Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
holky chtěla bych se na něco informovat, jsem v podnájmu a mám zde i trvalý pobyt, v Lednu se mi má narodit miminko, a nevím jestli můžu nahlasit miminku trvalý pobyt tak kde ho mám já, nebo jak to bude. Prosím poraďte. Děkuji
Na matrice ti sami napíšou miminu stejný trvalý pobit jako má matka dítěte, nemusíš to nikde hlásit…
Ani se nemusím ptát majtelky bytu? či něco podobného? nějaký její souhlas?
Dite dostava automaticky trvaly pobyt po matce. Majitelce je treba oznamit, ze je vas vice.
Já mám trvalý u rodičů přes půl republiky a nikde jsem nehlasila, jen v porodnici moji adresu a na matrice maleho automaticky zapsali ke me, nasich se nikdo neptal (jsem vdaná takze jiné jméno).. Ale v rámci zachování dobrých vztahů bych majitelku asi upozornila ze jsem tehotná a ze matrika zapíse adresu díteti stejnou jako máš ty…
Spis ji oznam ze vas tam bude vic, to mas urcite povinnost z najemni smlouvy…
@ppalea píše:
Já mám trvalý u rodičů přes půl republiky a nikde jsem nehlasila, jen v porodnici moji adresu a na matrice maleho automaticky zapsali ke me, nasich se nikdo neptal (jsem vdaná takze jiné jméno).. Ale v rámci zachování dobrých vztahů bych majitelku asi upozornila ze jsem tehotná a ze matrika zapíse adresu díteti stejnou jako máš ty…
Co v rámci zachování vztahů
Leckde v paneláku se společné náklady rozpočítávají dle počtu osob, tak bývá přímo ve smlouvě, že nově „přistěhovalé“ osoby musíš hlásit do x dnů.
@Gina108 to první bylo ohledne hlašeni trvaleho bydliště, to co píšeš jsem připsala v dalším komentáři..
Paní majtelka bytu ví že jsem těhotná, a do nové smlouvy (od Ledna) jí zapíše, ale nevím jestli ví o tom trvalém pobytu že vlastně malá dostane stejný jako já, příští měsíc jí obeznámím, tak uvidím co na to řekne… Takže na matrice nechtějí žádny souhlas od majtele, tak to je dobré…