Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj bando! Mám takový dotaz.
Sháním sportovní kočár pro malou, protože než se naděju, tak léto bude tu.
Mám vybrané tyto dva a nevím nevím který vybrat.
U Petite jsem recenze nasla a prý vydrží i terén ale ten Espiro se mi líbí víc jen o něco více ale jediné co jsem nasla, tak ze se ta korba jde otočit po směru jízdy a i proti směru.
Mohly byste mi prosím poradit?😊
Dceři bude v květnu rok.
Předem moc děkuji😊
Záleží co od toho cekas, ale podle fotek to vypadá, ze ani jeden nemá poradne odpružení a kolečka, takže na velký terén to nebude, spis na takové popojizdeni po městě ![]()
@Kriss Tina bude to spíše cestovní kočár na výlety, k příbuzným atd. Aby třeba vydržel i ten les🕊️ 😅
Kočárek podle obrázku na netu bych teda nekupovala, spíš si zajdi někam, kde ho mají vystavený, ať si ho můžeš vyzkoušet - jak je těžký, jak se skládá, jestli do něj ty nebo partner při chůzi nekopete, jestli je ideální na výšku obou atd. Navíc, pokud koupíš v kamenné prodejně, tak to máš posléze lepší se servisem či reklamacemi. Podle obrázku vypadá kočár spíš jako takový ten cestovní na dovolenou, kolečka na terén moc nevypadají. Sporťák jsme kupovali s tím, že v něm budeme malou vozit do jejich cca tří let, takže podle toho jsem na kočár měla nároky, aby to vydržel a aby zvládl i terén.
@Thegirlraduu Máme Petite, lehký terén zvládne. Biokoridor, les, přehrada.
Nevýhodou je, že korba nejde otočit proti směru jízdy a spodní košík je mělký, všechno z něj padá. Trochu mi vadí i nízko posazená korba. Jinak docela spokojenost.
Espiro jsem měla dvojkombinaci a nejmladší jsem ještě odvozila v hluboké korbě. Taky jsem byla spokojená, ale to mělo větší nafukovací kola. Sporťák už byl po několika dětech zničený, že jsem ho nechtěla, ani nechat přešívat.
Měla jsem Joie Litetrax, příště bych koupila Air, ten má nafukovací kola
@Maky895989 já se jen právě dívám. Máme v plánu jet se podívat do Malvíku😅
Do terénu máš lepší vozejk
s tímhle bych nejela ani s jedním do terénu, to bych koupila max z druhé ruky na dovču nebo příležitostně do města, jinak jsem viděla, jak se to převrací…
@Thegirlraduu Ja mam Espiro sonic gel a jsem spokojena. Vleze se mi i do maleho kufru, rychle se sklada, boudicku ma prodlouzenou, akorat mam s gelovymi koly a drnca na chodniku, kdyz jedu rychle. Prodava se i s nafukovackama.
@Thegirlraduu píše: Více
Les asi nedá ani jeden, určitě ne pohodlne, buď si dítě vytreses nebo se nadres, než to někam dotlacis (nebo pravděpodobně obojí najednou). Tohle je max do města, já měla něco podobného a po chvíli to letělo, na čemkoliv jiném, než hladkém asfaltu to vydávalo strašné zvuky, dítě se v tom klepalo a kolečka se div neodlomila a nedej boze jet třeba sněhem, to je úplně bez šance ![]()
Do terenu doporucuji vozik Thule nebo starsi chariot. Do mesta a do obchodaku nebo na nejaky prechody ci do auta mam joie literax air a taky super, ale v terenu se s nim jezdit moc neda..
Rocni dite v tech vybranych fakt lituju
Pokud teren tak thule nej tu trojku ad strecha a poloh nohou
Pokud mesto a teren sem tam tak fox5 nebo epriam ci emmaljunga nxt90f/60f