Jaký miminkovský nábytek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Makikki
30.8.14 15:31

Jaký miminkovský nábytek?

Ahoj maminky, tak naší prďce padl rok a my se jí chystáme udělat pokoj, zatím je místnost prázdná a zcela holá, přemýšlíme od podlah až po barvu pokoje, je to holčička, ale v plánu máme ještě jedno dítko, takže růžový asi nebude, v místnosti máme 2 veliká okna, takže opravdu špatně řešené pro rozmístění nábytku, jinak nábytek bych chtěla asi bílý, ale vůbec nemám představu jaký zvolit, chceme opravdu ten miminkovský od 0-6 let, potom změnit na studentský, až malá půjde do školy, takže také aby to nebylo moc finančně náročné, také přemýšlíme o podlaze koberec/lino/plovoučka, máme pro i proti ke každému, takže opravdu nevíme, koberec je teplý, ale zase se v něm udržuje prach, navíc jeho čištění je komplikovanější, plovoučka je studená, víří prach a hrozně klepe, když se po ní chodí, ale zase vypadá nejlíp a lehce se umyje, lino, je měkké, ale zase málo odolné, ale už né zas tak studené. :) :lol: Fakt dilema, ženskýýý pomožtě mi prosím. :palec: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Krakatice88
30.8.14 15:43

Promiň, ale dítě do 6 let je miminko, že píšeš o miminkovském nábytku? To už snad není ani to roční… Nábytek bych koupila bílý normální, ne žádný spešl do dětského pokoje a spíš si vyhrála s doplňky, aby pokoj vypadal jako dětský. Na zem bych dala lino. Není pravda, že je málo odolné, vyrábí se různě odolné lino s různou tvrdostí. A pokud chcete druhé dítě, které může být jak holka, tak kluk, volila bych barvy na zeď jemně žlutavou/krémovou a světe zelenou. To jde jak k párečku, tak ke dvěma holkám.

• Citovat
  • Upravit
Makikki
30.8.14 15:48

Ahoj díky za názor, já ale myslím, menší skříň, menší komodu, tak aby to šlo k malému dítku, takový ten malý nábyteček, asi jsem se špatně vyjádřila, jinak barvičky taky zamýšlíme zelenou/žlutou, žlutou/oranžovou, chtěla bych tam doplňky ve stylu medvídka Pú, malá má ráda ty postavičky. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1166
30.8.14 15:57

@Makikki Z malého „nábytečku“ ja píšeš, máme akorát malý čtvercový solek a židličky. Jinak postele jsme koupili velké (ve 2 letech), abychom nemuseli za 4 roky kupovat další. Skříň máme taky klasickou šatní dvoudvéřovou(do mini skříně se ti moc oblečení nevejde, zvlášť pro dvě děti ne). Menší komodu máme na hračky.
Navíc plánujete 2.dítě, které může být o 3 roky mladší než 1. Takže malá půjde do školy, v budete dělat studentský pokoj a přitom mladšímu budou 3 roky. Není lepší udělat nějaký univerzální (nábytek) a měnit jen doplňky (kusový koberec, závěsy, kapsáře, obrázky ap.)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
30.8.14 16:38

Za mě stuva nábytek z ikey..jde různě kombinovat..barvy má príjemné. Dá se to pak později sestavit jinak., kdykoli se dají dokoupit komponenty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
30.8.14 17:22

Já bych tedy spíš naopak koupila něco většího, když budou později 2 a ne mini nábytek. A taky bych byla opatrná s nábytkem v nějakém stylu. Máme dceru 3,5 roku a už bych u ní s medvídkem Pú nepochodila. Teď frčí u nás Kittina, bárbíny, princezny apod. A těch pár let strašně uteče a za cca 4 roky budete vybírat studentský nábytek? To se vám ještě nebude chtít znovu investovat a hlavně mladší bude třeba ještě batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
30.8.14 18:04

Ahoj,
ja by som na podlahu dala korok. Teplý, dobre sa udržuje, nevidno na tom každú špinu, niečo aj vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
30.8.14 18:05

@bebu já teda souhlasím…chce to něco univerzálního…taky se nám do toho nechtělo vrážet zbytečně peníze. I proto jsme raději zvolili zelenou barvu než růžovou, přeci jen růžová může i holce v určitém věku lézt na nervy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
30.8.14 21:30

Zkus kouknout na stránky www.sheesham.cz My máme vybraný tam. Jinak podlahu za mě určo lino! Zátěžové! Barvy na stěny žlutá, zelená, fialová, oranžová. Nějak i nakombinovat.

• Citovat
  • Upravit
33018
31.8.14 18:30

@Makikki V brzké době nás čeká zařizování pokojíku a rozhodně do něj funkční věci jako postel a skříň/komodu budu pořizovat v normálním, nikoliv dětském designu. Chci, aby tyhle věci vydržely opravdu dlouho.
Malý zatím dostane jen stoleček s židličkama (bude mít poděděný), „dětský design“ doženeme povlečením, lustrem, samolepkami na zeď a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
20.9.14 22:59

Taky bych nepořizovala nábytek, který bude nějak namalovaný. Někdo tu zmínil Stuvu z Ikea, i podle mě je to dobrá vlba. Nebo cokoli jiného v takovéto variabilitě. Dle mých zkušeností jsou lepší uzavřené skříňky. Dítě si tak lépe dokáže hrát. Pokud má na očích všechny hračky během momentu je vše na zemi a dítě si neví rady s čím si hrát. Barvy, světlá zelená k tomu třeba světle modrá, nějakou stěnu bych nechala bílou. mě osobně se nelíbí všechny stěny barevné. Já jsem udělala barevné dvě stěny. dolní část zelenou do oblouku, jakoby kopec. Nad to světle modrou - nebe. Dobré je doplnit to třeba samolepkami. V univerzálním pokoji třeba zvířátky. http://www.pieris.cz/…at-c-21.html.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí