Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A co něco takového
http://www.koupelny-bernold.cz/…o/p13666.jpg
http://www.koupelny-bernold.cz/…kt13666.html
K tomu se pak hodí i třeba ratan a podobně. Má to v sobě víc barev, takže i barevné stěny, dovedu si k tomu přestavit i mléčné sklo a co se týče PC stolku, tak vpodstatě jakýkoliv, když to sladíš s doplňky v místnosti - třeba tmavý stolek, tmavá váza, tmavé závěsy
Nebo naopak světlé atd.
@pokymar píše:
To bylo jasné, že se každý chytí té studené dlažbyMy jí máme jen na chodbě a dobře se o to v létě chladí. Já bych volila buď plovoučku (ale to taky nic moc, jak to tak po letech zjišťuju) a nebo nějaké linoleum-marmoleum. A úplně nejúžasnější by byla dřevěná podlaha
Ale to je děsná darda.K barvě: na stránkách aska jsem nenašla souhrnou fotku, ale jen jednotlivé produkty, tak se to špatně odhaduje. Obecně se mi líbí spíš „bělené“ podlahy, tzn. světlejší, dejme tomu dekor dřeva. Ideálně aby to vypadalo jako dřevěná podlaha (jsem na to ujetá? Ne, nejsem, ale teď jsem byla nedávno u kamarádky, která má takovou podlahu a musela jsem jí zkoumat s nosem u země, abych zjistila, co to je, vypadalo to úžasně a na chatě máme původní dřevěnou a po té bych nejradši chodila bosa jak je to příjěmné). Hlavně ne tmavou, tu máme taky v jedné místnosti a je to děs jak je na tom všechno vidět
Plovoucí podlaha je přece i dřevěná - ty asi myslíš spíš laminátovou. Do laminátové bych nikdy nešla.
V pokojích máme dřevěnou plovoucí (zvolili jsme dub), je sice dražší, ale nemám k ní připomínky
Dlažbu máme jen předsíni, v koupelně a na WC, je studená (tam nám to však nevadí). Moji rodiče si ji dali i do kuchyně a nic moc. V kuchyni máme kvalitní odolné PVC. Sice byla nutná dobrá nivelační stěrka, ale nelituji.
Z raka serie defile maji rodice koupelnu.Dlazba je moc hezka,ale musi se pocitat s tim,ze ma vroubky.Takze casem tam asi bude zalezat spina.A s pejsky bude narocna na udrzbu.To je muj nazor.U podlahoveho vytapeni je dobre volit podlahu,ktera je doporucena pro podlahove vytapeni.Preji stastnou ruku pri vyberu.
Ráno jsem již musela opustit diskuzi a fofrovat do práce, ale opravdu děkuji za všechny rady, odkazy i návrhy - moc jste mi pomohly při výběru, ta poslední varianta dlažby bez struktury letorostů je pěkná a není ani drahá, tu firmu jsem ani neznala, díííky. Ještě musím nějak vyřešit osvětlení na čtení v posteli, aby světlo svítilo shora, ne klasická lampička na stolku. Připnout na to čelo ten klasický husí krk s bodovkou se mi zdá divné. A ještě dotaz - kuchyn budu mít v dekoru modřín horský a mám si prý sehnat na zed mezi pracovní desku a horními skřínkami obklad, prý se k tomu hodí ta umělá břidlice - přírodní pásky jsou drahé, ale prý se dělá obklad, že to od pravé je k nerozeznání a jde to krásně udržovat, má to polituru. Nevíte o nějakém dobrém obchodě, nebo klasicky OBI ?
Ahoj, ( teď jsem se přidala, tak 12 hodin nemohu zakládat nové vlákno). Rekonstruujeme dům po předchozím majiteli. Mám v jídelně a kuchyni rustikální dlažbu, ale nemám k ní žádné vodítko. Finančně a časově nelze podlahu momentálně pár let předělat ( podlahové topení…atd.) Mám tam vykouslé místo asi 2 m2 a nic se tam nehodí. Tak zkouším najít tuto dlažbu, o které vím akorát to, že je z roku 2008 má 30×30 cm a je vyrobena v Itálii. Na netu ani v obchodech jsem na ni nenarazila, je to oříšek, protože nevím ani, jak se jmenuje nebo odkud byla. Poradí prosím někdo nebo neví někdo o někom, kdo by poradil??? Díky moc. Adéla.
@Adéla11.11 píše:
Ahoj, ( teď jsem se přidala, tak 12 hodin nemohu zakládat nové vlákno). Rekonstruujeme dům po předchozím majiteli. Mám v jídelně a kuchyni rustikální dlažbu, ale nemám k ní žádné vodítko. Finančně a časově nelze podlahu momentálně pár let předělat ( podlahové topení…atd.) Mám tam vykouslé místo asi 2 m2 a nic se tam nehodí. Tak zkouším najít tuto dlažbu, o které vím akorát to, že je z roku 2008 má 30×30 cm a je vyrobena v Itálii. Na netu ani v obchodech jsem na ni nenarazila, je to oříšek, protože nevím ani, jak se jmenuje nebo odkud byla. Poradí prosím někdo nebo neví někdo o někom, kdo by poradil??? Díky moc. Adéla.
Ahoj.
Jen návrh.
Nemyslím si, že najdeš stejnou rustikální dlažbu z Itálie (2008).
Nechceš najít spíš stejný rozměr, podobný dezén a úplně odlišnou barvu, např. hnědou. A udělat z toho přednost, kterou ještě podtrhneš doplňky, např. hnědou vázou apod.
Edit: Itálii/e
Příspěvek upraven 12.04.19 v 19:49
Něco takového? http://www.saimeceramiche.com/…llezione.php?…
Zkontaktuj MBkeramiku, tuhle jsme tam kupovali, jen v jiné barvě. Ale klidně bych šla do nějaké kontrastní barvy, vůbec nych se toho nebála, jak radi @tininas .
@tininas píše:
Ahoj.Jen návrh.
Nemyslím si, že najdeš stejnou rustikální dlažbu z Itálie (2008).
Nechceš najít spíš stejný rozměr, podobný dezén a úplně odlišnou barvu, např. hnědou. A udělat z toho přednost, kterou ještě podtrhneš doplňky, např. hnědou vázou apod.
Edit: Itálii/e
Přesně tak. Rozhodně nedávat podobnou. To by vypadall, jako že podlaha v tom místě chyběla, tak se tam něco dalo. Musí to být naopak kontrastní. Taky by se mi líbila tmavě hnědá. Vypadá to na formát 10×10, ten je běžně k sehnání
Ahoj holky, děkuju vám všem moc za rady a odkazy. Já tam právě hnědou dát nemůžu je to trochu složitější. Je to jedna místnost, ( dřív to byly 2 pokoje ) v obývákové části je laminátová podlaha dub do šíléné žluté barvy, už se taková ani nedělá a na to přes lištu navazuje tady ta rustikální dlažba. Vybourali jsme rozbitý zděný krb, vzniklo nám tam takové Téčko bez podlahy a sladit 3 povrchy v jedné větší místnosti už je na mě moc. Kamna budou Nivala antracit a šedá. Tak už mi došly jakékoli představy…
. Jinak ta MB kermaika vypadá, že by to s něčím mohlo jít sladit, ale až osobně. Přemýšlela jsem o nějakém výstřelku, jako třeba písek pod sklo, nebo udělat sokl z kamenů, vyspárovat a kamna až na to. Nebo něco tak nepřehlédnutelného, aby z nedostatku vlastně vznikl kreativní prvek ![]()
@Adéla11.11 Jeee tak dej tu šedou nebo antracit. To ti k tomu půjde, neboj. Zkus mrknout na něco v odstínu těch kamen. Rozhodně by ale měla být tmavá. Aby to vytvořilo kontrast s tou světlou.