Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vic hlav vic nápadů si rikam…
Holka jede do anglie. Bude bydlet v hostinské rodině. Nejde o výměnný pobyt. Jejich ditko tudiz poté neprijede k nam.
Bude tam 10 dni a ja si marně lámu hlavu JAKÝ DÁREK te rodině poslat…
Je to limitované i váhou(15kg zavazadlo)…
Poradte prosim…
@lllucie Ahoj. Já jsem takto byla v jedné rodině na střední. A nepamatuju se, že by někdo vezl rodině dárek. Rodiny to mívají docela dobře zaplacené, přivydělávají si tím. Pokud přece jen chceš nějaký dárek, zvolila bych asi něco typicky českého - nemusí to být ani drahé, ani velké.
Jsem chtela napsat pivo, ale jestli jede dite samo, tak asi ne
Na Krtecka je uz asi taky moc velke
Treba kalendar? Myslim nejaky s fotkami ceskych mest nebo prirody…at se vzdelavaji ![]()
@Majdina82 píše:
@lllucie Ahoj. Já jsem takto byla v jedné rodině na střední. A nepamatuju se, že by někdo vezl rodině dárek. Rodiny to mívají docela dobře zaplacené, vydělávají si tím. Pokud přece jen chceš nějaký dárek, zvolila bych asi něco typicky českého - nemusí to být ani drahé, ani velké.
Jj.me je jasny.ze to maji zaplacene. Vim.ze neco typo ceske…ale co??? Lahvace holka nepotahne ![]()
@beruska9 píše:
Jsem chtela napsat pivo, ale jestli jede dite samo, tak asi neNa Krtecka je uz asi taky moc velke
Treba kalendar? Myslim nejaky s fotkami ceskych mest nebo prirody…at se vzdelavaji
Tyjo super napad…ten poridim lehko nekde v knihkupectví…
@lllucie a co nějaká pěkná kniha s fotkami o Praze, ČR nebo městě, ve kt. bydlíte. Flaška domácí slivovice, lokální dobrotu… ![]()
@mischelinka píše:
@lllucie a co nějaká pěkná kniha s fotkami o Praze, ČR nebo městě, ve kt. bydlíte. Flaška domácí slivovice, lokální dobrotu…
Ta knížka je super nápad, v informačním centru určitě seženeš nějakou hezkou psanou v angličtině.
@mischelinka píše:
@lllucie a co nějaká pěkná kniha s fotkami o Praze, ČR nebo městě, ve kt. bydlíte. Flaška domácí slivovice, lokální dobrotu…
Kniha by byla pekna.ale asi budou jen cesky psane. Mame i krasnou knihu o nasem meste.fura fotek v ni..ale cesky..nejakou sladkost zkusim vymyslet..lokalni…u prahy…nic me nenapadá…
@Ignácie píše:
Ta knížka je super nápad, v informačním centru určitě seženeš nějakou hezkou psanou v angličtině.
Zkusim se poptat. Diky
@lllucie Ten kalendář se zdá být dobrý nápad. I ta kniha by šla, ale bylo by to lepší s popiskama v angličtině. Než slivovici tak bych zvolila asi pivo (třeba jednu plechovku). Slivovice je na ně moc silná (žila jsem tam tři roky a zkusili jsme ji jim dát). Nebo třeba upeč něco s mákem nebo kup frgál (nevím, z jaké oblasti ČR jsi). Oni vůbec neznají, že by se mák jedl. Nebo ke kalendáři kup čokoládu, bonbonieru…
@Ignácie píše:
Nebo mě ještě napadly tvarůžky a kostkovej cukr![]()
Kostkovej cukr mam doma a nevim co s nim…ze bych na nej dala mašli a poslala na vejlet ![]()
Určitě bych nebrala žádný lapač prachu k postavení někam na poličku, to nikdo neocení. Spíš něco spotřebního, klidně nějakou echt českou bonboniéru..
Prostě něco ke snězení, český výrobek, na co můžeme být hrdí, ale nic jiného mě teď nenapadá ![]()
@lllucie jestli ví, že mají v rodině malé děti, tak bych zkusila krtečka v angličtině, bězně už ho mají v knihkupectví ![]()
Jinak v zahraničí nám vždycky cizinci mohli utrhat ruce za becherovku ![]()