Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já už také zkusila kde co - mám jak několik plochých mopů, tak i třásňový (ten je snad nejhorší) a stejně je nejlepší vytírat hadrem na smetáku
Teda neééé že by mě to vyloženě bavilo, ale ať jsem zkusila cokoliv, tak jsem se k hadru a smetáku vždy nakonec vrátila ![]()
taky před vytíráním vždy vysávám, bych ty drobky a chlupy z koček tady honila dlouho tím mopem
![]()
mom.kri píše:merett píše:Mám ho taky, už asi 2 roky a nestěžuju si. yystejně nejdří zametu než vytřu, to jsem dělala i hadru.mamčababča píše:ahoj, já ho mám a neřekla bych že je tak špatnej, zkusila jsem kde co a z těch levnějších mi připadá nejlepší, nemusím si máchat ruce a taky není potřeba extra kýbl jako u Leif.Twistu nebo Viledy
rozhodně mohu doporučit tento NEKUPUJTE http://www.leifheit-shop.cz/…89746-c-925/
na obrázku vypadá dobře, ale prakticky je úplně na nic, když ho chcete tím mechanismem vyždímat, tak to nejde plynulým pohybem, ale ztuha a voda z toho šplíchá na všechny strany, to jsem zase jednou naletěla![]()
![]()
já spokojená nejsem, jednak při ždímání stříká a navíc nejde vyždímat důkladně a lino je dlouho mokré a jelikož bydlím v chalupě, kde je vlhkost stále 60%, tak mě vadí, že ji tím ještě zvyšuji ![]()
Taky používám plochý mop od Leifheit A jsem spokojená a určitě bych neměnila. Na kolenou vůbec a máchat hadr a dát ho na koště taky ne, v baráku máme téměř všude dlažbu nebo marmoleum. Vysávám každý den a vždy před vytřením.
tu Sasanku ale nejde ždímat mechanismem, ale musí se máchat a ždímat v ruce, ne?
To ždímaní v ruce v ruce je nevýhoda,ale ta sasanka to pěkně na sebe naváže a určitě se nemusí tak často namačet,jako klasický hadr a koště:-).
Tak já mám už 3 roky Viledu UltraMax, ten plochý, a nemůžu si to vynachválit. Mám problémy s kloubama, takže nemůžu ždímat. A tenhle mop naprostá paráda. Po baráku se mi prohání kočka a dva ovčouni, chlupů spousta, tímhle mopem setřu a nikde nic.
Mam Vileda Ultramax. Take jsem to resila. Je to tak mesic zpatky. Procetla jsem nekolik diskusnich for a nakonec se rozhodla pro tento. Jsem max. spokojena. Koupila jsem ho na netu za necelych 1.000,– a hned pote v obchode objevila v akci za 699,–… /kybl, mop, hadr na mokre a hadr na suche vytirani/
Mam doma psa. Plovoucku, lino i dlazbu. Nejdriv setru suchym - prach a chlupy. A pak pretru tim na mokre vytirani. Jsem spokojena. Cistota se udrzuje snadneji nez driv.
Ahoj, tak my jsme toho vystřídali hodně, protože vytírám skoro denně. Měli jsme twister - celkem dobrý na používání, ale vydržel jen půl roku, pak se tam zlomila nějaká tyčinka a bylo po něm. Pak jsme si koupili profi i s vozíkem. Ten byl super, jenomže máme málo místa, tak se nám tady jen pletl a skončil u mamky. Ten je super na velký prostory. Teď jsem skončila u klasického placatého, který sice musím žďímat v ruce, ale nejvíc se mi osvědčil. Krásně zajede i pod gauč.
Máme doma kočky a psa, parkety a dlažbu.
nedávno jsem tu taky sondovala:
https://www.emimino.cz/…i-mop-52978/
koupila jsem viledu ultramax a jsem spokojená maximálně
Já v prvním bytě vytírala poctivě na kolenou s klasickým hadrem v ruce, pak jsem otěhotněla a v rámci přísného klidového režimu jsme si koupila plochý mop Spontex, který se ždíme v ruce. Teď jsme udělali plovoučku v obýváku, tak jsem si koupila plochý mop od Viledy se ždímacím košem http://www.viledacz.cz/…ltramax-mop/ a super, už si nemusím potit ruce v gumových rukavicích (mám ekzém). ![]()
Taky se přidám. Dva roky mám obyčejný plochý mop spontex z Tesca za 150kč, když už se hadr nedal použít, koupila jsem zlákaná chválou na sasanku od Dedry u vietnamců sasanku hadr na ten mop( samozřejmě není originál). A jsem velice spokojená, máme hodně studený dům a vždycky strašně dlouho schla podlaha( i třičtvrtě hodiny a to jsem vytírala skoro nasucho), teď je za 10min suchá, nechá se stím i zamést. Zkoušela jsem i Leifheit ( u nás ho mají teď v akci za 790- komplet kýbl, mop) a můžu říct, že nic moc, to se radši ohnu a hadr vyždímu. Jo a pro pocit jsem si za 80kč k tomu koupila originál leiheit kýbl, alespoň ![]()
Ahoj, já jsem si koupila tento https://www.habu.cz/…eckach-52950 a jsem s ním taky spokojená, ale je fakt, že jsem předtím měla taky ten plochý s výměnnými mopy a ten byl možná o něco lepší..
@Dorotta01 také přemýšlím o mopu… dá se tu toho rotačního nějak regulovat intenzita odstředění? Jako poprvé umýt mokřejším a podruhé setřít úplně vyždímaným? A ten „hadr“ je sundavací, dá se prát?