Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud má tělíčko a zátylek teplý, je vše v pořádku. Okrajové části těla budou studené a jsou miminka, která je mají studené a promodralé dlouho. Moje malá to tak měla taky.
Byla oblečená podobně, ještě v zavinovačce, ale v bytě, kde bylo kolem 20 stupňů, víc ne - přízemní sklepní byt s řízeným panelákovým topením, více zatopit nešlo
Zvlášť v období, když už venku bylo 3 dny teplo, paneláková topení se u nás hromadně vypínají, byty v patrech už topení nepotřebují. Já jsem ze začátku dala i bavlněné rukavičky, dokud jí to nevadilo a nesundávala si je - dvojí efekt, proti škrábání.
Tak já dávala a dávám spát pouze v overálku.Jako miminko měla ještě ponožky jinak nic.Spíme při 20 stupních víc ne.
Já dávala overálek a spací pytel.
Dcerka taky měla studené ručičiky, znervozňovalo mě to, jestli jí není zima, i když mi dr říkala, že to u takhle malých dětí je normální.
Overálek a spací pytel. První měsíc byl v zavinovačce a pak už v pytli, na ten nedám dopustit. Máme doma docela dost teplo, cca 22st, pokud spíme třeba u tchánovců,kde mají podle mě docela chladno, dávám mu kabátek ještě na ten overal (spací pytel je bez rukávů)
Stased píše:
ahoj, jak jste oblékali/oblékáte 6týdení mimi na noc? Malá je pořád na tvářičkách studená, ručičky jako led a někdy i nožičky. Mám ji v bodíčku s dl. rukávem, košilce s dl rukávem a bavl. dupačkách. Přikrytá je lehkou dekou (zastrkaná v postýlce aby nešla odkopat) a přes to peřinou, v pokoji je kolem 23stC Stejně je ale takhle studená..tělíčko a zátylek má teplý, ale dnes má studený i nosánek.. díky za rady
No já bych řekla, že ji máš oblečenou/přikrytou až dost. Já dávám jen pytel s rukávy a lehkou deku. Když byl menší, tak měl zavinovačku a deku jsem přes něj dávala podle teploty v místnosti, když tam bylo pod 20°
Ještě bych poradila, jestli tě to hodně znervozňuje, ty studené ručučky, tak dávej třeba lehké rukavičky.
Já jsem dávala na spinkání lehkou bavlněnou čepičku a rukavičky. Malinká byla taky zmrzlík
Ale říká se, že pokud má teplý zátylek je miminku dobře. Neboj, ono by se ozvalo, kdyby se mu něco nelíbilo ![]()
Stased píše:
ahoj, jak jste oblékali/oblékáte 6týdení mimi na noc? Malá je pořád na tvářičkách studená, ručičky jako led a někdy i nožičky. Mám ji v bodíčku s dl. rukávem, košilce s dl rukávem a bavl. dupačkách. Přikrytá je lehkou dekou (zastrkaná v postýlce aby nešla odkopat) a přes to peřinou, v pokoji je kolem 23stC Stejně je ale takhle studená..tělíčko a zátylek má teplý, ale dnes má studený i nosánek.. díky za rady
Ahojda, můj syn byl taky ledový, na ručičkách měl malé ponožtičky ( menší rukavičky nebyly
, jinak jsem mu dávala body s dlouhým a dupajdy a lehčou mikču, poté jsem mikču odbourala a nyní spí v overalku… máme teplotu max do 20°C spíš těch 18 - 19.......
ahojky prckovi je 10 měsíců má bodíčko s dlouhým a dupky, nebo s krátky a overálek na nožičkach ponoštičky, odávam do spacího pytle a přikrá´ývam dečkou. doma máme 21-22,5 v tomhle počasí, a má studený ručičky a nosík taky pořád ,ale jinak je teploučkej, když je venku víc máme tu i 25 a malej má ruce studený taky
My dáváme bodyčko a na to overálek, částečně ho mám ještě v zavinovačce. Do zavinky se už vejde tak tak, ale celou noc je hezky teploučký a budí se mi až k ránu na jídlo, tak snad mu to je takhle pohodlný ![]()