Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zvazuji nakup ohradky, syn 5 mesicu. S jakou mate dobre zkusenosti? Vyuzily jste ji u deti nebo je to zbytecnost na dva tri mesice? Maly si hraje na decce, ale uz mi z ni vylejza a prekuluje se, tak si rikam, ze ta ohradka by byla bezpecnejsi…
My ohrádku neměli ani u jednoho dítěte a upřímně mi ani nechyběla. Spíš jsem zabezpečila byt ![]()
@Ywett píše:
My ohrádku neměli ani u jednoho dítěte a upřímně mi ani nechyběla. Spíš jsem zabezpečila byt
asi tak, taky jsem jí neměla a nechyběla mi
![]()
Ohrádku jsme si nepořizovali. na krátké chvilky kdy jsem potřebovala volné ruce posloužila postýlka(u vaření atd) jinak bylo dítko vypuštěno celý den volně po bytě.
My jsme to vyřešili cestovní postýlkou. Na ohrádku nemám místo, postýlku kdykoli složím a můžu jí nechat třeba i u babiček nebo jí beru na zahradu. Máme od Camu i se stříškou do půlky a jsme moc spokojení.
Nasypu mu tam nějaký hračky a v pohodě uvařím nebo vyžehlím.
My jsme ohrádku pořizovali už pro starší dceru, ale nakonec to bylo celkem k ničemu. Sama v ní stejně být nechtěla (a to jsme měli hodně velikou), takže sloužila jen na „odkládání“, když jsem potřebovala např. na záchod, ale na to stačí i postýlka. Potom jsme ji vytáhli, když se narodila druhá dcera. Myslela jsem, že tam bude „v bezpečí“ před starší (jsou o 2 roky). Ale starší se do ní rychle naučila lézt, takže zase k ničemu
Podle mých zkušeností je lepší uzpůsobit byt dětem tak, aby se neměly kde jak moc zranit, no a pak hlídat
Mladší teď vylízá na židle, okno (bydlíme v domku, takže v přízemí
) a stolek v obýváku, takže máme adrenalinové období ![]()
Tak já ji měla, jelikož máme barák a chodila jsem topit do kůlny mimo barák, tak jsem tam dítě dala i si tam rád hrál, používala jsem jí do tý doby než začal chodit a hlavně přes zimu. Měli jsme tu síťovanou a nechám si ji i na druhý.
Ahoj, já mám teda dvojcatka a ohradku využíváme hodne. Máme i tu sitovanou, ta se teda moc neosvedcila a pak klasickou dřevěnou, kupovala jsem bez dna, protože jsem tam často s nimi a na podlaze máme penove puzzle. Navíc díky ni je i jakžtakž uklizeno. Mame teda spojene 2 tyto obrovske, takze kralovsky vybeh
http://www.detskydum.cz/…vice-151201/
@79Simona Ahoj. Měla jsem ohrádku dřevěnou 1,5 m x 1,5 m. Využila jsem ji hooodně, hlavně pak na mladší dceru. Obě holky si v ní hrály od cca půl roku do té doby, než začaly chodit. Vydržely v ní i hodiny samy.
S jedním dítětem si dovedu představit, že bych se bez ohrádky obešla. Stejně jak pak začne chodit, musíš byt uzpůsobit tak, aby bylo dítě doma v bezpečí a ty mohla vařit, chodit na WC a nemusela mít dítě k sobě přivázané
. Při dvou dětech s nevelkým věkovým rozdílem už si to tolik představit nedovedu, protože třeba když jsem šla na WC, bála bych se, co starší mladší provede (ne, že by ji ubližovala, ale přeci jen 4 leté dítě ještě ne tak úplně dokáže odhadnout, co může miminku ublížit a co ne) nebo když starší doma lítala, bála bych se, že spadne na mladší nebo ji přišlápne.
Neměla jsem ani na jednoho. Jediné, co bych teď brala, velkou ohrádku pro staršího, kam by se mohl schovat s hračkami před mladší.
@Alpaka píše:
Neměla jsem ani na jednoho. Jediné, co bych teď brala, velkou ohrádku pro staršího, kam by se mohl schovat s hračkami před mladší.
Jo, i tuhle funkci naše ohrádka měla
.
@Alpaka píše:
Tak na tohle máme v obýváku bývalý přebalovací pult
![]()
ahojky
já jsem si právě objednala tuhle skládací, tak jsem zvědavá, jak se osvědčí ![]()
http://www.nemluvnata.cz/…design-play/
Ahoj,
místo ohrádky jsem koupila cestovní postýlku s průlezem na zip, ale stejně tam nechtěli být. Teď se nám hodí na spaní mimo domov.
Ohrádku bych nekupovala. Měla jsem děti celý dny vypuštěné po bytě a bylo to tak lepší.
Já měla ohrádku u všech dětí (mám čtyři), u prvních třech jsem měla dřevěnou-dělanou, u dcery jsem měla síťovanou. Měla jsem ji jako pojistku, šla jsem do sprchy, věšela jsem prádlo na balkoně, později, když děti jedly (žmoulaly) rohlík či piškoty, neměla jsem to po celém bytě. Za mě 100% využita.