Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já nevím, v jakém věkovém období by se to dalo užít. Doku se dítě nehýbe, tak to nemá smysl, může být na zemi. Leda tak jako ochrana před starším, na to stačí ale postýlka ( na chvíli, co jdu na záchod). Ani to u nás nebylo potřeba, starší je kliďas, spíš ho prudí mlaší. Děti mám přísavky, takže i na záchodě mám doprovod, ale mám je pod dohledem oba.
A když se dítě hýbe, tak si nedovedu představit, že tam bude a nebude ječet.
Já jsem nedávno v synových 6 m pořídila velkou ohrádku dřevěnou je hodně variabilní, nejdřív jsem tou ohrádkou jen ohradila místa kam jsem nechtěla aby lezl, jenže se začal stavět, tak jsem z toho nakonec přece jen vytvořila klasickou ohrádku, s tím, že její součástí je rohová sedačka a křeslo, na zemi je pěnové puzzle, takže se může stavět, do aleluja a pochodovat dokola a já nejsu nervní že se chytne za něco nestabilního nebo že spadne v kuchyni na dlažbu. Ted je mu 7, už docela slušně umí ze stoje zpátky na zem, tak až mu to půjde ještě líp, tak ho zase asi nechám běhat po bytě. Možná si to teda moc maluju, ale snad to půjde. Pravda je, že se mu tam moc nelíbí, zabaví se jenom když mě nevidí, jak mě zmerčí, tak se pověsí na šprušle a vříská takovým způsobem že by jeden nevěřil ![]()
@Alpaka píše:
Já nevím, v jakém věkovém období by se to dalo užít. Doku se dítě nehýbe, tak to nemá smysl, může být na zemi. Leda tak jako ochrana před starším, na to stačí ale postýlka ( na chvíli, co jdu na záchod). Ani to u nás nebylo potřeba, starší je kliďas, spíš ho prudí mlaší. Děti mám přísavky, takže i na záchodě mám doprovod, ale mám je pod dohledem oba.A když se dítě hýbe, tak si nedovedu představit, že tam bude a nebude ječet.
Nedovedeš si to představit, protože s tím nemáš zkušenost (nic ve zlém). Moje obě holky vydržely v ohrádce hodiny (já byla nejdřív s nima, pak jsem šla vařit a ony to kolikrát ani nepostřehly, protože na mě pořád viděly a byly zabrané do hry. Ale měli jsme ohrádku velkou, takže v ní mohly lézt, pak i chodit. S tou malinkou nebo dokonce cestovní postýlkou by to takhle nejspíš nefungovalo. Ohrádka spíš vymezovala prostor, kde bylo bezpečno. Na Vánoce v ní byl stromeček, takže zas naopak. Starší dcera je dost aktivní, žádná buchta, co sedí, kam ji posadíš (ale v té ohrádce se dokázala zabavit). Naopak, když mladší jen ležela, tak jsem ji v té ohrádce měla chráněnou před starší (ta tu pořád lítala, takže v postýlce by mladší musela být pořád, v ohrádce jsem mohla být s ní a byly jsme spokojené obě dvě), nešlo jen o tu chvíli, co jsem na záchodě. Ale moje starší dcera rozhodně není kliďas, takže asi proto mi to přišlo bez ohrádky pro dvě děti neřešitelné
.
@hkac zkušenost mám. když si dovolím dát dítě byť jen za plot v dětské herně. Musím tam být s ní. Pak pozbývá ohráka svou funkci. Stejná zkušenost je s ohrádkou na kurzech plavání a u kámošky. Každé dítě je ale jiné, stejně tak matka. kdybych jí používala od mala, možná by si zvykly.
Já mám ohrádku, 120×130cm, dřevěné žbrlení, s podlážkou z dřevotřísky a na ní molitanové matrace, brala jsem ji hlavně kvůli studeným podlahám, máme plovoučky. Starší v ní byl cca od 5m, mladší od 2m, oba dba cca do 8m, než se začli samostatně pohybovat, tak byly spokojení, když tam měli hafo hraček, různých hracích strojků atd, i tam pili mlíko, jedli sváču…
V těch cca 8m jsem vyndala šprušle a mají ji otevřenou, takže mohli volně vylízat a zalízat, lezli tam při tomto uspořádání dobrovolně, ale nešlo tu o bezpečnost, spíš je to v obýváku „jejich“ místo, na hračky, na válení se.
Ahoj tak já mám ohrádku po mladším bráchovi dřevěnou
tak jsem ji natřela koupila matraci a malá je v ní strašně ráda má všude rozhled pěkně si tam hraje, na zem ji dávat nechci ještě se nebatolí navíc máme psa a studené podlahy
do teď byla v cestovní postýlce, ale z té není takový výhled a když se překulí tak je hned na boku postýlky a dál nic, dokonce v ohrádce i přes den spinká takže mi to připadne super, ale zase na druhou stranu máme velký obývák kdybych měla malý byt tak mám smůlu
![]()
MICA: a tu znacku znas? mne to nic nerika Baby design… aby to nebylo neco zdravi skodlivyho z ciny… JInak se mi totiz ta ohradka libi.
Já mám ohrádku na dcerku 6m a paráda, z dečky na zemi už se mi koulela, teď už je na kolínkách a já potřebuju vařit, jít na wc nebo chvíli pracovat a ne se děsit, co si provede
Obměňuju hračky, zabaví se tam a je klid…
PARTES a jakou mas? synovi je 5, tak verim, ze bychom ji taky vyuzili, jen fakt neivm jakou… ty sitovany mi prijdou maly, spis jak cest. postylky, ty dreveny mi zas prijdou osklivy..
Dovolím si oživit, mám dotaz pokud někdo víte, jaké největší ohrádky nedřevěné se vyrábí? popřípadě tip? díky
Původně jsem chtěla pořídit místo ohrádky cestovní postýlku, tzv. na odkládání, když mimi nebude spát a bude chtít být se mnou v obýváku. Ale teď mi známá říkala, že si mám místo toto pořídit ohrádku, že ji využiji už od miminka až cca do jednoho roku, že je vyšší i větší než cestovní postýlka..Další mi zase řekla, že na to stačí obyčejná deka
,tak teď teda nevím..Máme psa(malinké plemeno),takže dítě by od něj mělo být oddělené, takže samotná deka asi nepřipadá v úvahu, ale je lepší cestovní postýlka nebo ohrádka-a pokud ohrádka, tak jaká, aby vydržela co nejdéle a dítě z ní brzy nevylézalo?
Zkušenější maminky poraďte prosím