Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Martina.ova z tohoto je nejmenší zlo asi ta 1
nebrala bych stará okna, nezateplený barák, po zkušenostech ani omylem byt nad sklepem - od podlahy bude velká zima ![]()
Ten první. Zateplený, ten vchod můžeš předělat v budoucnu. Nezateplený a ještě poslední patro je naprd, starý cihlák nad sklepem, navíc wafky.. Měsíční náklady budou daleko, daleko vyšší.
Nevybrala bych si z nich ani jeden, v nouzi 2 kdyby byl nějak cenově výhodný
Jedničku. Nad sklep NIKDY! Protopili jsme majlant a stejně jsme tam mrzli. Nezateplený panelák je taky na prd.
EDIT: a zapomněla jsem, že u dvojky poslední patro je taky docela na prd. Třeba naše sousedka každoročně maluje a tapetuje, protože jim tam při deštích zatéká, nikdo s tím nic nechce dělat ![]()
Příspěvek upraven 02.04.14 v 19:45
Tak jednoznačně číslo 1, bourání a zazdívání jsou položky do desetitisíc a dají se u dělat později.
U dvojky je tragické ty okna na jih obě, měl to brácha a ten byl v horku nevyvětratelný, přestěhovali se, májí jeno na jih a dvě na secer a paráda, otevřou, přeci jen to udělá průvan. V tom prvním bytě bylo v létě fakt peklo.
K trojce, budeš dost topit, ze spodu to není vytápěné a plíseň je tedy veliké minus, do toho bych nešla.
Vzhledem k tomu, že byt 1 je v nabídce už skoro rok, říkám si, že zas tak rychle neuteče, tak ještě hledám. Byl to 1. byt, který jsem viděla, a majitel, nepříjemný důchodce mi byt ještě víc zošklivil tak jsem si ho nestihla pořádně prohlídnout, ale měl všude špínu, ale co, stejně se musí vymalovat tak jako tak, takže v závěru je vlastně jedno, jestli je byt čistý nebo špinavý. Co mě zarazilo, že tam jsou takové ty panelové příčky, přišlo mi, že se mi sesype na hlavu, ale to byl asi i dojem umocněný panem majitelem
A u 1 mezi předsíní a pokojem nosná zeď není, je tam je příčka.
@Martina.ova píše:
Vzhledem k tomu, že byt 1 je v nabídce už skoro rok, říkám si, že zas tak rychle neuteče, tak ještě hledám. Byl to 1. byt, který jsem viděla, a majitel, nepříjemný důchodce mi byt ještě víc zošklivil tak jsem si ho nestihla pořádně prohlídnout, ale měl všude špínu, ale co, stejně se musí vymalovat tak jako tak, takže v závěru je vlastně jedno, jestli je byt čistý nebo špinavý. Co mě zarazilo, že tam jsou takové ty panelové příčky, přišlo mi, že se mi sesype na hlavu, ale to byl asi i dojem umocněný panem majitelem
vymalovat je to nejmenší - a tedy vše vydrbat atd.. jsou důležitější věci, u tohoto jednoznačně to zateplení a okna ![]()
Blbý dotaz, ale přeci jen, nemůžeš jít zatím do pronájmu, na pár měsíců a hledat ideální byt? Je to velká investice, neuspěchat to, ať jsi spokojená? Pronájem by t stačil malinký, fakt na přechodnou dobu. Než narychlo kupovat takové šílenosti, se kterýma jsi nespokojená?
@Martina.ova píše:
pokud je v nabídce rok, smlouvej cenu, alespoň o těch 20.000 na dveře. Pokud se pro něj rozhodneš. Stejně myslím, že pronájem by byl lepší a hledat ideál, který se ti bude líbit.
@martina.se To mě právě taky napadlo, proto jsem přehodnotila i můj pomalu odpor k bydlení na sídlišti. Vyrostla jsem na tomto sídlišti, bydlí tam dodnes rodiče, což by bylo plus s hlídáním. Sice jsou někdy neodbytní a jde s nima někdy těžko vyjít, ale přeci jen je to plus.2kk je taky na tom sídlišti a cihla na druhém konci města u louky. Bydlení blízko přírody by se mi líbilo, ale zase ne za každou cenu.Za sídlištěm je zase zámecký park, poblíž lesopark
Taky bych šla do 1. Jen bych byla připravená na to, že dveře budou v místě " díry" a do předsíně nepůjdou dát. Stará okna a plíseň- ne.
Zdravím,
odcházím od přítele s rok a půl starou holčičkou.
Chci koupit byt v našem městě. Přeferuji cihlu, mám strach, že v paneláku bude horko. Chci ideálně 2+1, přinejhorším 2kk.
Nabídek moc není, zatím jsem navštívila
1. 2+1 40m, 4.patro paneláku z 8, byt slunečný, 1 okno na Jih/kuchyň/ a 2 okna na Z/obývák, ložnice/, výtah, barák zateplený a nová okna, byt starý
Mezi obývákem a ložnící nejsou dveře, je tam průzor asi 1,5m, tam byly dřív koženkové šoupačky(maj to tak všechny byty v domě), ideál by bylo tohle nechat zazdít a probourat samostatný vchod do ložnice z předsíně. Ložnice by byla vlastně dětský pokoj.
Bohužel nemám představu, kolik by to zazdění a probourání+dveře stálo
2.
2kk 42m, 4.patro paneláku ze 4, obě okna na J, barák nezateplený, stará okna, byt v původním stavu, ale udržovaný
3.
2+1 42m, ale zdá se prostorný,1.patro cihlového baráku ze dvou pater, ale pod ním je sklep. Byt starý, staré parkety, nové wafky, barák nezateplený, stará okna, dost zřetelná plíseň v kuchyni. Takový byt by se mi líbil = cihla, ale v tomhle jsou jasné dost velké vstupní investice (okna, plíseň).
Chtěla bych ideálně do cihlového, ale ne za každou cenu. Nechtěla jsem do panelového věžáku, ale nevadil by mi. U toho bytu přímo pod střechou mán strach z horka.
Chci se odstěhovat s dcerkou do doby, než půjdu do práce, takže mám ještě rok a půl čas, ale vzhledem k vyhrocené situaci mezi mnou a ex by bylo čím dříve, tím lépe.
Co myslíte, jaký byt ´vybrat, nebo ještě počkat a sledovat nabídku?