Jakou velikost kola?

5
11.1.22 09:16

Jakou velikost kola?

Jakou velikost kola prosim pro 173 cm vysky me. Chtel bych horske kolo. Dekuji

Příspěvek upraven 11.01.22 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
11.1.22 09:41
@natoto10 píše:
Jakou velikost kola prosim pro 173 cm? Dekuji

Jako rámu nebo kol? Kola jsou většinou stadardizovaná dle typu kola (silnička, horské…).
Rám závisí na geometrii, chce to prostě vyzkoušet posed, jak sedí délak klik, představec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
11.1.22 09:48

Jako jakého kola? To se vyměřuje podle typu kola, geometrie, poměru délky nohou k trupu… Každý kolo má ostatně tabulku velikostí, tak si ji můžeš prohlídnkout, a když máš pochybnosti, tak se zeptej prodejce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.1.22 13:31

Na to jsou přesné tabulky a vzorečky, musíš si změřit nohu, ruku, trup… podle toho velikost rámu.

ale hele, jako u všeho, pokud úplně začínáš, zas tak na tom nesejde.
kolo musíš vyzkoušet a obvykle stačí nastavit výškově sedlo, abys dosáhla na šlapku a naopak neměla nohu skrčenou. Rám, tak 18-22 palců, tělo se přizpůsobí.

dokonce je prý hezčí, když máš malý rám a sedlo vysoko vysunuté :-) čili i jezdit na kole se dá na estetiku :-) akorát máš pak hlavu dolů :-)

kolo 26 u horáče, jinak 28-29 palců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
31.5.23 09:57

14 nebo 16

Dobrý den, Jaké kolo byste doporučili?
Dcera 103cm, v září 4 roky, na kole ještě nejezdila. Nevím, zda koupit 14, která ji určitě bude, ale vydrží jen letos a kdoví zda příští léto. A nebo 16 u které je to teď nejisté, ale vydrží další 2 nebo 3 léta.
Nikdy jsem kolo nekupovala, a nevím jak tyto velikosti vypadají v reálu. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
31.5.23 10:01

@Pudloslava no to určitě ne, kola mají velikost 26, 27,5 a 29..
Ale 26 už se na dospělý kola snad ani nedávají ;-) i já při výšce 163cm mám 29 kola a rám velikosti S, vyhovuje mi to.

• Citovat
  • Upravit
Kocicka1987
31.5.23 10:03
@josslyn.n píše:
Dcera 103cm, v září 4 roky, na kole ještě nejezdila. Nevím, zda koupit 14, která ji určitě bude, ale vydrží jen letos a kdoví zda příští léto. A nebo 16 u které je to teď nejisté, ale vydrží další 2 nebo 3 léta.
Nikdy jsem kolo nekupovala, a nevím jak tyto velikosti vypadají v reálu. Díky

Já si myslím, že i ta 16 ji vydrží max letos…dcerka na 16 jezdí od 96cm a necelých 3 let, teď má 3,5roku a nevím, zda ji příští rok bude…hlavně koukejte na váhu, třeba beany má krásných 5,3kg nebo woom, rascal

• Citovat
  • Upravit
boricmytu
31.5.23 10:07
@natoto10 píše:
Jakou velikost kola prosim pro 173 cm vysky me. Chtel bych horske kolo. DekujiPříspěvek upraven 11.01.22 v 09:58
  • Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
31.5.23 10:08
@josslyn.n píše:

14 určitě ne, a ani ta 16 jí další 2 léta nevydrží. Pokud bude jezdit, příští rok budete pravděpodobně kupovat 20", teprve ta by mohla vydržet déle.

• Citovat
  • Upravit
34322
31.5.23 10:25
@josslyn.n píše:

Poridila bych co nejmensi, aby dite kolo dobre ovladalo, i kdyby to melo byt na chvilku. Staci bazar, zase to prodas nebo vyuzijes pro dalsi.

Jako predstupen je super mit koloodrazedlo a naucit se slapat na klasicke trikolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.23 10:29
@Kocicka1987 píše:
@Pudloslava no to určitě ne, kola mají velikost 26, 27,5 a 29..
Ale 26 už se na dospělý kola snad ani nedávají ;-) i já při výšce 163cm mám 29 kola a rám velikosti S, vyhovuje mi to.

Ty jsi dobře mimo, radit dospělácké velikosti 4 letému dítěti :lol: -edit: aha, ty reaguješ na původní příspěvek :mavam:

Zakladatelko, jestli je jinak motoricky šikovná, volila bych 16´, ale ať si to někde vyzkouší, zda dosáhne bezpečně špičkama na zem. Jinak 14´ snadno prodáš, i kdybyste kupovali na jednu sezonu, po těch je sháňka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
31.5.23 10:38
@josslyn.n píše:

Ve 4 letech už určitě 16., ale s tím, že ji vydrží 3 roky, bych moc nepočítala. My kupovali dětem v 5 letech 20", v 7 letech pak 24".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
31.5.23 10:46

Unuděná: Začátek diskuze byl nějaký dospělák, níže jsem radila dětské kolo ;-)

• Citovat
  • Upravit
7382
31.5.23 13:04
@josslyn.n píše:

Na netu jsou tabulky ale bacha taky je dobré změřit výšku od rozkroku dolů. Dcera by dle výšku už mohla mít i větší kolo, avšak podle rozkroku jsme nechali ještě letos menší. A pokud máš blízko decathlon zajděte vyzkoušet, taky jsme byli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí