Jakou máte pánev?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet p
26.5.20 14:31

@Heivka Jak mám poznat 200 stupňů a co je dlouhodobé prudké smažení za vysokých teplot? 20 min smažení palačinek třeba?

• Citovat
  • Upravit
6650
26.5.20 16:03

@pet p Tak třeba palačinky se začnou při vysokých teplotách připalovat, stejně jako další pokrmy s vysokým obsahem vajec. Takže tam ta teplota bude nižší. Třeba když dělám steaky (tj kus masa vysoký 3-5cm) tak rozpaluji pánev na největším hořáku a dávám těsně před masem kousek sádla, olej ne, protože už mi párkrát vzplanul. Takže 20 minut smažení palačinek je úplně v pohodě :palec: Dobré je si najít na internetu ideální teploty přípravy potravin, tam potom budete vědět při jaké teplotě co připravujete, to vám napoví. Ale většinou vysoké teploty potřebujete na složitější jídla, třeba na zatažení masa před pečením, opečení skeletu do vývaru a na originální asijskou kuchyni. Jinak 90% věcí, co vaří většina z nás doma potřebuje nižší teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
26.5.20 17:41

@Heivka Díky za vysvětlení, na ty teploty mrknu. Otázka ale je, jak to poznám, kolik je aktuální teplota. A co třeba řízky?

• Citovat
  • Upravit
13753
26.5.20 19:06

Mám litinovou pánev z Ikey už roky a jsem s ní spokojená na maximum. Není úplně nepřilnavá, ale palačinky na ní udělám v pohodě (první se přilepí, další už jsou dobré). Časem „zraje“ a stává se nepřilnavější. Nemyju jí teda saponátem ani nedávám do myčky, jen jí nechávám odmočit a umyju do čista. Jde krásně umýt, stačí pár minut odmočit. Neměnila bych. Jediné mínus je, že je těžká, má asi 1,5kg, ale je to pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
26.5.20 20:15

@badmm diskuzi jsem nečetla. Používám woll. Spokojenost max a nesrovnatelné s např tefalem nebo tescomou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
27.5.20 05:50

@saadet A z jakého materiálu? Teflon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
27.5.20 08:07

Tak se rozhoduji mezi Woll a Tescomou i-Premium Stone. A teď babo raď :-D Později jako doplňkovou pořídím asi ještě tu litinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
27.5.20 12:20

@badmm koukni na woll.de kupuju v Německu, ale u nás taky se dají sehnat. Mají speciálně pro ně upravený titan povrch myslím. Každopádně mě vyhovuje ta odnímatelná rukojeť - muzes dát pánev do trouby. Můžeš ji dát do myčky, můžeš na ni kovem-priborem a nic neposkrabes. Nic se nepripaluje, příště za mě pecka. Mám už X let a i hrnce a spokojenost. A s tescomou to fakt nejde srovnat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.20 19:27

Z mé zkušenosti

Zdravím všechny,
jsem hodně náročný na vybavení do kuchyně :mrgreen:, a tak mě jen tak něco nezaujme, ale před nějakou dobu jsem domů pořídil pár pánví značky *** a nemůžu si je vynachválit, mám v plánu od Ježíška nakoupit další. Jsou skvělý nejen výdrží, ale nevypouští žádné toxické látky a vaření s nima je úplná lahoda. :srdce:
tak snad jsem aspoň trochu poradil. :mavam:

Edit admin – reklama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný