Značku vrchem plněné pračky?

21
20.10.24 21:51

Značku vrchem plněné pračky?

Ahoj,
doporučte značku vrchem plněnou pračku? Co máte?
Potřebujeme novou a dnes už nejsou spotřebiče to co před 10 nebo 15ti roky.
Koukáme na varianty - Indesit, Candy, Siguro, Hoover, Whirpool, Electrolux a AEG.
Koukame na cenu cca 7-12000kc, chteli jsme puvodne co nejlevnejsi cca 7-9000kc s dph ale moc na vyber neni…
Nejlepe nam vychazi cena vykon a kvalita vychazi asi Whirpool z tech levnych pracek.
Z tech drazsich nejkvalitneji vychazi Elextrolux a AEG…
Nevim…
Muzete doporucit neco aktualniho co mate doma s cim sjte spokojeni, tzv
nekazi se a nemeli jste opravu?
Nejaky aktualni znacku/model tzv ne starsi do 5ti let?

Dekujeme

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28726
20.10.24 22:08

Měli jsme Whirlpool, Indesit a ted máme Candy, všechno s vrchním plněním. Whirlpool odešla do pár týdnů po konci záruky, Candy šla do záruční opravy už rok po zakoupení. Indesit jsme dávali po 5,5 letech pryč kvůli rzi, prala ale docela dobře, tak asi Indesit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
21.10.24 01:02

Electrolux- máme a je to dříč, jede denně 👍 zatím bez jakéhokoliv poruchy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
21.10.24 01:28

Asi bych šla do Elektrolux. Zkusenosti i z okolí že jako pračka je to opravdu dobrá znacka. Staré vydrželi pres 20 let.
Ja kupovala jednu z těch levnějších a po 7mi letech stále jede jako nova - nesmrdi, nic ucpaného, prádlo dobře vyprané a široké nastavení. Také splňuje co jsem od ní chtěla. Jednou házela nějaké chyby, ale po restartu, vyčištění atd. druhý den opět v pohode. Snad jen dvířka se musí od te doby více hlídat zda jsou opravdu uzavřena, jinak nezačne prat.

Whirpool ale vím že taky dela dobře spotřebiče, ale nevím jak pračky.

AEG zkušenosti bohužel osobně nemám.

Asi bych se v tvém pripade dost zaměřila na recenze konkretniho typu. Sama píšeš, že na výběr toho moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
21.10.24 07:31

Whirlpool jsem měla a vydržela dlouho. Pak AEG, ta odešla po dvou letech, tak mám zase Whirlpool. A u nás se točí prakticky denně. V poměru cena výkon se mi zdá v pohodě. Ale to víš,. když je smůla, tak po záruce může odejít cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
21.10.24 07:48

Vždycky jsem měla vrchem plněnou pračku. Pak mi ji zkušený opravář praček rozmluvil a doporučil mi, abych si koupila Elektrolux, ale s předním plněním. Ty vrchem plněné prý mají všechny nějaké hliníkové ukotvení bubnu, které je prý málo trvanlivé a většinou brzy po záruce odejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
21.10.24 07:48

Máme zkušenosti s AEG, fungovala 14 let a ještě by dal šla, kdyby jí noví majitelé nevyměnil za pračku se sušičkou. Jinak bych asi šla i do Electroluxu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
21.10.24 08:15

Vzala bych buď AEG nebo Hoover. Mamka si teď nedávno kupovala novou pračku, tak jsem s ní koukala na parametry. Ale pokud by byla šance, vem si předem plněnou. Dělají se i úzké varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silviiii
21.10.24 09:23

Whirpool alebo Indesit, s oboma mám dobrú skúsenosť, žiadne problémy, menili sa až kvôli hrdzi na vrchnom poklope.

• Citovat
  • Upravit
11422
21.10.24 17:50

Indesit už bych dnes nebral, pošlete mi SZ s Vašim mailem, pošlu Vám materiály o spolehlivosti praček. Já bych určitě šel do něčeho, co má pětiletou záruku přímo od výrobce:

https://pracky.heureka.cz/…ldi-127-btl/#…

Na 7 kilo, u Spořílka za 9 990 korun. Registrace:

https://www.philco.cz/registrace

Do 14 dnů od koupi, štítek se sériovým číslem je na pračce vzadu, takže si ho vyfoťte, než ji přirazíte ke zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.10.24 19:20
@Ploskutáček píše: Více

Dobry den, my jsme se uz nejak trosku pidili po poruchovosti spatne se to zjistuje…
Delsi zaruka v zakladu bude asi fajn, jen jsme koukali ze nektere znacky maji i pres delsi zaruku nebo velmi dlouhou zaruku na motor vyssi poruchovost nebo si lidi stezovali
na opakovane problemy v zaruce, clovek nechce neustale cekat na opravy a byt bez funkcni pracky… k cemu pak delsi zaruka? Mam dojem ze pokud clovek nema tri stejne zavady asi ma smolika a je jedno jak dlouhou ma zaruku, ci uz to neni?
napisu vam sz email

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.10.24 10:21

Take mam informaci o tom, ze zpredu plnene by mohli vydrzet dele, jenze to se do koupelny nevejde, ano delaji se i mensi ale ta velikost co by se vesla tam je vyber zcela zcela minimalni tzv skoro zadny a pracky docela drahe…
Koukame i na nejake statistiky a jeste jsme shanely informace od dalsi skupinky lidi a zatim to vypada vypada nejlepe pro Electrolux a AEG a o neco hur pro Indesit a Whirpooll.
Jestli se pamatuju spravne Electrolux je koncern vice znacek vcetne AEG, Zanussi a dalsich
a Whirpool pod nej spada i Indesit, nebudou zcela stejne ale velmi obdobne…
Souhlasim s tim co tu psala uzivatelka vyse ze je to i o stesti na kus, natrefis na blby kus a reklamace a nebo opakovane opravy v zaruce coz moc nikdo resit nechce misto prani…
Koukame i na dalsi znacky, tam nemame zatim moc duvery…
SKoda ze u predne plnenych je mnohem vice znacke na vyber je tam Bosch, Siemens, Samsung, Lg, Beko… mnohem vice…
U vrchem plnenych je to trochu mene…
dekujeme za reference, koukame i na recenze jednotlivych modelu…
Snad do tydne vybereme…
zatim chte nechte asi pujdeme do drazsihi Electroluxu, byt levnejsi znacka by byla asi fajn, jen chceme mit vetsi stesti na dobry kus nez usetrit 2-3tisice…
Electroluxky jsme mely v minulosti a par let fungovaly ok u te posledni zlobil nejak filtr vzdy se vycistil a byla chvilku ok ale pak uz ten buben se nechce poradne tocit a celkove je divna… a to ma za sebou snad jen 6 let, mozna 7 let prani, zadny zazrak tedy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.10.24 10:22

Na druhou stranu jsme radi ze nebyla x krat reklamovana v zaruce nebo neodesla po 2-4 letech ci hned po zaruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
23.10.24 10:31

My měli Electrolux, po deseti letech jsme museli kupovat novou a bylo nám doporučeno zase Electrolux nebo AEG (je to myslím stejný koncern), naopak moc nedoporučovali Whirpool, že jsou kazové.
Ale to asi může být všude. My tedy koupili AEG a zatím dobrý (teď ji máme asi 5 nebo 6 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí