Jakou myčku podlah?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jakou myčku podlah?
Ahoj, poradíte, jakou koupit myčku podlah? Nejdřív se mi líbil Phillips Aqua, ale pak jsem i zde někde četla, jak všichni chválí Kärcher, že ostatní jej vysají a šudlají pak špínu malým hadříkem.
Máte zkušenosti s konkrétním typem pro klasický být, mix parket a dlažby?
Předem díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já určitě nemůžu doporučit Karcher EWM 2, na podlaze zanechaval při každém pohybu vpřed kapky vody, máme plovoučku, takže úplně k ničemu. Jinak voda z něj byla špinavá, takže určitě umýval. Píšou o něm, že do dvou vteřin je suchá podlaha, tak to taky ani náhodou. Velmi pod cenou jsem ho ráda prodala. Uvažuju do budoucna o zakoupení vyšší řady, ale zatím jsem pořád skeptická.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Judina já jsem karcher vyřadila z toho důvodu, že podle recenzí ty nasazené válečky postupem času vyjížděli ven a díra uprostřed se zvětšovala. Proto jsme koupili bisell croswave.
Jako plus oproti jiným je, že to opravdu nešmrdláš celou podlahu jedním špinavým hadrem. Můžeš vysávat a vytírat rovnou. Ale nevýhoda je to následné čistění, což zabere celkem dost času. Další nevýhoda je, že pokud nesprávně nadávkuješ čistič, tak to na podlaze dělá šmouhy a nevytírá to tak 2cm kolem stěn. Má malou nádržku na odpadní vodu (150m2 bych tipla na minimálně 5× vylévání), ale já to vytírám celkem poctivě-tj. několikrát místo přejedu. Podruhé bych si ho asi nekoupila.
Pak mám na vytírání ještě parní čistič karcher a ten taky nic moc…
Nad čím jsem ale začala uvažovat je xiaomi sx20+ ten by měl nově umět i líp vytírat a navíc sám. Recenze jsou na něj překvapivě dobré a sám sebe vyprázdní a usuší. Tak jsem na to zvědavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kateka.1 Já mám ten parní čistič ráda, krásně vytírá, jen mám tu variantu s přívodním kabelem, to je trochu opruz, jinak i na tu plovoučku byl fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já můžu doporučit Philips AquaTrio 9000, který má i obyč bezdrátový vysavač a ruční vysavač s nástavci třeba na čalounění. Pokud chceš 1 multifunkční přístroj, co zvládne vše. (philips aqua má jen tu vlhkou hadru, musí to být ten trio s rotačními kartáči)
Pokud máš jiný vysavač se kterým jsi spokojená a chceš to jen na vytírání, tak doporučuji Bissell CrossWave cordless. Vyzkoušené mám oba a fungují skvěle. U toho bisellu je fajn, že si sama dávkuješ vodu, u philipsu teče pořád. U obou na 100+m byt musíš tu čistou vodu párkrát doplnit, nádržky jsou malé.
Oba vytírají pouze čistou vodou s čistícím prostředkem a rovnou vysávají špinavou vodu do jiné nádoby, fajn je taky u obou funkce automatického čištění kartáče ve stojanu.
Také jsem nechtěla takový co tu špínu akorát šudlá vlhkou hadrou po podlaze… to mi dělá robotický vysavač a je to v podstatě k ničemu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kärcher FC 7 Cordless je skvělá volba, hlavně na mix povrchů jako parkety a dlažba – dobře čistí, aniž by zanechával stopy, a je bezdrátová, což je praktické. Pokud chceš něco levnějšího, Kärcher FC 5 si taky hodně lidí chválí, ale FC 7 má lepší výkon a pohodlí.
- Citovat
- Upravit
Zdravím dámy, obnovuji diskusi. Zajímalo by mě totiž, zda jste si ten Kärcher pořídily a jak jste spokojené? Já totiž dlouho pokukovala po FC 7 Cordless, protože ho má kamarádka a je s ním spokojená. Ale teď mě spíš láká novější Kärcher FCV 4 Natural. Vypadá, že má podobný princip – vytírá čistou vodou a špinavou hned odsává, ale je lehčí a měl by mít lepší výdrž baterie. Nemáte ho náhodou některá? Zajímalo by mě, jak je na tom s hlučností a zda dobře zvládá vinylovou podlahu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Původně jsme doma měli viledu - chtěla jsme ušetřit, chyba. Sice vytíral docela dobře, ale na koberec nemohl a po úklidu se nedal vyčistit - všude něco zaseklého, nepřístupného. Raději jsem hned prodala na vinted ![]()
FCV 4 jsme pořídili místo toho a za mě je to super. Vysavač skvěle táhne, baterka vydrží v pohodě i na dva cykly úklidu (máme byt cca 80m). Podlahu luxuje i vytírá skvěle, žádné šmouhy. Bála jsem se, jestli nebudu muset během úklidu měnit váleček a koupit jich několik do foroty, ale není potřeba. Máme tři a ty podle potřeby postupně pereme.
Jednoduše se skládá, vše se dobře vyklápí. Za mě spokojenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme FC7 Cordless a jsme spokojení, ale podle mě se hodí spíš na větší a tvrdé plochy. Máme všude lamino a dlažbu, takže pro nás ideál.
FCV 4 bude univerzálnější, zvládne i koberce (podle mě teda jen ty hladké nízké, na fluffy koberec bych ho asi neposadila
), ale četla jsem recenze a prý i ty koberce vezme velmi slušně. Pokud bych tedy hledala upgrade tak bych šla do tý FCV 4 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si ten FCV4 moc přeji teď k Vánocům. Tak jestli ke mně bude Ježíšek hodný, tak pak dám vědět
Ale vinyl+dlažbu máme doma taky a měl by být na to super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můžu ti ho jedině doporučit, v týhle cenový relaci asi lepší vysavačomop neseženeš. Já ho mám od léta a jsem moc spokojená (upgradovala jsem z normálního tyčového vysavače a parního mopu). Je lehkej, relativně tichej, zvládá různé povrchy (koberec, dlažba a lamino).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chtěl původně doporučit 20letou Filipínku, ale v rámci politické korektnosti pomlčím. Nejlépe hodnocenou myčkou na Alze je Rowenta GZ5037WO X-Clean 4, má 74 hodnocení a z nich průměr 4,9 z 5. Na Heuréce má 6 hodnocení a z nich průměr 95 %, Do konce roku mám slevu do Home n Cook ve výši 25 %, takže tu Rowentu můžete mít místo 7 999 za 5 999 po zadání kódu AF-KUPON25:
https://www.homeandcook.cz/…y-tmave-sedy
Obecně ať už koupíte jakoukoliv, počkal bych do listopadu na Black Friday.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta Rowenta je hodně podobná
, ale vzhledem k zkušenostem s touhle značkou, kdy se mi vše do půl roku vysypalo a výkon vysavače klesl na půlku, už bych si od nich nic nekoupila. Připlatila bych za Karcher.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korenovab1 Stejná zkušenost. Ze začátku super, po půl roce krám. Snažili jsme vyčistit filtr, vyměnit za nový… stejně bída. Zkušenost s dvěma vysavači, stejný postup. Nekoupila bych už.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit