Jaký je v tom rozdíl - SŠ vzdělání a SŠ s maturitou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.5.13 00:07

@kattkka Jenže středoškolské vzdělání není o maturitě, ale o tom, že je to střední stupeň vzdělání. Nejnižší je základní, střední je i ten učňák a nejvyšší stupeň je VŠ. Vždyť si vemte, že když vyplňujete nějaké lejstra, kam zapisujete studované školy, nemáte tam zvlášť kolonku na SOU a SŠ, ale prostě tam je jen kolonka pro středoškolské vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.5.13 00:16
@Sluníčkonesvítí píše:
@kattkka Jenže středoškolské vzdělání není o maturitě, ale o tom, že je to střední stupeň vzdělání. Nejnižší je základní, střední je i ten učňák a nejvyšší stupeň je VŠ. Vždyť si vemte, že když vyplňujete nějaké lejstra, kam zapisujete studované školy, nemáte tam zvlášť kolonku na SOU a SŠ, ale prostě tam je jen kolonka pro středoškolské vzdělání.

KDyz neco vyplnuju tak mam napsane vyucen ;).A vyplnuju do kolonky SOU nebo neco takoveho.
Kdyz se ted divam na www.prace.cz tak mam na vyber ze Zakladni, odborne vyuceni bez maturity coz jsem ja, pak tam odborne stredoskolske nebo odborne vyuceni s maturitou, bakalarske atd. Vic zatim orpavdu nikdo nehledejte…
Proste kdyz to nekde zamestnavatel uvadi tak mu staci aby ten clovek nemel dodelanou maturitou otazkou je ale pak kdy to ponem bude chtit…

Příspěvek upraven 01.05.13 v 00:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
1.5.13 00:19

@Sluníčkonesvítí Tak já by řekla, že je rozdíl mezi středním vzděláním a střední školou… učňák je středním vzděláním, ale není střední školou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.5.13 00:20
@j.a.n.i1 píše:
@Sluníčkonesvítí Tak já by řekla, že je rozdíl mezi středním vzděláním a střední školou… učňák je středním vzděláním, ale není střední školou :-)

A proto tam byva rozliseni stredni vzdelani s vyucenim nebo neco takoveho. Krucis ja se zamotavam uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.13 00:22

@kattkka Já si prostě myslím, že středoškolské vzdělání je kategorie, která se pak rozděluje na výuční list a maturitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.5.13 00:24
@Maja25 píše:
@kattkka Souhlas. Máš pravdu. Víc bych to nepitvala a už určitě ne tak děsným článkem, jaký sem byl hozen. :poblion: Ještě teď je mi z toho kecu zle. :mrgreen:

On je opravdu rozdil mezi strednima a strednima odbornyma.Coz clanek mel v necem pravdu. ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.5.13 00:27
@Sluníčkonesvítí píše:
@kattkka Já si prostě myslím, že středoškolské vzdělání je kategorie, která se pak rozděluje na výuční list a maturitu.

Neni. NEmam stredoskolske vzdelani.Mam stredni odborne´s vyucnim listem.
To ze se tu dodrbalo skolstvi totalne je veci dalsi. A je rozdil mezi stredni prumyslovou a stredni odbornou prumyslovou.To co se uci decka na stredni prumyslove tak se na stredni odborne prumyslove muzou jit zahrabat nemaji sanci. Brazranek sam utekl na druhou a avriantu a jen z duvodu ze je lehci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.5.13 00:45
@Maja25 píše:
@kattkka Ano, ale pravda, že gympl je nejžádanější už není pravda. A i průmyslová škola je odborná škola a nesouhlasím s článkem, kde se píše, že střední odborné školy a střední školy jsou pro studenty, kteří nejsou tak dobří ve studiu. Průmka je dost těžká škola a pitomci fakt na ní nechodí. :mrgreen:

No prumka byl blbej priklad tam odpravdu pitomci chodit nemuzou aspon na tu jedinou prumyslovku co v Brne zustala…
Ja sem stredni odborne skoly chapala jako neco co je proste mene nez zminovane prumyslovky, zdravky. Vicemene porad to beru mam pocit ze by ta stredni odborna skola mela byt spis jako obory ktere jsou s vyucnim listemm…Rozumis mi. Proste a jednoduse klasicka prumyslova, zdravotni tak by zaci meli dostat tezsi maturitu. Proste neco tady zachovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
1.5.13 07:53

Teeeeda 8o rano hned koukam, jak je to s tema skolama…no tu maturitu jsem pochopila ale ten maglajs s ucilistema :mrgreen: to mi zase hlava nebere…roky na materske delaji sve s maturitou i bez :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
1.5.13 17:32

Tak koukám že odpovědi se tu pěkně rozjely, každopádně díky všem :lol: a snad už to tak nějak chápu :lol: ale ty vaše učnáky to se radši nesnažím pochopit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
25.6.14 20:21

Martina

Ahoj chtěla bych tuto diskuzi znovu obnovit. Jelikož mám otázku. Chodila jsem 4 roky na SZŠ a poprvé jsem maturitu nedala a pak jsem otěhotněla a nemohla jsem se na zkoušku dostavit. A teď mě zajíma když bych hledala práci co mám uvést za vzdělání? Je to SŠ bez maturity nebo mám jen základku? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
25.6.14 21:43

@Hajglish
Máš základní vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
26.6.14 17:49

@zvidavajanca Ale pokud 4. ročník ukončila, tak má střední bez maturity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
26.6.14 17:54

Máš základní vzdělání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
27.6.14 08:20

@vokishka
A pokud dokončím VŠ, ale neudálám státnice, tak mám jako co? Úplně stejný problém. Studium musíš ukončit tak, jak požaduje daný obor.

Můžeš si do CV napsat střední, ale musíš tam napsat „nedokončeno“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat