Jaký je v tom rozdíl - SŠ vzdělání a SŠ s maturitou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
„stredni bez maturity“ jsem jeste napsano nikde nevidela, ale mozna jsi zmatena tim, ze se dneska bezne rika „studoval jsem na kuchare“
(nic proti kucharum!!!)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nás teda na SŠ učili, že učiliště není středoškolské vzdělání. Proto se také musí uvádět i ZŠ v životopise. SŠ je např. ekonomka, průmka, hotelovka…
Je to popsané na wiki: Střední vzdělání s maturitní zkouškou získá žák také úspěšným ukončením vzdělávacích programů šestiletého nebo osmiletého gymnázia, vzdělávacího programu nástavbového studia v délce dvou let nebo vzdělávacího programu zkráceného studia pro získání středního vzdělání s maturitní zkouškou.
Obory vzdělání, v nichž lze dosáhnout středního vzdělání, středního vzdělání s výučním listem a středního vzdělání s maturitní zkouškou stanovuje svým nařízením vláda.
Studenti, kteří dosáhli středního vzdělání s maturitní zkouškou, mohou pokračovat ve studiu na vysoké škole (univerzitě).
Odkazy
školství
Střední škola
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono vlastne proc se strsovat s maturitou, pokud clovek nechce na VS? ![]()
po me osobne teda nikdy nikdo zadny diplom videt nechtel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja25
ja myslim, ze kdyby tohle bylo vice rozsireno mezi lidma, tak hodne tech decek k te mature fakt nejde… ![]()
nejak nemam pocit, ze by se nas nekdo ptal: a chcete si udelat i maturitu nebo vam staci SS? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata hele a není to když si pak dodělává z učňáku nějakou nástavbu bez matury? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata HA tchán učí na učňáku tak se ho zítra zeptám! tohle mě fakt zarazilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to sice přímo odpověď na otázku, ale jsou tam možnosti k volbě středoškolského vzdělání. Je tam i to učiliště, tudíž to podle mě opradu bude to SŠ vzdělání bez maturity.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že střední vzdělání je vše, co následuje po základním. Jak učňák, tak střední odborné školy a gymply. Moje mamka učí na praktické škole, což je taky bráno jako střední školství, mám dojem, že studium je pouze dvouleté zakončené nějakou zkouškou. Studenti nemají ani výuční list, ani maturitní vysvědčení, jen jakési potvrzení. Kdysi byly tzv. rodinné školy, které měly status střední školy, ale absolventi asi taky neměli žádný extra lejstro. Tohle by odpovídalo tomu požadavku „SŠ bez maturity“. Podlě mě, kdo neudělá maturitu, má jen základku. Když vysokoškolák nemá státnice, taky má jen SŠ vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sluníčkonesvítí píše:
Není to sice přímo odpověď na otázku, ale jsou tam možnosti k volbě středoškolského vzdělání. Je tam i to učiliště, tudíž to podle mě opradu bude to SŠ vzdělání bez maturity.http://www.czech.cz/…delani-1-dil
Ne neni.To je vyucen.
To SŠ bez maturity je v zasade to ze jsi neudelala maturitu tudiz jsi bez papiru a nemas ani vyucni list.
V prelozeni v zasade kravina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit