Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsem ve 33tt a už začínám přemýšlet o porodu. Na poslední kontorle mi Dr. řekla, že malá je už úplně dole ať moc nechodím.
První dceru jsem přenášela a poros byl opravdu pohoda. Ve 2 jsem se vzbudila na wc a trošku jsem špinila tak jsme rači jeli. Kontrkce jsem skoro necítila až dvě poslední než jsem šla na kozu. Třikrát jsem zatlačila a malá byla venku. To bylo 5:10.
Hodně jsem slyšela, že kdo měl 1.porod v pohodě tak druhý stál za prd…tak mám starch. ![]()
Co si o tom myslíte a jaké máte zkušenoti?
Oba v pohodě… Jen druhý kratší a o to intenzivnější, ale bez komplikací.
Nikdo ti nerekne a neexistuje na to nejaky vzorec. Ja prvni rodila 38+1 a druhe jsem prenasela.
Oba dva jsem přenášela, porody na bolest totožné(skoro žádná) akorát druhý byl o pár hodin rychlejší
Podruhé jsem sice přenášela, ale porod byl pohoda. Kratší, méně bolesti, i jsem se dala do kupy dříve než po prvním.
Oba porody v pohodě, první 7h, druhý 3h. Obě cca o týden dřív proti termínu.
U mě oba porody pohoda. První jsem přenášela 2 dny a za 3 hoďky byl venku. Druhý jsem přenášela týden a šla tak rychle, že ani nestihla přijít doktorka. Za hodinu bylo po všem.
První dcerka rozena v 41tt. vyvolávaně, celý porod trval 6 hod.45 min, a byl o 2 hodiny zbržděný epidurálem, jinak bych rodila tak ty 4-5 hod. Druhý syn rozený v 39tt spontánně všechna voda odtekla v 9 hod., malý má čas narození 11:30, takže asi tak
Moje PA mi u druhého porodu říkala, že druhé a další porody bývají rychlovka, leč třeba více bolí…zase záleží po jak dlouhé době je žena těhotná…já mám děti od sebe 20 měsíců, takže jsem byla těhotná skoro v tahu ![]()
@sherynka píše:
První dcerka rozena v 41tt. vyvolávaně, celý porod trval 6 hod.45 min, a byl o 2 hodiny zbržděný epidurálem, jinak bych rodila tak ty 4-5 hod. Druhý syn rozený v 39tt spontánně všechna voda odtekla v 9 hod., malý má čas narození 11:30, takže asi takMoje PA mi u druhého porodu říkala, že druhé a další porody bývají rychlovka, leč třeba více bolí…zase záleží po jak dlouhé době je žena těhotná…já mám děti od sebe 20 měsíců, takže jsem byla těhotná skoro v tahu
To mi PA říkala taky a byla to pravda. První porod překotný a pohodový, druhý skoro o hodinu kratší, ale bolelo to strašně, ale syn byl taky větší než dcera, což asi taky hrálo roli, i těhu bylo horší. Pokud byl první porod pohodový, bude i ten druhý, věřte tomu zakladatelko a nenechte se vyděsit, lidi rádi straší
![]()
Děkuji za uklidnění
Kdyby to víc bolelo a byla to rychlovka tak by mi to nevadilo. Bajím se že to bude bolet a ještě to bude dlouhý
První dceři je 3,5 roku takže zas tak brzo po sobě je nemám ![]()
@SilvieMihalisko Já mám mezi dětmi 4,5 roku ![]()
Přijeli jsme do porodnice asi v 6, tak chvíle na příjmu, pak přesun na box, chvíli ve sprše a 7:30 byl venku.
Oba v pohodě, druhý kratší - i když to se těžko posuzuje, vydržela jsem mnohem déle doma
bolest stejně hrozná u obou, ale dalo se to, vzpomínám na ně ráda
první přesně v termínu, druhý o 11 dní dřív
@beeerush
Přesně, náš malý byl téměř 4 kilový a od 30 týdne jsem fakt myslela, že umírám…u dcery jsem byla akční ještě den před porodem ![]()
Oba jsem přenášela. První porod začal odtokem vody, druhý kontrakcemi. První trval 12 hodin, druhý 6 a byl bolestivější. Oba byly krásný:)
Chtela bych se zeptat mam 8letou slecnu a planujeme dalsi a ted zeny radte…utechou je ze se rika ze druhy porod je snazsi nez poprve ale ja se bojim ze po tomto casovem rozmezi to bude stejny rodila sem 22 hodin chci mimi ale klepou se mi kolena ![]()