Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, máte některá dobrou zkušenost s tělískem Mirena? Přemýšlím o ní, mám dvě děti a další neplánujem a nechci brát každý den pilulky. Nebo existuje ještě něco lepšího? díky N.
Napíšu čerstvou zkušenost mojí známé…jen zkušenost…
Brala hor.ant. dost let a v pohodě, občas zapoměla, takže si loni v létě nechala dát mirenu. První co bylo- šíleně jí začly bolet prsa(její matka zemřela na rakovinu prsu), takže jí doktor naordinoval vše možný. Po neustálým špinění, který přešlo prakticky v non stop krvácení a stím že její myom (mini) na děloze se zvětšil do neúnosných rozměrů a její vaječníky jsou samá cysta, jde za 14 dní na kompletní odebrání všeho…(je jí 42).
Nepřisuzuji to přímo Mireně, ona ano a dost.
taky to mam jen ze zkusenosti mych 2 kamaradech a ty si ji nemuzou vynachvalit…po 2. diteti ji chci taky ![]()
nikdo ti, ani doktor, nemuze zarucit jak bude na tve telo reagovat, muze jen doporucit ![]()
Přesně na každýho to zapůsobí jinak, dala jsem dost drsný případ ale tím že jsem teď u ní tak jsem musela…
Jinak dětí s razítkama od tělísek je pořád hodně
takže ani to není tak spolehlivý..
mám právě strach, abych nevyhodila šest tisíc a za rok mi jí doktor nevyndaval:-(
ale to holt je náhoda, každá to sneseme jinak. Já znám právě jen jednu holku, co jí bere a v poho.
To jo, to je fakt drsný:-( tak to nevím, navíc že můžeš otěhotnět??????????No já právě řeším, že jsem neplánovaně otěhotněla, proto hledám antikoncepci, se kterou už bych nemusela trnout. S kondomama jsem nadosmrti skoncovala. ![]()
ale kdyz si spocitas kolik by si dala za tech 5 let na jine antikoncepci, pak je to uz jina
navic to nekterym uplne zastavi MS, proste parada ![]()
Právě to mi na tom zaujalo. Ptala jsem se dr. i na injekce atd. ale bylo mi řečeno, že se to dává v rozvojových zemích a v léčebnách, aby se jim chovanky nevrátili z vycházky těhotné. Mirenu mi doporučit, ale on je takový ten typ, co by pro dealery udělal vše, tak proto se na to ptám i vás tady.
Nelluška píše:
Právě to mi na tom zaujalo. Ptala jsem se dr. i na injekce atd. ale bylo mi řečeno, že se to dává v rozvojových zemích a v léčebnách, aby se jim chovanky nevrátili z vycházky těhotné. Mirenu mi doporučit, ale on je takový ten typ, co by pro dealery udělal vše, tak proto se na to ptám i vás tady.
no nekdo je takovy ze slibuje a pak nic, ale moje obe kamaradky ji nemaji
, takze neco na tom bude, 100% to ale neni
kdyby tak člověk věděl, že se jí bude v mém těle líbit. ale jsem ráda, že je s ní někdo spokojený. Beztak mi asi nic jiného nezbývá. Nic lepšího asi není.
lucie.t píše:
ja mam podkozni tycinku
Jůů a dobré? Jak dlouho ji máš?
mam ji asi 10 mesicu a zadny problem, pry je to nejsetrnejsi, a kdyz se rozhodnes mit deti, vynda se a uz proste nepusobi, vse je OK, ne jako treba po injekci, po te pry trva min. pul roku, nez se srovna menstruace.
mam ji na 5 let
(mam to nekde napsane), ze zacatku jsem misto menstuace jen spinila a ted ji vubec nemam. nekdo pry muze mit menstruaci normalne, nekdo vubec
.
ja ziju v Anglii. tady ji davaji zdarma, koukala jsem, ze v CR chteji kolem 5 000,–, ale i tak kdy si spocitas kolik das za prasky a jeste se musi myslet na uzivani.
Zadarmo? jak to? to je teda luxus, to závidím. zeptám se tedy dr. nevíš název?