Vlastní vinotéka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Obchod -Vinotéka
Ahoj, přesně za rok mi končí mateřská a už uvažuji co bude dále. Práci mi sice pořád drží, ale dřív jsem dělala na 3 směny a dojížděla za prací 25 km, teď s dětmi se mi do toho nechce a nevím co bych tady sehnala. Takže uvažuji o otevření Vinotéky (mám k tomu perfektní místnůstku a pronájem bych neplatila, což je velké plus).Byla bych svého času pánem. Jenže jde o to, že naše město má 2 570 obyvatel, s okolníma vesnicema cca 3000 a vinotéka už tu jedna je, přímo na náměstí, ale já bych ji na náměstí měla taky, čili bysme si dost konkurovali.Pak mají vína i tady v místním obchodě s potravinami, ale to jen taková obyč, ale už i to je dost konkurence no. Teď ale k otázce: chci se zeptat Vás, co máte rádi víno a chodíte do vinotéky, co vás nejvíce láká, co je to NEJ…N co by vás nejvíce nalákali. Třeba tady v té vinotéce je to maličké, já bych udělala i posezení, alespon dva stolečky a křesílka, pak nějakou věrnostní kartičku, samozřejmě i nějaký doplňkový prodej a dále nevím, co a jak udělat abych měla na vrch, proto prosím o inspiraci budu vám moc a moc a moc vděčná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Teď ale ty Vinotéky rostou jak houby po dešti, v každém městě jich je 5, ve větších městech fakt na každém rohu, i jsem už dost četla diskuze o vinotékách, že by si chtěli založit atd…tak nevím, možná na tom i prodělám co
Už jich je moc, ale každopádně bych to chtěla risknout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U mě je hlavní aby tam byly dobrý stáčený vína, tady u nás je jich hodně a vybírám jen podle toho, kolikrát je víno hnusný nebo naředěný…
A uvítala bych tam i nějaký dobroty k tomu…pražený mandle, sýry, slaný pečivo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V první řadě bych se pídil jak se daří té první. Od toho by se odvíjelo vše ostatní. Za mě moc málo lidí na něco kvalitního, navíc nepíšeš odkud jsi, jaká je tam kupní síla.. Jako na přivýdělek proč ne, ale jinak mi dává vinoteka smysl ve větším městě a hlavně se budeš dlouho prosazovat, musíš nabízet kvalitnější a hlavně ne krát tři cena vína. A samozřejmě o nich něco vědět
Pokud přemýšlís stačit litr za padesát jako proč ne, ale tím se asi neuzivis.
- Citovat
- Upravit
Za mě dobrá vinotéka musí mít :
1. dobrá vína
2. vínaznalou obsluhu, která ví co prodává a dovede nabídnout.
3. příjemné a ochotné vystupování personálu vždy a bez vyjímek.
4. něco navíc ( rozvoz vínado domu, věrnostní program, ochutnávky…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@napresdrzku píše:
V první řadě bych se pídil jak se daří té první. Od toho by se odvíjelo vše ostatní. Za mě moc málo lidí na něco kvalitního, navíc nepíšeš odkud jsi, jaká je tam kupní síla.. Jako na přivýdělek proč ne, ale jinak mi dává vinoteka smysl ve větším městě a hlavně se budeš dlouho prosazovat, musíš nabízet kvalitnější a hlavně ne krát tři cena vína. A samozřejmě o nich něco vědětPokud přemýšlís stačit litr za padesát jako proč ne, ale tím se asi neuzivis.
Jsem kousek od Jindřichova Hradce, v létě sem zavítají i turisti nebo lázeňáci. Jak se daří té první právě vůbec nevím a nevím jak to zjistit
Na výzvědy se mi tam nechce, tu paní vůbc neznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme jednu oblíbenou, od které bereme nějaká vína - ale většinu si jich vozíme ze zahraničí, no. Ale baví nás, když do té „naší“ chodíme na ochutnávky atd., to si vždycky nějaký ten kartonek odneseme
(a ne jeden
) Když stáčená vína, tak jedině neředěná (ale to je snad jasné), ačkoli tohle mi nepijeme… a pak aby byl poměrně široký výběr, a to i mezi těmi lepšími víny. Nejen průměr, který pije každý.
