvé postavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
11.11.15 13:27

Na formální společenské události patří zásadně silonky tělové, cokoliv jiného si můžou dovolit leda tak umělkyně, u kterých se extravagance považuje za součást povolání. A pokud by se jednalo o skutečně formální událost, není vhodný ani svetřík. Nicméně si nemyslím, že by besídka školky, byť konaná v koncertním sále městského úřadu, byla tak formální událostí. Vsadím se, že polovina maminek přijde v džínách, takže bych si s tím zas tak moc hlavu nelámala. Být „overdressed“ je sice menší trapas než přijít oblečená příliš ležérně, ale ideální to taky není. Silonky bych vzala tělové, ať nejsi jak na pohřeb, svetřík jakýkoliv, co se ti barevně hodí a máš ve skříni - černý, smetanový, bílý… Chápu, že se po dlouhé době chceš předvést, ale zůstaň přiměřená příležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.11.15 13:37

Na to, že nechceš jít jak tvoje tchyně na pohřeb, tak zatím skládáš úplně stejný outfit a přemýšlíš jenom o barvě silonek :lol: Jako na fakt společenskou událost bych si k černým vzala jediné tělové, ale jak už tu bylo zmíněno, ona toto zas tak formální událost není. A myslím, že i ty zmíněné rifle se tam objeví často :lol: Takže si myslím, že tam by se dalo uvažovat i o nějakých těch barevných, ale to už záleží na typu šatů. Ono to všechno závisí na těch šatech, bez nich dostaneš informace, které ti nemusí vůbec pomoct.

• Citovat
  • Upravit
2398
11.11.15 13:43

Černé vypadají víc sexy, to jo, ale tělovýma nic nezkazíš.
Já nosím k černým šatům raději tělové - plesy, divadlo.
Na šaty hodím černé bolerko nebo sáčko. A boty i kabelku mám taky černou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
11.11.15 13:47

Tělové!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.11.15 13:55

@Twin_Star Černé silonky jenom na pohřeb.

Rozhodně tělové.

A jinak holt si najdi něco barevného, co ten Tvůj „funus“ oživí - šátek, výraznou brož, půjč si barevnou kabelku apod. Černá plus zlato, to je dost vražedná kombinace, na veselou akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
11.11.15 14:10

@jdukolem Psala jsem, že je to koncert a taneční vystoupení dětí ve školce, takže to bude sál plný rodičů s dětma. :) Nic vážného, prostě veselá událost.

Děkuji, šaty vám ráda vyfotím, ale ještě je nemám doma, až příští středu, v obchodě neměli mojí velikost, tak ji museli objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
11.11.15 14:16

Hlavně ty šaty mají pěkné vyšívání, tak mi přijde, že kdybych měla k tmavým šatům černé punčochy nebo silonky (a k tomu černé boty), tak by tak nevinikly ty šaty. :think: V obchodě jsem si zkoušela ty šaty s tělovýma silonkama a líbilo se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
11.11.15 14:17

@Slečna Ferka Koukla jsem na fotky celebrit v černých šatech, a skoro všechny mají černé silonky k tomu. Asi je to in, ale nelíbí se mi to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18150
14.2.20 15:27

Oživuji diskuzi, jdeme na takový komorní ples smetánky, všechny ženy budou mít šerné šaty (byla jsem už vloni, tak vím). Mám černé šaty, černé lodičky i kabelku, doplňky zlaté. Co silonky? Tělové, nebo černé průsvitné? A nikdy nevím co nahoru k šatům, aby mi nebylo zima. Nehodí se mi ani svetřík ani sako, ale nic jiného nemám??? Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.20 10:36

Silonky na výšku 190cm ...

Trápí mě neschopnost sehnat dobrého dodavatele na silonky pro výšku postavy 190 cm.. Nemáte nějaký tip na specializovanou nadrozměrnou prodejnu? Postava normální, jen prostě ta výška je atyp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková