Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dobré ráno, chtěla bych poradit jaký jogurt můžu začít dávat Barči v 7měs.
nevím jestli ještě není brzy a taky jestli není alergizující.(v rodině ekzém)díky ryka
Ahoj Ryko, my uz zhruba tyden davame Lukaskovi take jogurt a doktorka nam doporucila stridat bily trojsky, activii (klasickou bilou nebo i tu mirne prislazenou) a hollandii…v podstate jde pry o to, aby jogurt mel nejake ty zive kultury… fakt je, ze Luky ochutnal a od te doby by ho snedl snad kyblik a vubec mu nevadi, ze je to kysele..sni ho cely a jeste knoura a otvira pusinku na prazdny kelimek..
..jinak co se tyce alergie - asi bych se radsi zeptala doktorky, ikdyz ja jsem alergicka, dokonce chodim s prckem ke stejne doktorce, ktera lecila v detstvi me a pry to malemu nevadi..ale za zeptani nic nedas.. ![]()
At vam jogurtik chutna a hezky den… ![]()
Vilík o jogurtech nechce ani slyšet, tak mu dávám zakysaný probiotický nápoj REVITAL z Olmy s meruňkovou příchutí a na tom si vždy pošmákne. Taky Jihočeský zákys vypije. Všecky Holandie, Danone… a dokonce i ovocné prská, jakobych ho chtěla otrávit. Tak aspoň něco.
Ahoj,
nase dcera ma atopicky ekzem(bohuzel po me) a jogurt jsem ji zacala davat asi od osmi mesicu. Miluje ho a snedla by ho kvanta, chutna ji i samotny. Nemam pocit, ze by to ekzem nejak zhorsovalo. Myslim, ze nejlepsi je jogurt zrajici v kelimku, kvuli zivym bakteriim, tj. Hollandie, existuje jeste jeden, ale zatim jsem na nej nenarazila. Kdyz ho nesezenu, davam Danone bily v modrem kelimku. Obecne by jogurt nemel byt slazeny, nemel by obsahovat ruzna aditiva a skrob(ten je bohuzel ve vetsine).
Mroe
Ahoj Ryko, já dávám od sedmi měsíců na doporučení doktorky jogurt. Dávám jen Activii bílou, je tam Bifidus essensis a ten je dobrej. Co ho malá papká, tak nemá problém se zácpou. Hollandia může být taky dobrá, ale dávej jen bílý jogurt. Když se mi zdá jogurt kyselejší, tak jí tam šoupnu trošku přesnídávky, nebo šťávičky (domácí).
Myslím si, že ten rodinný ekzém až tak nevadí, jogurt je stravitelnější než mléko. Navíc obsahuje živou kulturu, která v jiných výrobcích než mléčných není. Tak to zkus, Barča bude určitě nadšená na novou chuť.
Ta naše by nejraději jogurt celý den.
Ahoj, nedávno tu proběhla debata ohledně jogurtů, některé holky dělají domácí, psali i recepty. Učitě stojí za to si to vyhledat.
Já malýho také krmila těmi kupovanými, baštil je bez problémů, ale vyzkoušela jsem a ty doma udělané jsou fakt dobré, a vůbec to není pracné.
Koupím Bio mléko OLMA a jeden bílý jogurt Bio OLMA, trochu sušeného mléka a je to akorát na 6 skleniček.
Hezký den! Ája
Já jsem holkám začala dávat jogurt někdy v sedmi měsících. Začal se jim dělat ekzém, který do té doby neměly - ale já ho mám. Tak jsme jogurty zrušily a daly je zase až asi před 2 měsíci a od té doby jsou v pohodě. Někde jsem četla, že při alergii se má s jogurtem počkat do jednoho roku. A taky mě překvapuje, že doktoři doporučí hypoalergenní mléko a pak klidně řeknou, že děti můžou i jogurty, které jsou z kravského mléka. Docela mě mrzí, že jsem pár těch jogurtů holkám v těch sedmi měsících dala. Martina a kvíďata
Mne tiez pediatricka doporucila jogurt az od 1 roka, doslova povedala ze nebudeme maleho zbytocne alergizovat. (ja som alergik) Tak cakame, aj ked som teraz na pochybach spravila sa mu mucnivka a ta zevraj zvykne prejst po jogurtoch pro-bio. Tak mozno nejaky predsa len skusime.
G+L 9m