Hodně nalákat reklamou a opravdu třeba zmíněnými ochutnávkami… hodně je pro mě důležité, jestli tomu majitel rozumí - dokáže opravdu poradit podle toho, jaké mám požadavky, dokáže mi poradit např. i co k tomu vínu prodávat atd. a umí o tom vínu mluvit…
- Citovat
- Upravit
@SarkaNovo píše:
Jsem kousek od Jindřichova Hradce, v létě sem zavítají i turisti nebo lázeňáci. Jak se daří té první právě vůbec nevím a nevím jak to zjistitNa výzvědy se mi tam nechce, tu paní vůbc neznám
Sednout si, ochutnávat, pozorovat. Doporučuji v době, kdy tam moc lidi není a určitě se rozpovída. Třeba i o tom, co nechce říct, nebo si postěžuje, jak kšefty nejdou.. Mně je to fuk, jsou to tvoje peníze ![]()
Příspěvek upraven 30.04.13 v 13:27
- Citovat
- Upravit
Určitě nikdy neředit vína vodou (měla jsem oblíbenou vinotéku dokud se z vína nestala voda)
Co jsem si tak všimla, vinotéky mívají v nabídce slané preclíky atd. taky nabídku karaf, skleniček k prodeji..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve vedlejším městě kde jsem žila je cca 5000-6000 obyvatel, jsou tu 2 velmi oblíbené vinotéky a pak asi 3 takové menší, jsou nové, takže nemůžu posoudit. V jedné z těch dvou nemají moc velkou nabídku vín a ani mi ta vína příliš nechutnají, sice mají posezení ale já osobně chodím do té druhé, tam sice posezení nemají ale je tam velký výběr stáčených vín (cca 40), prodávají i lahvová vína, mají dárkové sady vín nebo různé dárkové předměty (otvíráky, sklenice atd.). Také tam prodávají různé slané věci k vínu, oříšky, brambůrky apod. Chodím tam ráda, protože o tom vínu něco ví, takže když potřebuju poradit, tak není problém, ceny jsou taky příznivé (za stáčené víno od 45 do 150 Kč za litr, dle kvality a odrůd) a velkou výhodou je, že mají otevřeno každý den od 9 do 21 hodin, i o víkendech a to jsou určitě tržby největší.
Nejlepší by bylo, kdybys napsala, jak to v té vinotéce vypadá a pak můžeme přemýšlet o tom, v čem bys mohla být lepší. Pro mě je hodně důležité, aby člověk co víno prodává o něm taky něco věděl a byl mi schopen doporučit něco dle mých přání. A co mi hodně vadí - v jedné z „našich“ vinoték stáčí vína do flašek od mattonek a prostě všelijakých různých vod a to mi přijde totálně nevhodné a neprofesionální, když vím, že z toho už třeba někdo pil. Je to blbost ale vím i od známých, že jim to vadí, tak jen taková poznámka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
Ve vedlejším městě kde jsem žila je cca 5000-6000 obyvatel, jsou tu 2 velmi oblíbené vinotéky a pak asi 3 takové menší, jsou nové, takže nemůžu posoudit. V jedné z těch dvou nemají moc velkou nabídku vín a ani mi ta vína příliš nechutnají, sice mají posezení ale já osobně chodím do té druhé, tam sice posezení nemají ale je tam velký výběr stáčených vín (cca 40), prodávají i lahvová vína, mají dárkové sady vín nebo různé dárkové předměty (otvíráky, sklenice atd.). Také tam prodávají různé slané věci k vínu, oříšky, brambůrky apod. Chodím tam ráda, protože o tom vínu něco ví, takže když potřebuju poradit, tak není problém, ceny jsou taky příznivé (za stáčené víno od 45 do 150 Kč za litr, dle kvality a odrůd) a velkou výhodou je, že mají otevřeno každý den od 9 do 21 hodin, i o víkendech a to jsou určitě tržby největší.Nejlepší by bylo, kdybys napsala, jak to v té vinotéce vypadá a pak můžeme přemýšlet o tom, v čem bys mohla být lepší. Pro mě je hodně důležité, aby člověk co víno prodává o něm taky něco věděl a byl mi schopen doporučit něco dle mých přání. A co mi hodně vadí - v jedné z „našich“ vinoték stáčí vína do flašek od mattonek a prostě všelijakých různých vod a to mi přijde totálně nevhodné a neprofesionální, když vím, že z toho už třeba někdo pil. Je to blbost ale vím i od známých, že jim to vadí, tak jen taková poznámka
Moc děkuju
V té vinotéce co tu je je to hodně malíčké, mají tam jen pultík, za ním výčep, kde točí 3 druhy bílého a 2 druhy červeného, pak mají pár lahví dražších vín (slámovky, archivní) a pár flašek okolo 80,–Kč. A malou ledničku se sýry. Posezení žádné.
A otvírací doba je jen pondělí až pátek od 15 do 19 hodin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaNovo píše:
Moc děkujuV té vinotéce co tu je je to hodně malíčké, mají tam jen pultík, za ním výčep, kde točí 3 druhy bílého a 2 druhy červeného, pak mají pár lahví dražších vín (slámovky, archivní) a pár flašek okolo 80,–Kč. A malou ledničku se sýry. Posezení žádné.
A otvírací doba je jen pondělí až pátek od 15 do 19 hodin
Ještě dodám, že paní co má tady tu vinotéku už jednu má, v městě, které je odtud 15km a už ji tam má šestým rokem a tady si otevřela další, je to tu asi rok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
A ten rozvoz vín, jak píše @dalimil je super nápad
Jj, to se mi taky líbí, ale jak by to fungovalo? Někdo by zavolal, že chce dovézt domů třeba 4 litry stáčeného?
Přesně nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaNovo píše:
Jj, to se mi taky líbí, ale jak by to fungovalo? Někdo by zavolal, že chce dovézt domů třeba 4 litry stáčeného?Přesně nevím
no, přesně tak. Nabídku dáš na net nebo do letáku…
Můžeš taky nabízet komplet zajištění vína na oslavy ( + třeba zajistit someliéra, stylové soudky, dárkové balíčky… )
Je toho spousta co se dá v tomto podnikat, hlavní je nečekat na zákazníky, ale jít jim naproti. Není nic horšího než být v obchodě pasivní, to je cesta do pekel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit