OBLEČENÍ NA NOC

440
13.8.05 07:50

OBLEČENÍ NA NOC

Ahoj všichni. Potřebovala bych poradit, jak oblékáte Vaše miláčky na noc. Mému synkovi je 16 týdnů. Dávám mu overalek, pak ho zapnu do takové měkoučké deky a nakonec ho přikryju peřinkou. Kdykoliv ho ale v noci zkontroluju, tak má úplně ledové tvářičky a nosánek (o ručičkách nemluvě). Dokud bylo venku hodně teplo, tak to bylo v pohodě a prcek spinkal klidně i celou noc bez vzbuzení. Ale teď co je takhle chladno, tak se budí 2-3× noc. Doma máme 18-20°C. Mockrát děkuji za Vaše rady. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66
13.8.05 08:35

ahoj, Kuba (11t) donedávna spal v rychlozavinovačce, ale už z ní vyrůstá, tak jsme pořídili teplejší spací pytel s dlouhým rukávem, do toho ho zaškrtnu a ještě příkrývám silnější dekou, když je totiž v tom pytli, tak se neodkope, což jinak zvládal během minuty. Ručičky má taky chladné, ale to bych mu je musela přivázat :D , aby je nevystrkoval, jedině mu možná oblékat něco co má trošku delší rukáv, aby mu ručky schoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
13.8.05 08:54

Ahoj Neznalku,
naše princezna je taky v noci studená-i nos,tvářičky i ručičky.Ale jinak po tělíčku je nádherně teploučká,takže i přes studený nos si myslím,že jí zima není.My jsme zvyklí spát s otevřeným oknem-u Martínka se nám to osvědčilo,skoro vůbec nemarodil.
Dávám jí na sebe overálek,když je chladná noc tak jí pod něj dám ještě bodýčko s krátkým rukávkem.Přikrývám jí rychlozavinovačkou-už se do ní dávno nevejde,tak jí využívám jako peřinku, a ještě přes ní dám deku.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
13.8.05 08:56

Jo a teplota 18-20 v místnosti,kde spíš je naprosto ideální.
Nemůže se budit z jinýho důvodu???
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
13.8.05 09:36

Ahoj. Já dávám malého do spacího overálku, trochu zabalím do rychlozavinovačky (pořádně už se do ní nevejde) a pak ho ještě přikryju dekou. Ručičky má venku celou noc, když spí, tak jsou teplé, ale jak se probudí, strká je do pusy a to je má hned jako led. Proto ani nemůže mít delší rukávky. Jinak je ale teploučký, takže mu snad zima není. Přeju pohodové spaníčko. Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
13.8.05 10:12

Ahojky,

studené ručičky u miminek jsou normální. Důležitá je teplota kůže za krkem a na hrudníčku.
Jinak vřele doporučuju spací pytel, jak tu už někdo psal. Mimi se neodkope.

Dobré noci přejí Karolinka a Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
13.8.05 10:12

Ahojky, Lukasek se narodil v lednu, takze taky spinkal nejdriv v rychlozavinovacce a kdyz uz se do ni nevesel, davam ho na noc do spaciho pytle, kam ho podle teploty bud obleknu do overalku, nebo necham jenom v plence…zjistila jsem totiz, ze mu nevyhovuje, kdyz je v postylce jen tak volne…rucicky ma taky obcas studene, ale doktorka rikala, ze to vubec nevadi - od nich se pry nastydnout neda.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
13.8.05 13:30

Ahojky,teplota v pokoji je podle mne dobrá. Nebudí se ale náhodou, že mu je horko? Mně se zdá, že je totiž na noc moc nabalenej. Může mít studené ručičky proto, že se zpotí a pak je má z toho ledové (víš jak to myslím). A taky se mu možná nelíbí, že je tak „ukšírovanej“. Náš spal v zavinovačce či jinak „ukšírovanej“ pouze do jednoho měsíce. Pak už se mu to nelíbilo a rozčiloval se. Třeba se to Vojtíškovi taky nelíbí. Je to možná jen můj názor, ale myslím si, že by mu bohatě stačil overal a peřinka :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.8.05 14:57

ahojte.
to je divné vy jste všichni tak navlečeni,až si říkám co budete dělat v zimě vlastně to budou topit.Moje Barča spí jen v overálku a nezakytá.je jí skoro pořád teplo.vždy nad ránem ji přikryju uhlídám si to protože spí se mnou.Jak byly ty vedra tak chudinka trpěla a spala jen v plínce.

• Citovat
  • Upravit
146
13.8.05 14:59

pardon já se nepřihlásila.ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.8.05 16:00

už jsem se začínala bát, že naše malá je jediná která spí nepřikrytá. Spí jenom v overalu bez rukávů a pod tím bodýčko s dlouhým rukávem, jinak se mi budí přehřátím. Aź k ránu ji obyčejně zakryju pevlečím bez peřinky a je jí teplounko.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
377
13.8.05 20:50

Ahoj,

naše Niki spí taky jen v overálku a přikrývám jí peřinkou,ale je to zcela zbytečné,ihned je odkopaná.Je jí teda už skoro rok.
Studený ručičky jsou jak psaly holky v pohdě,horší by byly nožičky.
Tak klidné spibkání a ahoj Naďa a Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.8.05 07:52

OBLEČENÍ NA NOC

AHOJ.NAŠE ANETKA/TED 10 MĚSÍCU/KDYŽ BYLA MENŠÍ TAK TAKY MÍVALA HROZNĚ LEDOVÝ RUČIČKY A NOSÍK.UŽ JSEM POMALU ZAČÍNALA UVAŽOVAT ŽE JÍ DÁM SNAD RUKAVICE :lol: A PAK JSEM SI JÍ VZALA K SOBĚ DO POSTELE A BYLO PO STUZENÍ.MOHLA MÍT NA SOBĚ JEN PLÍNKU A SPÁT ODKOPANÁ A STEJNĚ MĚLA I TY RUČIČKY KRÁSNĚ TEPLOUČKÝ.TAK NEVÍM.TED SE JÍ SICE NEMŮŽU ZAS ZBAVIT,ALE MÁME VELKOU POSTEL,TAK SE TAM TŘI V KLIDU VEJDEM.
MĚJTE SE A AHOJ
 HELČA

• Citovat
  • Upravit
2617
14.8.05 08:37

Ahoj,
taky jsem si říkala, že malého trápím zimou, když vidím jak jsou ostatní miminka oblečená :wink: Malej má overal a je přikrytej dečkou, ale tu si stejně hned odkope a ještě si na ní lehne, vždycky ho přikrejvám až po brzoranním kojení (cca v 3-5 hod) a to už vydrží zůstat přikrytý.

Lenko, nemyslíš, že by mu mohlo být teplo, že se budí :?

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
2.5.11 03:34

ahoj, jak jste oblékali/oblékáte 6týdení mimi na noc? Malá je pořád na tvářičkách studená, ručičky jako led a někdy i nožičky. Mám ji v bodíčku s dl. rukávem, košilce s dl rukávem a bavl. dupačkách. Přikrytá je lehkou dekou (zastrkaná v postýlce aby nešla odkopat) a přes to peřinou, v pokoji je kolem 23stC Stejně je ale takhle studená..tělíčko a zátylek má teplý, ale dnes má studený i nosánek.. díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí