Jakou knihu pro čtvrťáka?

19296
20.9.12 19:00

Jakou knihu pro čtvrťáka?

Ahoj všem
Marně si lámu hlavu, jakou knihu koupit nebo půjčit v knihovně pro našeho syna. V lednu mu bude 10 let. Pohádky ho asi nebaví. Těch máme spoustu a nečte. :nevim:
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
454
20.9.12 19:06

Určitě „Deníky malého poseroutky“ je jich několik dílů a syn je čte již poněkolikáté..potom je baví knihy s magickými lupami..je to myslím „Klub tygrů“, ale je jich na podobném principu několik..a pak také Tintin, je většinově jako komiks, ale pro začátek dobrý ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
20.9.12 19:07

Já četla tuto má pak další díly a je super hlavními hrdiny sou kluci 10- 14 let(přesně nevím) je to pro děti ale i mi se to líbilo :mrgreen: akorát je to tlustý tak záleží jakej je to čtenář :think: http://www.bux.cz/…podzemi.html
anebo tuto http://www.bux.cz/…flamela.html tu četl i můj brácha co normálně nečete nic a moc se mu líbila a taky má pak pokračování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
20.9.12 19:29

@horakyně..díky za tip, syn prostudoval odkazy a už seznvu chystá do knihovny ;-)..díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
20.9.12 19:32

Bezvadné jsou výpravy do minulosti - Veronika Válková, vydal Fragment

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
20.9.12 19:36

A co Boříkovi lapálie?? To je klasika a já jsem je v tomhle věku četla ikdyž jsem holka :mrgreen: A pak ještě Mikulášovi patálie. Nebo mě ještě napadá Robinson Crusoe nebo pak Tajuplný ostrov od Verna ale to už je asi po starší, ikdyž záleží na dítěti, případně nějaké indiánky? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
20.9.12 19:43

@klaraja není zač ;)
No eště mě napadá totok http://www.arara.cz/product/127054 je to asi 10 knížek
a co Harry Potter? http://www.bux.cz/…-mudrcu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
20.9.12 19:43
@klaraja píše:
Určitě „Deníky malého poseroutky“ je jich několik dílů a syn je čte již poněkolikáté..potom je baví knihy s magickými lupami..je to myslím „Klub tygrů“, ale je jich na podobném principu několik..a pak také Tintin, je většinově jako komiks, ale pro začátek dobrý ;-)

dopooručuji totéž na naší škole to letí od 3 do páté třídy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
20.9.12 19:57

Jejda to je fofr. Děkuji moc. Pokud mám soudit podle názvu, tak ten „Deník malého poseroutky“ by mohl zaujmout. Díky názvu. :mrgreen:
Neznám z toho nic. Nicméně už jsem to sepsala a předám manželovi.

Harry Potter mě taky napadl, ale myslím si, že na začátek je to moc stránek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.9.12 19:59

Poseroutka moje děti taky moc baví, je i dívčí verze - Deník mimoňky (taky dobrý). Pak v podstatě cokoli od Thomase Breziny (jednoduché detektivky pro děti), u nás frčí Klub tygrů.
Pak jsou super knížky o kouzelném domečku a výpravy s nimi (v knihovně budou vědět).

No a pak mám pár oblíbených z dětství (ale ty jsou v podstatě nesehnatelné). A Harry Potter, pochopitelně.

U nás se aktuálně čte Kvak a Žbluňk - už třetí knihu čte prostředňátko. A nejstaršátko čte Ať žijí duchové. Nejmladdšátko si zatím jen prohlíží.

No a já mám na nočním stolku zcela psychedelickou kombinaci. Sto let starou anglickou detektivku, pak také alternativní historickou fantasy, ruskou sci-fi, norský thriler a jednu moderní irskou kriminálku. :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
20.9.12 20:35

Já jsem v tom věku četla Malého Mikuláše a strašně se mi to líbí dodnes :palec: Je to vtipný, o partě kluků… Má to pak taky pokračování, Mikuláš na prázdninách, Mikuláš a jeho přátelé atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
20.9.12 20:51

Tak novinky v dětské literatuře vůbec neznám, to mě teprve čeká. Ale z dětství v deseti letech asi Mikulášovi patálie a další díly. Pak Boříkovi lapálie atd. od Vojtěcha Steklače. Pak už jsem četla Mayovky a hlavně můj oblíbenec Jaroslav Foglar.
Ale je mi jasný, že by mě mohl dnešní čtvrťák s podobnýma vykopávkama poslat někam… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.3.15 13:44

Oživuji diskuzi. Mám taky syna ve čtvrté třídě a už nevím, co bych mu podstrčila. Upozorňuji, že je to vášnivý čtenář, takže Poseroutku a Pottera už máme dávno za sebou. Stejně tak jako všechno od Flanagena či z klasiky Verne, Štorch, May, Foglar, Tolkien a další. Dětské detektivky už jsme taky vyčerpali. Prostě už nevím kam sáhnout. Čte šíleně rychle, takže většinou půjčuju v knihovnách. Potřebovala bych nějaké dobrodrůžo co nejvíc rozsáhlé aby mu to chvilku vydrželo. Včera dočetl Twilight ságu a půjčila jsem mu nějakého Pratchetta. To je sice můj oblíbený autor, ale to už by taky mohl dát. Budu vděčná a jakoukoliv inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
20.3.15 13:49

@Mysanda A nemohl by si do knihovny vybrat knížku sám? Tam i knihovnice by mohla doporučit, určitě bude mít přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
20.3.15 13:56

Mě napadají ještě Letopisy Narnie nebo Příběhy Septimuse Heapa. Ty mají taky více dílů, ale to už asi máte taky zfouknuté :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí