Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky potřebuju slyšet něčí názor,
náš pes 9 let (NO/X) je ted vážně nemocný přede 14ti dny jsme se vrátili z dovolené a už za náma nepřišel a nevnímal nás byl celý nateklý a skoro se ani nepohnul myslely jsme že je to už konec druhý den jsme deli na veterinu kde si ho nechali 5 dní a snažili se mu pomoct i když šancí moc nedávali a vysledek otoky ustoupily o dost, má nemocné srdce, něco na játrech, zvětšené ledviny a nevím co ještě bylo toho moc, vubec nejí jen pije málo. někdy sní kousek piškotu nebo jogurtu nic jínýho ne. veterinář říkal že má toho víc ale že to nevidí na uzdravení žej ště udělá rtg i ho i otevře(to nemusí přežít) a zjistí co mu je a stejně prý se bude muset utratit. Pes jenom leží ani neštěká nechodí je těžky jen se převrací ale vnímá je to takový ležák invalida ale sílu utratit ho nemám.
všechno to stojí tisíce a tisíce korun a denodenní peče počůrává se a já jsem doma s dítětem a psa neunesu takže pořád ho utírám a vtírám. nevím co dělat. ![]()
@Lenisska asi to nechceš slyšet ale když ho budeš v tomhle stavu udržovat na životě tak ho podle mně jen a jen mučíš, vím je to těžké a snad se to takovéto situace nedostanu ale utracení je to nejlepší co pro něj můžeš udělt ![]()
@Lenisska
Vím, že to je hodně těžký. Ale já bych ho nechala odejít. Už z takovéhleho života nemůže mít radost a vy taky ne. A když není šance na vyléčení, tak ať se raději netrápí.
Lennisko, to mě moc mrzí jak je na tom váš pejsek. Já bych se pro utracení rozhodla pouze vpřípadě, že by měl silné bolesti, které nejdou utišit a vysloveně trpěl, jinak ne. Starání se o něj by mi nevadilo. Pejsek mi dělá radost celý život a v takový situaci je řada na mně, abych se o něj postarala. Hodně síly.
Tady je asi nejlepší řešení opravdu utracení
Pejsek se trápí a ty taky… Vím že je to těžké, sama jsem stála před takovým rozhodnutím…
![]()
Ähoj
i kdyz je to moc tezke asi bych volila stejne jako vetsina.. trapite se oba dva a pokud uz neni ani mala sance na uzdraveni… ![]()
My mame pejska vazne nmocneho na srdce uz od stenatka, tvrdili nam do pul roka, ze dyl nevydrzi… dnesk mu je 9 let a pomahaji mu prasky a taky nase pece, netrpi zadnymi bolestmi, ale taky se bojim dne kdy neco takoveho prijde…
Tak tohle je mi taky moc líto. Ale pro něj bude vysvobození ho nechat utratit. Pes ti sám neřekne že ho něco bolí. a navíc se trápí, nemuže chotit a pomočuje se?? Je to těžké ale já bych ho dala utratit idyž by to hodně bolelo
To mi mrzí. Máme doma dva pejsky a taky si nedokážu předtsvait, že bych je musela utratit
Vůbec ti nezávidim tvou situaci. Drž se
Jenže já nevím jestli má bolesti asi jo bere 7 druhů lékú včetně antibiotik ale žádný velký pokrok není on se ani moc nesnaží včera se sám postavíl k pití měla jsem radost to ty léky od bolesti co má nové zabrali ale vydžel jen pár vteřín a strašně u toho vrávoral
já ještě zlusím asi ten rentgen on tak na mě kouká jasně že je slabý a furt spí ale abch ho utratila nesměl by mě vnímat já ani nevím co mu je
vet. říkal že to ještě neviděl. je to manželův pes máme 2 takže jsem s nima stejně vetšinou já a za měsíc jdu do práce no nevím rozhodnutí je ná nás ja vím ale jednoduší by bylo kdyby jen ležel ale on se občas i snaží ![]()
V tomto pripade je dulezite najit silu a psovi pomoct odejit…asi si to slyset nechtela..ale to je pro nej jedine vysvobozeni! rozumny veterinar by ti to mel potvrdit taky…nejake operace v tomto stavu a veku uz nic nevyresi…jen si na vas veterinar jeste namasti kapsu..coz je bohuzel bezna praxe.
Počkala bych na vyjádření veta. Stav může být jen akutní (otrava, silná infekce) a může se zcela upravit (pokud byl doteď pes úplně zdravý, je divné, že najednou selže celý organismus). Loni ve vrhu štěňat se mi stalo, že najednou 2 štěnda jen půl dne ležely, klepaly se, měly průjem, byly apatické, hlavu ponořenou v misce s vodou a bublaly. Strašný pohled! Okamžitě jsme mazali na veterinu, dostaly antibiotika, probiotika, Ranisan a další věci a druhý den skákaly jakoby nic! (asi šlo o kombinaci infekce a reakce na očkování plus začervení).
Neříkám, že tohle je stejný případ, to vůbec ne, jen chci naznačit, že někdy zvíře vypadá v posledním tažení a vzpamatuje se z toho. Tipla bych to na otravu (pes je doma nebo venku? Nesežral něco podezřelého?). Pokud tomu veterinář nebude dávat šanci, klonila bych se bohužel taky k utracení (je fakt, že pokud za 5 dní nebyla velká změna, je to špatné…). Člověk tady musí sebrat všecku sílu a nebýt sobec- snažit se udělat nejlíp pro psa. Pokud se trápí a nikam to nevede, měla bych jasno. Hodně síly!!!
![]()
Díky za podporu beru všechny komenty už tak nějak počítám se vším porbleémy s nohama mám dlouhodobě ale ty oběhové problémy jsme zjistili až ted před měsícem to ještě chodil už neběhal 2× zkolaboval a pak až ted tohle všechno, ted jsem s tchánem vynesla ven koukal po mě vzal si piškot dal mu vodu asnažil se postavit bohužel se mu to nepovedlo, ale na povel dá packu a ted lehla na záda a normálně předníma packama prosil, fakt si myslíte že pokud v něm něco neroste(nádor) na utz nic vidět není je to fakt konec??
To musis videt ty, my meli taky 12letou fenu rtw, mela spatny nohy a zakopla, udelala si neco s nervem a sama se nevyprazdnila a kdyz, tak pod sebe. Nejhorsi bylo, ze hlavu mela v poradku a strasne se za to stydela a vadilo ji to. Byla hodne sebevedoma a tohle ji zabijelo. Cekala, az tata prijede ze sluzebni cesty a jak prijel, tak odmitla vstat a nase packou odstrcila. Rozhodla se sama, doktor prijel a uspal ji. Bolelo to, brecela bych jeste dneska po 6 letech, ale takhle to chodi. A my muzeme zajistit co nejdustojnejsi odchod. Pokud se nepostavi na nohy a nevycura se, tak uz se to u tak staryho a nemocnyho psa nespravi