Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potrebovala bych poradit… ![]()
V lednu se budu vdávat a četla jsem,že by měla dcera poděkovat svým rodičům za vychování a předat nejaký dáreček..Ale jak hledám tak nic co by mi padlo do oka
Muzete napsat nejake tipy,treba co jste davali vy popripade nejake www stranky dekuji moc ![]()
Teda…to jsme neslyšla…
taky se v lednu vdávám…přijde mi to jako hezký nápad…musím nějakou drobnost vymyslet
Kámoška dávala svým rodičům -tatkovi sošku otec s dcerou a mamce - matka s dcerou..Bylo to úžasné,ale budou na nasi svatbe taky takze je mi to hloupe opakovat
![]()
Tak já jen slyšela že nevěsta předává manželovým rodičům za výchovu manžela dort a naopak manžel nevěstiným
.
ahoj tak my jsme měli jako poděkování malý dorty, bylo tam napsaná děkuji za výchovu dcery(jako nevěsty ) a pak jako ženicha.
a poděkování jsme měli tak, že jsme to měli společné s požehnáním
Příspěvek upraven 17.11.11 v 13:14
u nás se nic podobného nedělalo. ale jinak nápad to je hezký ![]()
jj dortiky budou jen jsem myslela ze bych dala primo jen našim neco jako podekovani za podporu atd… ![]()
Ahoj,
my jsme koupili kvalitní vína a vyrobili svoje etikety, kde bylo napsáno Andrea a Lukáš, datum svatby a na víně pro naše Děkuji za dceru a pro tchýni s tchánem Děkuji za syna. Mělo to velkej úspěch
.
Nela89 píše:
a muzu se zeptat jak jste delali ty etikety??
Dělal to manžel na PC, tak ti přesně neřeknu jak, ale asi to chce někoho, kdo tomu trošku rozumí.Dost si s tím musel vyhrát.Kupovali jsme na to ten samolepící papír.Já myslím, že vám to vyrobí i v nějakým copy centru nebo tak.
nic takového jsem neslyšela, nic jsme nedávali. Celkově takové to předávání a mluvení rodičů mi přišlo trapné.
Tak ym to neměli a vlastně byvauju si jen jednu svatbu, kde to bylo. V kostele, skončil oficiální obřad, mše a pak přišly právě proslovy a děkovačky ještě v kostele. Tak novomanželé děkovali faráři a děkovali i rodičům. Každý dostal malý dáreček,a le opravdu jen malý, tuším, že farář dostal šálu s vtipnou poznámkkou, že teď už se nemůže vymlouvat, že s nima nemůže na vodu a pod stan, že je tam na něj zima, a obojí rodiče na památku na zakázku dělané hrnečky …
![]()
Nic jsme nikomu nedavali. Ani na to nebyl prostor.
Příspěvek upraven 17.11.11 v 13:44
My jsme dávali dort. Ale všechno jsem zařizovala sama, jelikož moje rodina je celá z moravy a tam se zvyky dodržují a manžel a jeho rodina jsou typický pražáci a ani je nenapadlo, že by třeba měli ostužkovat auta, natož nechat udělat dárek. Manžela rodiče nám ani na svatbu nepřispěli a ani nedali žádnej svatební dar. Tudíž mě pak i štvalo, že jsem pro jeho rodiče nechala udělat dort asi za 6tis. Kdybych to věděla, vybodla bych se na ně. Takže za mě, raději nějakou drobnost, ale domluvit se i s nastávajícím.
My jsme to nechali položený na místě u stolu, kde rodiče seděli. Měli to tam nachystaný, když si přišli sednout k hostině. Nebylo to nic oficiálního, žádný předávání s proslovem. Připadá mi hezký rodičům poděkovat.Bylo to pro ně překvapení a byli úplně dojatí.Ale je pravdu, že nám svatbu oboje rodiče na půlku platili, takže se to hodilo.