Jaky máte názor na zdrávku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já bych jí nebránil, pokud se bavíte o střední, tak si myslím, že střední zdravotní škola nebude krok vedle a určitě nic, co by bylo špatné:)
.
Dceři přeji hodně úspěchu u přijímacího řízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matěj5 píše:
Já bych jí nebránil, pokud se bavíte o střední, tak si myslím, že střední zdravotní škola nebude krok vedle a určitě nic, co by bylo špatné:).
Dceři přeji hodně úspěchu u přijímacího řízení.
Zdravka krok vedle asi není. Vždy bude mít uplatnění to je fakt. Zakl.
- Citovat
- Upravit
Já mám zdravou a počasí jsem pochopila že je nutna i vysoká. Chtělo by to aby si dcera uvědomila zda je to povolání, obor který ji bude bavit. Dnes bych treba šla na dentální hygienistku, byla bych svým pánem, žádný noční, víkendy a svátky, a je to obor který je čím dál častěji vyhledáván. Jinak pracují jako ZS a práce mě fakt baví, ale je to něco za neco-ta zodpovednost, psychicky náročná práce,…práce na směny, noční, víkendy, svátky, s rodinou to není med, ale zas opravdu zdravotníků je málo a budou vždycky potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti popíšu ryze svou zkušenost - mě naši taky „dali“ na zdrávku (všeobecná zdravotní sestra), já jsem sama nevěděla, co chci, tak jsem tam šla. Bylo to pro rodiče také z důvodu, že jako sestra vždy najdu uplatnění. Ale byl to totální krok mimo, doslova jsem se dotrápila do konce a pak šla na vysokou studovat bohemistiku, kde jsem se se svými znalostmi ze zdrávky opět dalších pár let trápila, než jsem to dohnala, ale už jsem věděla, že je to obor, který chci.
Z dnešního pohledu bych dnes šla jednoznačně na gympl. Pokud tvoje dvera plánuje jít na vysokou, je to k tomu nejlepší příprava. Ze zdrávky má zas tu jistotu uplatnění a samozřejmě ne každý dopadne jako já. Není to snadné rozhodování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyslík Slečna má 2 trojky, pochybuju, že se na gympl dostane. A jak jsem pochopila, na zdrávku chce ona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, dcera uvažuje nad zdrávkou. Učí se průměrně. (2 trojky) Vy osobně sami za sebe dali by jste dítě na praktickou sestru nebo lyceum. Chce na vysokou.
Já bych to viděla spíš na prodavacku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Asi je nějak vyšinutá. Možná chtěla být sestra. Já znám jednu takovou. nedivila bych se, kdyby to byla ona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
@kyslík Slečna má 2 trojky, pochybuju, že se na gympl dostane. A jak jsem pochopila, na zdrávku chce ona.
Nojo, ty známky jsem nevzala v potaz. Jinak záleží, jak tam chce… O mně taky naši mohli tehdy říkat, že tam „chci“ já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, dcera uvažuje nad zdrávkou. Učí se průměrně. (2 trojky) Vy osobně sami za sebe dali by jste dítě na praktickou sestru nebo lyceum. Chce na vysokou.
nejsi náhodou znovu ta čtrnáctka, co je matka, dcera a dcera kamarádky v jedné osobě?
debaty o zdrávce jsou tady nějak často a všechny začínají stejně… Má dcera, nebo dcera kamarádky.
Že tě to baví… A pokud to není zase ta samá osoba, tak nechápu založení nové diskuze na to samé téma, které je zde už milionkrát za poslední měsíc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako zdravotní sestra najde uplatnění. Teď zdravotnické školy zažily boom v přihláškách. U nás tam chodily hlavně dívky, kterým moc nešla matematika. Když hrozila maturita z matematiky, tak zdrávka byla jedna ze škol, které měly výjimku. Každopádně (ať troll, nebo zkoušíš více diskusí pro více názorů nebo jen shoda dotazů) je důležité mít na tuto školu žaludek. Je třeba si uvědomit, že co vše zdravotní sestra opravdu dělá (stlaní postelí, pomoc s hygienou, převlékání apod.). Samozřejmě je rozdíl v náplni práce když pracuje jako sestra v ordinaci nebo v nemocnici. Je to psychicky náročná práce a ne pro každého.
PS: Z čeho jsou trojky? Je rozdíl, zda z ČJ, MAT, chemie nebo ze zeměpisu a dějepisu.
Příspěvek upraven 06.08.21 v 21:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko říct, jestli je to nějaká sranda, jak tady někteří uvádí, možná ano, možná ne. Pokud ano, není to určitě nic, co by někoho uráželo, možná je jenom slečna nešťastná, bezradná a pořád neví, kam jít. Vlastně to docela chápu, pamatuji si, jak jsem se tenkrát hlásil také na střední školu a ač mi bylo něco řečeno milionkrát, stejně jsem to potřeboval slyšet znovu a od jiných lidí, abych se ujistil, že je můj krok správný. Takže buď tobě, nebo tvoji dceři, jak uvádíš, přeji šťastný výběr a hlavně následné roky na vybrané střední škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit