Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vsem maminam,
mam na vas dotaz - v jake poloze ukladate vase mimi (kolem 6m) na nocni spani? Popr. v jake poloze se budi? Diky. Sany. ![]()
Já jsem v tomto věku ukládala kluky na záda, resp. odkládala jsem je už spící, většinou mi usnuli u prsa.
Co se týče převalování v postýlce během spaní si už moc nepamatuju, kdy s tím začli, ale jistě se převalovali, a v jaké poloze se budili nějak nevím, protože když se vzbudili, byla jsem i já dost rozespalá a většinou na mě kňourali už v sedě nebo na kolínkách
.
Smokie
Ahoj Sany
Stejně jako Smokie jsem Terezku většinou ukládala už spící od prsa a většinou na záda. Terezka měla reflux, takže někdy jsem jí dávala spinkat na bok. Každopádně se v noci dost převalovala a spávála na bokách i na bříšku. To jí zprvu hodně budilo, protože se nedokázala obrátit zpátky a musela si mě zavolat na pomoc.
Myslím že ukládat by se děti v tomhle věku měli na záda a když se přetočej tak je tak nechat pokud se jim to líbí pokud ne oni si zavolají někoho na pomoc. Myslím že udušení už se v 6-ti měsících bát nemusíš, dítko už se přece jen víc hýbe a dokázalo by se odvrátit - pokud byl tohle smysl tvého dotazu.
Maky
Ahoj,
v 6 měsících jsem malou už dávala na záda, stejně se tak různě sama přetáčela. Ale vždycky jen z boku na bok, nikdy neskončila na bříšku, až teď skoro v roce při poledním spaní jsem ji asi 2× přistihla ![]()
Silvie
Ahojky, kdyz se prcek narodil, davala jsem ho spinkat v rychlozavinovacce na bok, ale jakmile se zacal trosku hybat, uz nemelo smysl ho nejak obkladat, protoze na boku nezustal..:o)..od te doby spinkal na zadech ve spacim pytli a ani nemel tendence prevracet se na brisko, jenom vzdycky cestoval v postylce, takze se budival klidne vzhuru nohama..:o)..je to tak asi tri nedele, kdy se naucil sam od sebe spinkat na zase na boku..
..ze zacatku jsem se budila jakmile se zacal trosku hemzit, protoze se obracel ze zadicek na brisko, ale opacne to neumel, takze jsem mela strach, aby se neudusil (asi prehnany strach u prvniho miminka)…ted uz to nejak neresim, proste si chrni, jak chce…
…neboj, ted uz je miminko opravdu sikovne a udela si pohodli podle potreby..
Ahoj holky,
naše malá spí jedině na boku jinak neusne,což je problém v autosedačce,kde se musí vykřičet a pak vyčerpáním usne.Vzbouzí se na zádech s vyklopenou hlavičkou do boku.Dávám jí střídavě na jeden a na druhej bok takže má opravdu pěknej tvar hlavičky-žádný sleženiny.
Pro Slunátko-Tvůj Lukášek je úžasný!!! ![]()
Pa L.
Ahojky,
moje klučinu dávám spát na zádech, a je to děsné šídlo, protože ho za pět min najdu na boku, za chvíli na druhém, pak má místo hlavičky nožičky, pak mne přivolá hrozným řevem, protože sjel dolů k postýlce kde nemá mantinely a zustala mu tam viset protažená noha, takže se nemohl hýbat… Takže mám mantinely dva a přemýšlím o spacím pytli, protože z propínacích dupaček se vzdycky vykope a skrz cvoky mu koukají celé nohy… Po krmení kolem 4té ráno si ho už nechávám v posteli u sebe a spí celkem klidně, jen mění spaní na boku.. Ráno ho většinou najdu na břiše, protože se vzbudí, převrátí a zkoumá okolí…
Andrea a Jáchym 7měs.
ahojky
Michal se v noci převrací šíleně. Už to umí na obě strany, ale přece jen na ty záda mu to jde ještě hůř…
Ukládám na bok, diagonálně do postýlky - vždy na levý, páč máme místo dudlíka cucací palec a to levej - tak aby se mu dobře sál.o)) až se uspí tak si většinou lehne na záda a pak je tak do 15 minut na břiše. Vesměs spí už jen na břiše, na zádech málokdy, z bříška se otočit dokáže, ale pořád ho to stojí hodně námahy, takže se tím většinou vzbudí a volá, takže nakojím a položím na bok a za chvilku je opět na břiše…
Ráno nacházím v různých částech postýlky - někdy schouleného v horním koutu, někdy má přikrytou hlavu a má ji v nohách… no ještě že máme monitor dechu…
Jinak se v noci furt vrtí a jsem moc ráda, že má vlastní pokoj, jelikož jsme se včera vrátili z týdenní dovolené, kde jsem s ním spala a pořád mě tím převalováním budil…
tak tak je to u nás:)))
Pá
Ahojky všem,
my jsme od narození taky spinkali v rychlozavinovačce a střídali boky.V období kolem 3měsíce mi pediatrička řekla,ať ukládám Niki normálně na zádíčka,tak většinou spinkala tak.Teď nám bude rok a poloha na spinkání je skoro každý den jiná.Tedy nejoblíbenější je zase na boku,ale pak různě cestuje v postýlce,kdy jí ráno najdu i vzhůru nohama.I se poslední dobou v noci přetáčí na bříško/ to má po mě/.
Hlavně že se naše zlatíčka vyspinkají do růžova.
Ahoj Naďa a Niki