Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pejskařky, prosím o radu
!!!
Mám prvního pejska, čivavu a sháním pro našeho pejska tašku, na převoz do auta a do města apod…nemám s nimi zkušenosti. Zvažuji koupi těchto tří tašek. Poradíte mi???
Jinak bych ještě potřebovala poradit, co štěňátko může jíst, co by jste mi doporučili a jestli je nějaký fígl, jak ho odnaučit čůrat doma. je naučený na podložku, ale jednou se tam vyčůrá a jednou ne
.
Jinak je pejsek hodný, spí celou noc v pelíšku, je to miláček.
Ještě ty tašky, jsou to tyto :
http://www.samohyl-exclusive.cz/…-kostka-mala?…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://zvirata.hyperinzerce.cz/…psy-nabidka/#…
Opravdu si nechám poradit, nejsem odborník
!!!
![]()
Moc intimní dotaz ![]()
Nevím, jestli ti to někdo řekl, ale i čivava je PES! A pes se venčí venku, ne na nějakou podložku!!! Takže pokaždé když se probudí valit s ním ven. Třeba i po jídle. Nebo co 2-3 hodiny pravidelně. Naučí se to velmi brzy.
Co štěňátko může jíst?
Ty sis pořídila psa a až teď se ptáš co může jíst?
U granulí hlídej složení, jdi pouze po superprémiovém krmení, kde je 0% obilovin. Žádné RC, Hils a podobné krmivo plné šrotu pro slepice.
Tašku si kup jaká se ti líbí ![]()
Příspěvek upraven 09.12.15 v 09:55
Ahoj. Já teda mám dva typy. Jednu tašku mám - když jedu třeba vlakem nebo autobusem, tedy to je taková, do který se dá pes celý zavřít. Když totiž nemá pes náhubek a kouká mu hlava - můžou tě do busu nevzít! Na to bacha… Takže já tam psici zavřu, udělám z ní zavazadlo a když sedím a jsem na místě, tak jí otevřu a nechám jí normálně koukat hlavu ven. A druhou tašku mám takovou tu jen přes rameno, nahoře na zip jak z ní kouká hlava… Tu si berem třeba na výlety - když pak jdem někde do musea nebo do restaurace nebo jedem lanovkou a tak…
Taška stojí docela hodně peněz, proto si chci nechat poradit…
@Anonymní píše:
Taška stojí docela hodně peněz, proto si chci nechat poradit…
Však jo - já radím… Ale anonymně se tu píšou POUZE soukromé dotazy - ty, co se týkají bud´ intimních věcí nebo třeba zdraví, vztahů atd… ![]()
K tasce, taska ma byt takova aby bylo teplo (ted v zime) a aby pesan videl ven, nebo ti bude furt cumakovat z tasky. Oni jsou nestastni, kdyz nemaji poradny kontakt. Navic jsou to psi, radi chodi to noseni je takovy lidsky vymysl, hodi se leda v obchode.
A jeste je jedno ale, pokud s nim budete chtit nekam letet, musis mit tasku certifikovanou IATA.
Stenatku civavy je ted uz docela zima, takze ja tu podlozku chapu. Take jsme meli civavaka chvili hlavne na podlozce, je to prosincove stene a venku mu v unoru proste byla zima. Byl z toho nestastny, radeji chodil na podlozku a ven jen kdyz bylo hezky
Ale co nejvic pravidelne ven, chvalit za potrebu venku, uplatit pamlskem a oni rychle pochopi, ze se cura venku. Louzicek v domacnosti se nevyvarujes, proste jim to v te hlavicce obcas srotuje tak, ze na podlozku nedojdou.
Problematika granuli je docela drsna, civavy jeste navic docela dost veci nezerou. Jak bylo receno granule bez obilovin, obcas byva problematicke jeste kure (psi mivaji alergii prave na tohle maso, ktere se dava do hypoalergennich granuli). Me Acanu a tak celkem ignoroval, co mu chutna je Platinum puppy chicken. Granule to jsou kalitni, jsou mekke a vonave. Jinak davej jako prilepseni ovoce a zeleninu co si usmysli, oni to obecne maji radi. Ted v zime ho mame vecne nachcipaneho, tak ma kureci vyvar (ten se dava s trosickou ryze a vyvarenym masem a mrkvi kdyz pesan nezere nebo ma po nejakych granulich prujem).
@Petrušačka píše:
Však jo - já radím… Ale anonymně se tu píšou POUZE soukromé dotazy - ty, co se týkají bud´ intimních věcí nebo třeba zdraví, vztahů atd…
Rekla bych, ze to nebude papirove stene a zakladatelka se tim nechce chlubit.
@Papuchalka píše:
Rekla bych, ze to nebude papirove stene a zakladatelka se tim nechce chlubit.
Asi se stydí, že si koupila voříška místo čivavy
Kdyby měla pejska s PP, tak jí veškeré rady poskytne CHS ![]()
@Šmoulice píše:
Asi se stydí, že si koupila voříška místo čivavyKdyby měla pejska s PP, tak jí veškeré rady poskytne CHS
Presne
I kdyz nekde jsou taky doporuceni docela podes. Videla jsem chovku kde krmili Royal caninem a kdyz jsem o tom krmivu pak cetla, moc nadsena jsem nebyla.
@Papuchalka píše:
PresneI kdyz nekde jsou taky doporuceni docela podes. Videla jsem chovku kde krmili Royal caninem a kdyz jsem o tom krmivu pak cetla, moc nadsena jsem nebyla.
RC je krmení pro slepice s barvivem a spoustou soli, aby to ten pes vůbec sežral ![]()
RC a Hills má žně, jelikož je doporučují i veterináři
Nj pro prachy všechno ![]()
@Šmoulice píše:
RC je krmení pro slepice s barvivem a spoustou soli, aby to ten pes vůbec sežral
RC a Hills má žně, jelikož je doporučují i veterinářiNj pro prachy všechno
Jj, vsak to byly zacatky kdy jsem to zjistovala. Ale obecne civavy jsou proste mrchy nezravy a prestoze Platinum neni dokonale, jsem za to rada. Nase veterinarka nabizi Calibru.
@Papuchalka píše:
K tasce, taska ma byt takova aby bylo teplo (ted v zime) a aby pesan videl ven, nebo ti bude furt cumakovat z tasky. Oni jsou nestastni, kdyz nemaji poradny kontakt. Navic jsou to psi, radi chodi to noseni je takovy lidsky vymysl, hodi se leda v obchode.
A jeste je jedno ale, pokud s nim budete chtit nekam letet, musis mit tasku certifikovanou IATA.Stenatku civavy je ted uz docela zima, takze ja tu podlozku chapu. Take jsme meli civavaka chvili hlavne na podlozce, je to prosincove stene a venku mu v unoru proste byla zima. Byl z toho nestastny, radeji chodil na podlozku a ven jen kdyz bylo hezky
Problematika granuli je docela drsna, civavy jeste navic docela dost veci nezerou. Jak bylo receno granule bez obilovin, obcas byva problematicke jeste kure (psi mivaji alergii prave na tohle maso, ktere se dava do hypoalergennich granuli). Me Acanu a tak celkem ignoroval, co mu chutna je Platinum puppy chicken. Granule to jsou kalitni, jsou mekke a vonave. Jinak davej jako prilepseni ovoce a zeleninu co si usmysli, oni to obecne maji radi. Ted v zime ho mame vecne nachcipaneho, tak ma kureci vyvar (ten se dava s trosickou ryze a vyvarenym masem a mrkvi kdyz pesan nezere nebo ma po nejakych granulich prujem).Ale co nejvic pravidelne ven, chvalit za potrebu venku, uplatit pamlskem a oni rychle pochopi, ze se cura venku. Louzicek v domacnosti se nevyvarujes, proste jim to v te hlavicce obcas srotuje tak, ze na podlozku nedojdou.
Přesně takovou podobnou podporu a radu jsem potřebovala. Moc děkuji za ochotu.
