Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
mám po svatbě a přestřihli mi občanku, ale přišelo mi zboží na poštu, které se zpozdilo a nestihla jsem jej vyzvednout. Vydají mi ho na ten papír co jsme dostala k přestřihlé občance po svatbě?
Já jsem na přestřihlou balíček dostala (ale zase jsem jenom měnila trvalák), ale nemají ho vydávat. Třeba to nějakou domluvou ukecáš.
Ahooj
Měli by, já minulý měsíc měnila občanku kvůli změně trvalého bydliště a ustřihli mi rožek + dostala sem žlutý papír s novými údaji a normálně mi na to vydali na poště dopis ![]()
Se mnou i muzem se na nekolika postach odmitli bavit, vyzvedavali jsme pak na pas bez problemu.
S tím papírkem by to mělo fungovat jako normální plnohodnotný doklad…ale s některými poštovními úřednicemi je domluva komplikovaná. Takže bych to radši vyzvedla na řidičái, nebo na pas.
@RadkaCh píše:
Já jsem na přestřihlou balíček dostala (ale zase jsem jenom měnila trvalák), ale nemají ho vydávat. Třeba to nějakou domluvou ukecáš.
Proč by nevydali? Ta občanka je normálně dál platná, prokáže že je to ona a to je hlavní.
@PAN66 Mně takhle na poště vydali i peníze (na složence bylo původní jméno). Chtěli ale vidět obojí, občanku i potvrzení z matriky o změně údajů (tj. ten „papírek“).
@PAN66 Pokud ti ho na poště nevydají, nech si ho poslat domů. Tam ho předávají i jiným osobám - vidí, že v tom bytě/domě bydlíš.