Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, jsem už trochu zuoufalá. Chceme dětem pořídit trampolínu ale já už vážně nevím jakou. Nejdřív mě nadchla Marimex s vnitřní sítí, že bude bezpečnější a neuvíznou jim tam nožky ale pak jsem hledala a četla a nevím nevím jestli to není kšunt. Nemáte někdo zkušenost? Chtěli bychom průměr 3m s cenou do 5000, kdyby to šlo. Ale jestli je nutné si připlatit aby se mi za dva roky nerozsypala, připlatíme. Prosím poraďte nebo se mi o tech trampolinach bude i zdát ![]()
Taky jsem dost vybírala a četla… My nakonec kupujem tuhle : http://trampoliny.heureka.cz/…chranna-sit/
Máme trampolínu 3 m už 4. sezónu. Koupila jsem ji na Aukru, stála asi 3,5 tisíce. Po dvou sezónách jsme měnili ochrannou síť (nebyla z dost pevného materiálu, zteřela a začala se trhat), a „deku“ co kryje pružiny. Máme trampolínu se sítí zvenku, víc se mi to líbilo. Ale.. asi praktičtější je síť uvnitř, protože i když tam tu deku přes pružiny máme, občas se odhrne a pro menší děti je pak fakt riziko že tam nožka sklouzne. Akorát se tím zmenší prostor, když je víc dětí, jsou všechny uprostřed.. Známí kupovali trampolínu zároveň s námi, měli z kamenného obchodu, stála o tisícovku víc, a už po 2 měsících používání (nosnost zdaleka nepřekročili), se jim vytahaly pružiny. Reklamace - 1 měsíc, poslali nové, které se zase začaly vytahovat. Naše jsou po 3,5 letech pořád stejné. Jim po dvou sezónách už dost nepružila skákací plocha, takže ji po třetím roce vyhodili, a už mají novou. A po zkušennostech už vzali raději levnější, že dražší neznamená delší životnost. Jestli má někdo jinou zkušennost, třeba při příštím nákupu za pár let taky připlatím ![]()
@jituskatuska my mámě něco takového: https://www.insportline.cz/…artan-366-cm
Začíná nám s ní 6-tý rok. Jednu zimu jsme ji nechali venku, další už skládali do garáže. 2× jsem měnila ochrannou sít a lem na pružiny. Poprvé jsem oboje nakoupila v akci - dohromady asi za 600,–, letos to bylo dražší. Ale je super, že náhradní díly vůbec mají.
Asi bych volila tuto značku, možná jen ten novější typ se zelenou barvou…
Máme Marimex, první rok, právě kvůli té síti. Je bytelná, dobře se skládala. Za mně mohu doporučit. Byli jsme na dovolené tam měli no name a hodně vrzala, nebyla tak bytelná a také tolik nepružila, ale byla asi starší.
Máme insport line se siti, do 3m a je to male.
Nase decka radi skáčou, tahle je do 80kg, tak muz tam nesmi, i když by chtěl, je nad katrgorii.
Chtělo by to prostě větší.
Tak my máme tu od Marimexu s vnitřní sítí, průměr 366cm a je dobrá, pevná a bytelná. Syn se tam pěkně vyřádí. Má nosnost 150 kg, takže můžeme skákat i my.
My máme tu 305 cm a má také nosnost 150 kg. To bylo také důležité, aby tam mohl manžel s holkama.
Porad jste spokojeni s Marimex? Nema nekdo tu trampolinu do zeme? Vyhoda nevyhoda? Ja uz mam z tech vsech trampolin hlavu v pejru
mame strop tez na 5000kc ale znacku fakt nevim. Ted jsem dokonce cetla ze snad ta trampolina co ma sit uvnitr je snad vic nebezpecna na zapadnuti detske nozicky jak ty co maji sit venku
no uz jsem z toho v pasti. Jinak chceme na ni skakat taky
![]()
@Edita2 píše:
Porad jste spokojeni s Marimex? Nema nekdo tu trampolinu do zeme? Vyhoda nevyhoda? Ja uz mam z tech vsech trampolin hlavu v pejrumame strop tez na 5000kc ale znacku fakt nevim. Ted jsem dokonce cetla ze snad ta trampolina co ma sit uvnitr je snad vic nebezpecna na zapadnuti detske nozicky jak ty co maji sit venku
no uz jsem z toho v pasti. Jinak chceme na ni skakat taky
![]()
Ahoj, koupili jste tu do země? uvažujeme o ní, ale bojím se negativ…tedy kromě toho že bude muset být venku přes zimu zatím moc nevím.
@Maartys nakonec máme klasiku. Právě v rámci uschování přes zimu