Studium VŠ lékařské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.8.21 20:27

@Alriga přijde mi celkem vtipný, že člověka, který se na něco zeptá Hnedka považujete za blbeho

• Citovat
  • Upravit
11093
5.8.21 22:36
@Anonymní píše:
@Alriga přijde mi celkem vtipný, že člověka, který se na něco zeptá Hnedka považujete za blbeho

Ono v tom principu je zásadní, na co se ptáš. Já bych tedy tvou pacientkou být nechtěla, pokud si neumíš najít takové základní informace. Poněvadž lékaři se sebevzdělávají celý život a dohledavaji si potřebné informace téměř neustále.
A tedy mně nepřijde vtipné, že SŠ neví, jak se stát lékařkou a motá do toho úplně jiný obor a ještě si domyslí, že studium lékaře je nějaká nástavba ze sestry.
Systém vzdělávání měla dcera na prvním stupni ZŠ v prvouce. Půjde do 5.tridy a je jí naprosto jasné, že všude, kde vidí titul, tak potřebuje vystudovat VŠ. Rovněž ví, že učitelky studují naprosto odlišný obor, než třeba právě lékařka. Blbá možná nejsi, nicméně o všeobecné inteligenci to dost napoví a to jako bez urážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
6.8.21 05:48

Dotazy jsou docela logicke, kdyz jsem nastupovala na VS, nevedela jsem, co je to zapocet.

Studium je ale jine, bohuzel neni zady mezistupen studia, kdy uz jsi sestra, medicina je od zacatku tezsi a zkousky ze sesterskych VS se nemohou uznat. Nektere holky maji stredni zdravku, nez jsou na VS a ty pak mohou sestry delat. Uprimne mi to ani moc jako dobra brigada pri studiu neprijde, jak prace sestry, tak VS jsou dost narocne. Zdravka pro studium mediciny neni potreba a dokonce snad muzes mit potize pri prijimackach na medicinu, protoze na zdravce je mene casu venovano fyzice, chemii a biologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
6.8.21 05:54

Urážet tě nebudu. Ale opravdu jsem překvapená, že člověk studující na gymnáziu, který chce studovat medicínu, má takovéto otázky. Domnívám se, že toto opravdu není obor pro tebe. Pokud máš alespoň trochu sebereflexe, měla bys to pochopit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.21 07:22

@Trojlístek vím, že se na všeobecnou sestru studie jiná škola, ze je to jiný obor. Ale přece jen určité věci v těchto oborech jsou stejné a tak mě napadlo, jestli třeba sestry v tomhle ohledu nemají nějakou výhodu a ono ne. A nenapadlo mě, že když napíšu slovo nastavba do uvozovek, že to i tak bude někdo brát doslova

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.21 07:25

@Pudloslava děkuju moc. Proto jsem zvolila jako střední školu gympl. A taky jsem si říkala že je to náročné, ale samozřejmě by zalezelo na okolnostech a tak. Každopádně děkuju za vaši odpověď a čas

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.21 07:27

@MiaBea děkuju, ale myslím si, že vím co dělám a že se znám dobře. Ale děkuju i za váš názor. Ale nevědět, jak fungujou vysoke školy mi nepřijde jako něco špatného

• Citovat
  • Upravit
415
16.8.21 20:45
@Pudloslava píše:
Dotazy jsou docela logicke, kdyz jsem nastupovala na VS, nevedela jsem, co je to zapocet.Studium je ale jine, bohuzel neni zady mezistupen studia, kdy uz jsi sestra, medicina je od zacatku tezsi a zkousky ze sesterskych VS se nemohou uznat. Nektere holky maji stredni zdravku, nez jsou na VS a ty pak mohou sestry delat. Uprimne mi to ani moc jako dobra brigada pri studiu neprijde, jak prace sestry, tak VS jsou dost narocne. Zdravka pro studium mediciny neni potreba a dokonce snad muzes mit potize pri prijimackach na medicinu, protoze na zdravce je mene casu venovano fyzice, chemii a biologii.

K nám na obor všeobecná sestra přestoupila medička a rovněž jí z medicíny neuznali téměř žádnou zkoušku, ani zápočet. Platí to tedy i obráceně.
A netvrdila, že by byla medicína nějak výrazně náročnější, než všeobecná sestra (ano, uznávám, že výuka se bere více do hloubky). Jsou tam však trochu jiné předměty.
A už vůbec ne z hlediska časové náročnosti, sestry sedí denně ve škole od rána do večera a téměř celé letní prázdniny každý rok chodí na praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze