Studium VŠ lékařské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ne, takhle to fakt nefunguje. Musíš vystudovat 6 let medicínu. Pokud máš za sebou nějaké zkoušky z jiného vysokoškolského zdravotního/medicínského oboru, můžeš zkusit požádat v rámci studia medicíny o uznání některých zkoušek. Toť asi vše. Nic jako nástavba na doktora není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, nejspíš mě teď někdo z vás bude mít za blbou, ale chtěla bych se na něco zeptat. Řešíme teď doma celkem aktuální téma - studium vysoké. Vím, že bych chtěla pracovat jako doktor, ale úplně nevím jak to chodí. Moje ideální představa je, že začnu pracovat jako všeobecná sestra ( klidně ještě při studiu když to půjde) a potom začnu jako doktor. Úplně ale nevím jestli to jde a tak se ptám. Můžu po dosažení nějakého ročníku lékarskeho šestiletého studia začít pracovat jako všeobecná sestra? A když vystudiu jako Bc všeobecná sestra, jde udělat „nástavba“ na doktora, nebo musím začít znova klasicky šest let? Nejlepší by samozřejmě bylo jít klasicky rovnou studovat na doktora, ale jen se ptám jaké jsou možnosti. Děkuju moc všem a doufám že jste mě pochopili jak to myslím. Děkuju a pěkný zbytek dne.
PS:vím, že je to náročné a že to nechodí tak, že jednoho dne vás zamestaji a druhý den už klasicky pracujete jako sestra, ale že je to na delší dobu
Nástavba na lékaře neexistuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, nejspíš mě teď někdo z vás bude mít za blbou, ale chtěla bych se na něco zeptat. Řešíme teď doma celkem aktuální téma - studium vysoké. Vím, že bych chtěla pracovat jako doktor, ale úplně nevím jak to chodí. Moje ideální představa je, že začnu pracovat jako všeobecná sestra ( klidně ještě při studiu když to půjde) a potom začnu jako doktor. Úplně ale nevím jestli to jde a tak se ptám. Můžu po dosažení nějakého ročníku lékarskeho šestiletého studia začít pracovat jako všeobecná sestra? A když vystudiu jako Bc všeobecná sestra, jde udělat „nástavba“ na doktora, nebo musím začít znova klasicky šest let? Nejlepší by samozřejmě bylo jít klasicky rovnou studovat na doktora, ale jen se ptám jaké jsou možnosti. Děkuju moc všem a doufám že jste mě pochopili jak to myslím. Děkuju a pěkný zbytek dne.
PS:vím, že je to náročné a že to nechodí tak, že jednoho dne vás zamestaji a druhý den už klasicky pracujete jako sestra, ale že je to na delší dobu
Prosím tě, bez dělat něco jiného. Tvoje schopnosti stačí tak na vytirani wc.
- Citovat
- Upravit
Ne - lékařské vzdělání není pokračování vzdělání ošetřovatelství - tedy přípravy na sesterské povolání
Jsou to dvě odlišné profese, s odlišnou přípravou a odlišnými úkoly v týmu zdravotníků. Doktor nemůže jen tak dělat práci všeobecné sestry.
Pokud chceš být lékařkou, tak musíš mít maturitu, dostat se na lékařský obor, vystudovat ho a pak se atestovat - tedy strávit několik let tím, že se pod dohledem zkušených lékařů a lékařek učí být lékařkou ve vybraném oboru a pak skládáš velkou zkoušku - atestaci.
Pokud chceš být sestrou, potřebuješ mít maturitu. Jestli ti stačí být praktická sestra/zdravotnický asistent, stačí ti maturita na střední zdravotnické škole v oboru ošetřovatelství.
Pokud chceš být plně kvalifikovanou všeobecnou sestrou, potřebuješ minimálně tři roky studia na VŠ na ošetřovatelství a nebo na VOŠ. K tomu aby tě tam vzali, tak potřebuješ maturitu - není třeba aby byla ze zdrávky. Věštšinou když se pak chceš specializovat v oboru, tak pak stejně pokračuješ na magisterské studium na VŠ a posléze ještě další vzdělávání v rámci specializace.
Takže nejdřív se dostaň na nějakou střední a odmaturuj. Pak řeš co dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdo chce studovat, tak by měl být schopný, že si sám načte potřebné informace.
Nechceš být kadeřnice?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Kdo chce studovat, tak by měl být schopný, že si sám načte potřebné informace.
Nechceš být kadeřnice?
Proč urážet jiné profese?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio nemyslela jsem úplně nastavbu, proto jsem to psala v uvozovkách. Myslela jsem spíš, jestli mají nějaké výhody nebo tak. Každopádně děkuju moc za vaši odpověď a za váš čas
- Citovat
- Upravit
@Svistice jak říkám, nemyslím přímo nastavbu, jen mylsim nějake výhody nebo tak. Je mi jasné ze sebe za rok nebo dva neudělám doktora
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
Prosím tě, bez dělat něco jiného. Tvoje schopnosti stačí tak na vytirani wc.
Jsi normální? Proč ji urážíš? Ty jsi na střední věděla přesně jak to chodí?
Považuj to za řečnickou otázku a raději neodpovídej.
- Citovat
- Upravit
@Ou děkuju moc. Střední budu už mít zachvili za sebou. Děkuju moc za vaši odpověď a za váš čas. Moc mi to pomohlo
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Svistice jak říkám, nemyslím přímo nastavbu, jen mylsim nějake výhody nebo tak. Je mi jasné ze sebe za rok nebo dva neudělám doktora
Ne, bohužel žádné výhody. Pro výkon lékařského povolání musíš znovu nastoupit na medicínu na šestileté studium a je úplně jedno, jestli jsi před tím studovala sestru, veterinu nebo architekturu. Jedeš od začátku.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey ne nechci, děkuju. Samozřejmě že jsem na internetu hledala, ale nic jsem nenašla. Respektive jsem četla spoustu článků a dokonce i ze stránek vysokých škol, ale v tomhle ohledu nejsem úplně zbehla. Tak mě napadlo napsat sem. A po ukončení gymplu mi přijde zvláštní jít na kadernici. Tim nemyslí že by byli nějak špatně vzdělané, ale přijde mi pro tuto profesi lepší střední odborná škola
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsi normální? Proč ji urážíš? Ty jsi na střední věděla přesně jak to chodí?Považuj to za řečnickou otázku a raději neodpovídej.
Děkuju moc. Vážím si toho
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Škoda, děkuju moc
Ne, bohužel žádné výhody. Pro výkon lékařského povolání musíš znovu nastoupit na medicínu na šestileté studium a je úplně jedno, jestli jsi před tím studovala sestru, veterinu nebo architekturu. Jedeš od začátku.
- Citovat
- Upravit