Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mamci jaky mate rozdily mezi detickama? mam ted 10mesicni holcicku a planuju tak za 4 roky druhy neni to moc velky rozdil?
Mala bude mit 4,5 kdyz se narodi druhy.Za me neni to moc.My to tak chteli…
Mame 10,5 let a 7 mesicu, rozdil velky, vubec si nerozumi, starsi dva se jen dohaduji a perou, myslim, ze cim mensi rozdil tim lepsi ![]()
Ja to tak taky chci hlavne uz to nebude tak narocne a mala bude aspon trochu osamocena, ale jde o to ze mi nekteri tvrdi ze je to velky rozdil a ze si pry nebudou hrat jelikoz mi bude 22 tak bych chtela druhe v 25
Podle me zalezi spis na detech jestli si rozumi nebo ne…a ne na vekovem rozdilu
Muzou byt o rok a porad se prat. Ja mam 2,5 roku rozdil a diky povaze te mladsi jsou kamaradky. Mit povahu stejnou jako ma jeji starsi segra, tak by se asi nesnesly. Udelejte si to tak, jak chcete vy a uvidite ![]()
My máme roční a plánujeme za rok se pustit do druhého..myslím že tři roky rozestup je idealka.. ![]()
@Petttnka tak narocne to neni, jen, kdyz je vetsi rozdil, tak uz ma kazde ditko jine zajmy
Zalezi, jak se mladsi nebo starsi s hranim prizpusobi. Nase mala preskakuje hracky, ktere ma v jejim veku hrat a hraje si princezny a zamky se starsi. Nejake vkladacky a podobne vubec. U vas se spis asi bude muset prizpusobit starsi. To moje starsi by se k tomu nikdy neuvolila. Take zalezi na pohlavi. Myslim, ze kdybych mela druheho syna, tak by to bylo u nas asi dost zle ![]()
@Petttnka píše:
Ja to tak taky chci hlavne uz to nebude tak narocne a mala bude aspon trochu osamocena, ale jde o to ze mi nekteri tvrdi ze je to velky rozdil a ze si pry nebudou hrat jelikoz mi bude 22 tak bych chtela druhe v píše: Více
Hrat si muzou a nemusi tak jako tak.
Me bude za par dni 28 prvni jsem mela ve 23.Druhe jsem chtela po 30. ALe dite si neporizuju sama takze zalezi an dohode obou partneru. Klidne pockej…
Mi máme rozdíl 3 roky a 7 měsíců. původně jsme chtěli 3 roky mělo to tak i být, ale buhužel jsme o miminko v 9tt přišli, teď se těšíme ze zdravé cácorky
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.