Jaký kurz bez maturity?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já bych spíš měla obavu, že kurz sám o sobě, tedy JEN certifikát, není dostačující k sehnání si dobré práce, páč všude tam budou požadovat výúční list anebo maturitu… aspoň když my někoho hledali, tak to byla podmínka např. u masérů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Masérky, kosmetičky, pedikérky mají většinou minimální mzdu, pokud nedělají na ičo. A když dělají na ičo tak trvá několik let než mají dostatečnou klientelu, aby zaplatily náklady, pokud teda nedělají na černo ![]()
A jazykový kurz? Co by jsi s ním chtěla dělat? Jazykový kurz tě asi nedostane na úroveň, aby jsi mohla dělat třeba překladatelku ![]()
Se základním vzděláním(nebo jsi vyučená?)si dodělej ošetřovatelský kurz a pokud budeš pracovat jak máš, tak máš práci relativně jistou do důchodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarink Ja bych s tim maserskym kurzem nechtela delat na sebe, ale moje mamka dela na hotelu pokojskou a maji tam i ruzne masaze a tak a co jsem se ji ptala, tak tam prave maji taky maserky pry jen s nejakymi kurzy, vic info nevim, tak me to proto napadlo…
Zatim o tom fakt jen tak hledam info, mam jeste cas, nez mi skonci rodicak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Clau.Zuzu no prave ze u nas mam plno znamych, co maturitu maji a stejne praci sehnat nemuzou, max. brigadne a jeste pozice, ktere jsou vzhledem k odmaturovanemu tematu uplne mimo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ted jsem se prozradila holky, no nevadi, zas tak intimni to nebylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky záleží, kde bydlíš. Pedikérka na malé vsi se asi neuživí. Taky to není práce pro každého.
Ošetřovatelství, ale tam trochu počítat s tím, že je to špatně ohodnocená dřina.
Zamyslela bych se hlavně nad tím, co tě aspoň trochu baví a co bude mít uplatnění tam, kde bydlíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem vyučená a mám kvalifikační kurz pro pracovníky v sociálních službách. Zaplatila jsem za něj 8200,–a práci našla hned. Zatím mě naplňuje a líbí se mi. Šla jsem do toho s tím, že tohle dělat prostě chci
.
Musíš sama vědět, jakým směrem se dát
.
Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, zkusila bych se poptat přímo na pracáku, jelikož přestože jsi na MD a nejdi vedená na ÚP, ale máš jen základní vzdělání, tak spadáš do ohrožené skupiny lidí nezaměstnaností. Mám dojem, že i při mateřské by jsi mohla na jejich náklady absolvovat kurz, kde není podmínka aspoŇ výuční list např. pracovník v soc. službách, viděla jsem i nabízenou rekvalifikaci na prodavačku a pedikérku, ale nejsem si jistá, zda tam už není podmínka výučák. Ještě existuje kurz na sanitářku, ale ten nebývá hrazen ÚP, většinou ho pořádají nemocnice nebo zdravotnický školy. U kurzu na ošetřovatelku už je myslím podmínka výučák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni tady na ty nabídky pro středočeský kraj a na vstupní požadavky, kde stačí jen zákl. vzdělání - např. prodavačka, pracovník v soc. službách, pokladní, skladník, pokojská (to nechápu nač kvalif. kurz?),florista, příprava teplých pokrmů, minutek, obsluha hostů, strážný, chůva pro děti do zahájení školní docházky (to taky nechápu, ten kurz jsem dělala a podmínka byla minimálně maturita),údržba veřejné zeleně, pedikůru a manikůru nemůžu přečít, ale přijde mi, že je podmínka výučák, je to tam rozpůlený, dále nějaký počítačový kurzy atd.
https://portal.mpsv.cz/…ka-kurzy.pdf
Určitě bych se zkusila na pracáku zeptat, protože jsou různý projekty dotovaný EU, kam spadají hlavně mladý matky a lidi se zákl. vzděláním a je dost šance se na nějaký ten kurz dostat. Např. ten kurz pracovník v soc. službách proplácí pracák i lidem, kteří už začali v této profesi pracovat a na ÚP už evidovaný nejsou, ale jelikož bez kurzu je z práce propustí, tak jsou stále ohrožený nezaměstnaností a pracák tedy kurz uhradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, ráda bych se zde zeptala na zkušenosti. Chtěla bych si udělat nějaký kurz, jsem na RD, nemám dokončenou SŠ, přemýšlím spíš o nějakém tom masérském nebo jazykovém kurzu (prosím nepište ať si dodělám SŠ, nechci to tady řešit
děkuji
). Jaké máte zkušenosti, dá se v tomhle nějak slušně kvalifikovat natolik, abych si pak v tom oboru sehnala i práci anebo se vám to nehodilo? Případně přímo odkazy… Děkuji mockrát