Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme Jackrusslí fenečku Maggie. Je to živel, ale je přátelská, má hrozně ráda lidi, děti a ostatní pejsky. Ale na druhou stranu je to pes, co potřebuje doooooooost vyžití a času, co strávíte venku.
Máme 8m chlapečka milujou se ![]()
Jo a taky bydlíme v bytě, 3+1.
Pokud to není váš první pejsek, šla bych do toho s klidem. Ale pro,,začátečníky,, to není moc vhodná rasa ![]()
Osobní zkušenost nemám, ale několik známích jej vlastní a je to docela divoké, svéhlavé stvoření, má hafo energie
jedni mají i děti a je to výborný parták..ale vše je o výchově
Takže celkem náročný? potřebuje hodně pohybu že a neroztrhá vše co vidí?
@Hašrelka na pohyb je náročný určitě, jestli trhá to nevím, ale pokud má své hračky a třeba žvýkací kosti neviděla bych v tom problém, na našeho psa to zabralo
@Hašrelka tak pohybu potřebuje opravdu hodně. Frisbee, agility, prostě zabavit. Nestačí mu procházka po parku.
Naše teda není ničitelka, ale znám jich dost takovejch ![]()
My máme taky Russlici a neměnila bych. Naše je teda spíš taková bojácná, resp. na velkýho psa za plotem si frcá, ale face 2 face je připosraná až za ušima
Jinak je to divoch, chce to delší procházky, ale nedělá jí problém si lehnout do pelechu a kousat si hračku nebo prostě ležet a jen tak kouokat. Netrhá ani nedemoluje, původně měla bejt venkovňák, ale už ji ven asi nedostanem, docela jsme si ji rozmazlili
Ale neměnila bych.. Teta má Russly 3 a
PS: Je to náš první pesan a úúúúplně v pohodě
Akorát dát tomu výcviku trochu víc už od začátku, nenechat „to“ růst jak dříví v lese. Aspoň to základní ![]()
@Seizdra tak to máte kliďase, hehe. Naše si teda do pelíšku lehne, až když se jde spát. A že by si jen tak kousala hračku a koukala..o tom si můžu jen nechat zdát.
![]()
@lyrica píše:
@Hašrelka tak pohybu potřebuje opravdu hodně. Frisbee, agility, prostě zabavit. Nestačí mu procházka po parku.
Naše teda není ničitelka, ale znám jich dost takovejch
Aha takže je dobré to promyslet že? To že je živel mě celkem děsí jelikož syn je taky
ale on je tak krásný ![]()
@lyrica píše:
@Seizdra tak to máte kliďase, hehe. Naše si teda do pelíšku lehne, až když se jde spát. A že by si jen tak kousala hračku a koukala..o tom si můžu jen nechat zdát.![]()
![]()
Jj, taky jsem říkala, že je to kliďas, jsem i ráa. Ale jak ji rozdovádíš, tak neví, kdy přestat… Zatím je tedea ještě malušká, ale nepředkládám nějaký extra změny v chování
A když chci aby byla zaručeně v klidu, když potřebuju něco udělat do práce nebo doma, tak oteřu dveře do ložnice, to je její svatyně kam může výjimečně nad ránem (ať se vyspíme
) a tam vydrží fakt ležet a koukat třeba 2 hodiny. Je to zlatíčko ![]()
@Hašrelka No kdo kupuje Russlíka, kupuje právě většinou kvůli té živelnosti.
Je nááádhernej, my máme..
@Seizdra píše:
Jj, taky jsem říkala, že je to kliďas, jsem i ráa. Ale jak ji rozdovádíš, tak neví, kdy přestat… Zatím je tedea ještě malušká, ale nepředkládám nějaký extra změny v chováníA když chci aby byla zaručeně v klidu, když potřebuju něco udělat do práce nebo doma, tak oteřu dveře do ložnice, to je její svatyně kam může výjimečně nad ránem (ať se vyspíme
) a tam vydrží fakt ležet a koukat třeba 2 hodiny. Je to zlatíčko
Hezký ![]()
@Seizdra A už má za sebou první hárání? Pak většinou přijdou změny v chování. Jak dospějí, ale mě teda přijde, že je čím dál víc vyčůraná. ![]()
Jinak my hned koupili klikr a naučili ji všechny povely, umí toho jako cirkusovej pes, ta jejich povaha učící je super. Ale musí bejt motivace no.
Ahojky všem chci se zeptat bydlíme v domečku napůl s bráchou máme zahradu a byt 4+1 máme 19m syna a chtěli bysme štěňátko (Jack Russell teriér). Kdo má tohoto pejska prosím napište jaký je a jestli se hodí mezi děti děkuji za jakekoliv příspěvky