Moc mě mrzí, že tady řešíte mou anonymitu. Kvůli tomu jsem přece nepsala a proč píšu anonymně, k tomu mám osobní důvody a nemám zapotřebí je rozepisovat. Ale jen pro zajímavost, mé důvody jsou asi takové, aby některé osoby neřešili to, co jsem si koupila za kolik a jestli je to s PP. Každý na to nemá, koupit si psa za 15tis a i CHS nejsou v dnešní době nějak slavné. Píši anonymně kvůli závisti určitých osob, více se k tomu nebudu vyjadřovat a mrzí mě, že tady řešíte, jestli je pejsek s PP nebo ne. I oříšci jsou živí tvorové a zaslouží si, aby je měl někdo rád… Dostali jsme od prodávajícího granule PURINAL s tím, že jsou nejlepší. Dostali jsme pelíšek a nějaké hračky. Holt si musím koupit tašku a asi to byla chyba, že jsem si chtěla naivně nechat poradit od tzv. pejskařek. Myslela jsem, že se tady najdou prostě maminky, co mají rádi pejsky a poradí mi nějaké fígle. Zvěrolékař mi sám doporučil, abych ČIVAVU netahala v tomto počasí moc ven, že jsou náchylné a naučím si jí na podložku. Tak asi tak. S pejskem chodíme i ven, není jen doma…
Papuchalka - moc děkuji za ochotu. Asi jste jediná pochopila, na co jsem se ptala ![]()
Jinak jsem zkoušela dát pejskovi i jablko a moc si pochutnával ![]()
@Anonymní píše:
Přesně takovou podobnou podporu a radu jsem potřebovala. Moc děkuji za ochotu.
Moc mě mrzí, že tady řešíte mou anonymitu. Kvůli tomu jsem přece nepsala a proč píšu anonymně, k tomu mám osobní důvody a nemám zapotřebí je rozepisovat. Ale jen pro zajímavost, mé důvody jsou asi takové, aby některé osoby neřešili to, co jsem si koupila za kolik a jestli je to s PP. Každý na to nemá, koupit si psa za 15tis a i CHS nejsou v dnešní době nějak slavné. Píši anonymně kvůli závisti určitých osob, více se k tomu nebudu vyjadřovat a mrzí mě, že tady řešíte, jestli je pejsek s PP nebo ne. I oříšci jsou živí tvorové a zaslouží si, aby je měl někdo rád… Dostali jsme od prodávajícího granule PURINAL s tím, že jsou nejlepší. Dostali jsme pelíšek a nějaké hračky. Holt si musím koupit tašku a asi to byla chyba, že jsem si chtěla naivně nechat poradit od tzv. pejskařek. Myslela jsem, že se tady najdou prostě maminky, co mají rádi pejsky a poradí mi nějaké fígle. Zvěrolékař mi sám doporučil, abych ČIVAVU netahala v tomto počasí moc ven, že jsou náchylné a naučím si jí na podložku. Tak asi tak. S pejskem chodíme i ven, není jen doma…
Volila bych tu celouzaviratelnou tasku, myslim ze byla pod odkazem 1. Je potreba ta sitovina at vidi, ale kdyztak pohledej. Kdyz je sitovina i na boku vidi vic.
Ale jo, orisci potrebuji lasku a hodnotu toho psa to pro tebe vubec nesnizuje. Nasi maji orecha labradora (jen bez pp) a totalniho orecha a vsichni je milujeme. Ale obecne zrovna civavky byvaji hodne zneuzivane na mnozeni v mnozirnach
To uz musis vedet ty, jaci byli ti majitele od kterych jsi si ji kupovala.
Nas civavak miluje cervenou papriku (ta myslim patri mezi to co by nemel dostavat moc) a z ovoce jabko je bezne, po kaki se muze utlouci, miluje i hrozny (taky by jich nemel dostat moc), banan. Varena mrkev zmizi hnedka. Jinak na pamlsky jsou nejlepsi susene prouzky masa nakrajene na kousicky, uplaceci pamlsky by mel mit moznost snist rychle, aby se tim hodinu nezdrzoval.
Nekde na netu je clanek jake ovoce a zeleninu smi a nesmi dostavat. Ale na druhou stranu, nekdo rika ze cesnek ne, nekdo ze na parazity pomaha i psum (takova lidova moudrost, kterou bych nepraktikovala) a ti psi porad ziji. Nas ji prave treba ty hrozny hodne a cherry rajcatka ![]()