Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahooj, jsem trubka ale nevím si rady, jaké rozměry kufru vzít do letadla, můžeme mít 23kg? Děkujii
Popřípadě vy co jste cestovali s kočárky, které se skládají ze Dvou části, jak jste cestovali aby vám je nerozmlatili? oprava: myslím kufr, který odbaví.. spiš mi jde o to, jestli se třeba do 70l vejde těch 23kg
Příspěvek upraven 09.08.22 v 15:50
Tak nějaký 90 ti litrovy kufr by mel byt ok.
Záleží jak moc chcete investovat.
Za mě latkovy, skryté 2 kolecka.
Travelite, Samsonite.
Nekupovala bych nejakou levnou skorepinu.
Kočár jsne meli větší skládací golfky, odevzdavalu jsne u schudku/ tunelu.
Potřebujete rozloženy na dvě části?
Dolu do letadla jsou rozměry jedno, jen se musíš vejít do váhy.
S jakou letíte společností? Nízkonákladové lety většinou nepočítají palubní zavazadlo v ceně letenky - počítám, že 23 kg kufr asi nebude palubní, ale bude se brát jako odbavené zavazadlo? Nejlépe prostudovat stránky společnosti, se kterou letíte, informace by měly být uvedeny zde - jaké rozměry a do jaké váhy berou zavazadla, případně za kolik.
Ještě jsem neviděla prodávat kufr, který by nesplňoval rozměry všech aerolinek. Tak si kup prostě ten, který se ti líbí. Látkové jsou lehčí než skořepina a jsou roztažitelné. Jen dej pozor na hmotnostní limit, máš to v letence, každá společnost to má jinak.
Kočárek - měl by být v obalu.
@Natali1996 do letadla jako na palubu a nebo do letadla, do zavazadlového prostoru–to je rozdíl
Tak u odbaveného zavazadla jsou rozmery fuk (pokud se teda nejedná o nějaké sportovní či hudební náčiní v extra fusaku), ta, je podstatná ta váha.
Zavazadlo na palubu má splňovat kromě váhy i rozměry, doporučuji nastudovat přepravní podmínky letecké společnosti, se kterou letíte.
@Petra Z píše:
@Natali1996 do letadla jako na palubu a nebo do letadla, do zavazadlového prostoru–to je rozdíl
Na palubu to asi 23 kg nebude ![]()
@pikola no má tam otazník
A na palubu jsou důležité jen rozměry, nikdo ho neváží
Musí se vejít nahoru nad hlavy do těch prostor
@Anais Brno mám kočárky dva, jeden sportak ten se sice skládá z jedne části, ale je velký a bojím se, že mi ho zničí, druhy je z dvojkombinace a skládá se ze dvou časti
@Petra Z píše:
@pikola no má tam otazník
A na palubu jsou důležité jen rozměry, nikdo ho neváží
Musí se vejít nahoru nad hlavy do těch prostor
To nemusi platit vzdy. Uz niekolkokrat nam vazili aj prirucnu batozinu. Bud pocas odbavovania podpalubnej, pri odchode z checkinu, alebo raz dokonca aj pri gate.
@Natali1996 píše:
Ahooj, jsem trubka ale nevím si rady, jaké rozměry kufru vzít do letadla, můžeme mít 23kg? Děkujii
Popřípadě vy co jste cestovali s kočárky, které se skládají ze Dvou části, jak jste cestovali aby vám je nerozmlatili? oprava: myslím kufr, který odbaví.. spiš mi jde o to, jestli se třeba do 70l vejde těch 23kgPříspěvek upraven 09.08.22 v 15:50
S kocikom nepomozem, je to uz davno…
Vaha batoziny vzdy zavisi od konkretnej leteckej spolocnosti. Nizkonakladovky mavaju limit okolo 20 kg. Treba sa riadit vasim konkretnym letom. Na tych 23 kg kludne kup kufor okolo 90-95 l. My teda odporucame samsonite (4kolieskove), drzia vela rokov a vela letov ![]()
Kufry mame značku Delsey, drží hezky a řekla bych taková střední třída, pro děti jsem pořídila rozměrově jako palubní kufr, pro sebe 110l, Ja rada hodně věcí
konkrétně je to tenhle Delsey Chatelet Air 2.0 76 cm
Kočárek berou přímo na palubu, nijak jsem ho nebalila
@Petra Z píše:
Mám za to, že „odbavený“ znamená do nákladního/zavazadlového prostoru.
@Natali1996 píše:
Popřípadě vy co jste cestovali s kočárky, které se skládají ze Dvou části, jak jste cestovali aby vám je nerozmlatili? oprava: myslím kufr, který odbaví.. spiš mi jde o to, jestli se třeba do 70l vejde těch 23kgPříspěvek upraven 09.08.22 v 15:50
Jen malá rada: radši všecko, co můžeš, hoď do nákladního prostoru, protože jak jsou teď letadla plná, nahoru se nedostala všechna zavazadla, tudíž jsem např. svůj kufřík měla sice nad hlavou, ale lidí sedících o 5 řad dál, a pod nohama pak batoh cizího spolucestujícího.
Docela chaos. Zpátky jsem radši všechno mrskla k odbavení a do letadla se nalodila jen s kabelkou. Odbavení bylo bleskurychlé, nic takového jako nějaké hodinové čekání na kufr nenastalo.
A ten kočárek, nemůžeš ho obalit bublinkovou fólií?