Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, vybírám novou pánev a upřímně už mě nebaví kupovat co dva roky novou. Nevadí mi zainvestovat, ale ráda bych šla na jistotu. Proto bych ráda jakoukoliv radu, s jakou pánví jste vy spokojené? Ať už materiál (teflon, nerez, litina,..), značka, nebo konkrétní typ. Děkuju moc ![]()
Teflonky mám Lagostinu, Ikea 365 a červenou řadu od Tefalu, obojí mám moc ráda a mám je léta. Nerezovou mám nějakou letitou no name, už asi 15 let.
Ty kameninový od Tescomy, máme dlooouhy roky a pořád fungují bez závad.
Teflonky už neberu, nevěřím jejich zdravotní nezávadnosti při vysokých teplotách (bez ohledu na atest).
Mám jakousi kameninovou i s poklicí, přírodní kámen, stála kolem tisícovky v Orionu. Zatím dobrý, budu ještě asi přikupovat jiný formát.
Já mám WOK a dvě pánve (20 a28 cm) od Tefalu, červená řada. I když mám doma i jiné, nejčastěji vařím na nich, nejčastěji využívám asi WOK. Taky je mám už několik let, rozhodně víc, než dva. Jistěže jsou i kvalitnější, ale tyhle jsou vítěz v kategorii cena-výkon.
Ahojky já mám pánve od firmy baf a nedám na ně dopustit. Vydrží mnohem víc než jaké jsem měla od tescomy, a to jí považuji za dobrou firmu. A to samé od Tefalu jsem už měla jich dost a jsou dobré, o tom žádná, ale nevydržely tolik fo baf. Ale asi záleží na zkušenostech. Mamka má zase od firmy gerti gundel a je to litinové a podobné bafu a taky super.
@pe-terka píše:
Teflonky už neberu, nevěřím jejich zdravotní nezávadnosti při vysokých teplotách (bez ohledu na atest).
Mám jakousi kameninovou i s poklicí, přírodní kámen, stála kolem tisícovky v Orionu. Zatím dobrý, budu ještě asi přikupovat jiný formát.
A vajíčka se na tom nechytaji? Jestli ne, taky si takovou pořídím.
@Betty MacDonald píše:
Já mám WOK a dvě pánve (20 a28 cm) od Tefalu, červená řada. I když mám doma i jiné, nejčastěji vařím na nich, nejčastěji využívám asi WOK. Taky je mám už několik let, rozhodně víc, než dva. Jistěže jsou i kvalitnější, ale tyhle jsou vítěz v kategorii cena-výkon.
Taky tak a jsem s nimi maximálně spokojená.
Ve Woku vařím snad všechno je super.
@Betty MacDonald píše:
A vajíčka se na tom nechytaji? Jestli ne, taky si takovou pořídím.
s vajíčkama není problém. Jediné, na co není ideální jsou palačinky, páč má lehce zdrsnělý povrch a nebyly by hladké. Ale já je stejně skoro nedělám, takže tohle mi nevadí.
@pe-terka píše:
s vajíčkama není problém. Jediné, na co není ideální jsou palačinky, páč má lehce zdrsnělý povrch a nebyly by hladké. Ale já je stejně skoro nedělám, takže tohle mi nevadí.
Dik, hned se na to kouknu. ![]()
Už jsem asi mimo, tady je samé téma o dusich, tak jsem si myslela, že se někdo ptá na pánev kvůli porodu
![]()
@vokishka píše:
Už jsem asi mimo, tady je samé téma o dusich, tak jsem si myslela, že se někdo ptá na pánev kvůli porodu![]()
Nejsi sama
Az napodruhy jsem to rozklikla, abych zjistila, o kterou panev se vlastne jedna, protoze tuhle taky resim ![]()
@vokishka píše:
Už jsem asi mimo, tady je samé téma o dusich, tak jsem si myslela, že se někdo ptá na pánev kvůli porodu![]()
Ale to je nás takových víc, neboj
Taky jsem myslela, co nových poznatků o ženském těle se tu nedozvím ![]()
Taky se nechám inspirovat. Nám vydrží pánvička sotva dva roky (teda kromě WOKu ten využívám málo). Měla jsem Tescomu, Tefal a ať stála přes tisíc nebo tři stovky stejně brzy odešly. U nás jede pánvička denně a i přes dřevěné/plastové obracečky a vařečky, rozpalování pánvičky přes nižší teplotu stejně ten povrch po roce začne odcházet… Netuším kde děláme chybu, pokud někdo poradí ráda se poučím.
Super, díky za rady!
Bylo by prima, pokud jste s nějakou pánví opravdu spokojené, připsat konkrétní typ, jestli víte. Protože evidentně to není o značce ani povrchu, ale o konkrétní pánvi :/ (plus samozřejmě také o tom, jak se s ní zachází)