Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojík maminky, prosím vás, co všecno potřebuji za nábytek pro miminko?
Postýlku mám se vším všudy zařízenou
Bude mi stačit jen přebalovací komoda se šuplíkama? Nebo mám pořídit ještě i skřín?
děkuji ![]()
Nepotřebuješ kromě místa na spaní nic. Já nikdy neměla ani přebalovací komodu, ani spešl skříň
(čtyři děti). Přebalovala jsem na přebalovací podložce položené v kuchyni na lince, později na zemi či gauči (když hrozilo, že mimčo už může spadnout).
Takže žádný nábytek není nutný, je to jen o tom, co chceš mít ![]()
Přebalovák na věcičky stačí
já mám takový do kterého se vejdou jak všechni mimi věci tak i celá látkovací výbava
úžasná je hacka na spaní, lepší než kolíbka i postýlka
![]()
@Zavitova měla jsem postýlku, skříňku a stůl na kterém jsem přebalovala, na druhého mi taťka udělal přebalovák na míru do koupelny. Jo a koupili jsme skříň. Nicméně jsou maminky, které přebalovák nepotřebují, přebalují na posteli, gauči atd. Mě by to nevyhovovalo, jednak kvůli zádům, jednak by mě nebavilo si to po každý chystat
Nemusíš mít nic, dítě může spát s tebou v posteli, přebalovat normálně na čemkoliv co má správnou výšku a skřín - však dětské věci nejsou infekční a můžou být ve skříny co máš ty ![]()
Pokud spíš na podlaze a na oblečení máš jenom němého sluhu tak pak by stálo za to něco koupit ![]()
@Zavitova je tedy pravda, že celé šestinedělí spala dcerka s námi, hodně mi to pomohlo v kojení
![]()
Já mám postýlku a pak mám přebalovací pult, ten klasický z IKEI asi za 600,–.. dole je jakoby jedna polička, tam si dám vždy nějaké pleny a ostatní kravinky k přebalování a péči o mimčo, jinak žádný další speciální kus nábytku pro malou nemám. Její oblečení a další textil, jako zavinovačky, náhradní povlečení, atd. mám ve svojí skříni, kde mám na to celou jednu velkou hlubokou polici ![]()
Ještě co se týče spaní, tak asi ze začátku, počítám tak to šestinedělí, nebo třeba po kojení v brzkých ranních hodinách.. bude spát malá určitě s námi v posteli, buď jen tak nebo mám pro ni hnízdečko do kterého jí dám ![]()
@Zavitova my objednali komplet pokojíček - postýlka, přebalovací komoda se 3 šuplíky a šatní skříň, s tím že z přebalováku pak budou jen šuplíky a skříň mu zůstane na oblečení až bude větší ![]()
A objednávali jsme na batoleshop.cz ![]()
@Zavitova ze zacatku staci komoda (my kupujeme Malm z Ikey a na to dame desku a prebalovaci podlozku), bude tam veskere obleceni, kosmetika a plenky, proste vse. A az bude dite vetsi, skrin, tak jsme to teda aspon udelali my. Syn sel do sveho v pulroce. Ty prebalovaky z Ikey jsou strasne malicke a diteti pak visi nohy, nemela bych na to nervy.
Mě komoda nestačila
Máme i skříň, ale to záleží na Tobě jak si to uspořádáš
My máme pokojíček jako @Kristyna.Vechtova ![]()
Do jednoho roku mi stačila jedna komoda, přebalovák (ten do půl roku, pak už mu z něj trčely nohy ven) a postýlka. Teď u druhého mám dokonce jen postýlku a jeden větší košík na ty pidi věci. Přebalovák jsem vytáhla taky, ale to spíše kvůli koupání, abych ho měla v koupelně kam položit a osušit. Stejně polovinu přebalování dělám na posteli /gauči.
Teď od tří měsíců tráví hodně času na zemi na pěnových puzzlích, to je taky dobrá investice ![]()
Záleží na každém, my máme postýlku, komodu s přebalovacím pultem nahoře dělanou na zakázku ( 80×80cm, výšku tuším 100cm). V postýlce mi děti spaly dlouho, dcera do 4 let, syn zatím spí v 19 měsících. do komody se mi oblečení vejde vždy tak do cca 3let, pak dávám do skříně.
@Zavitova mám k postýlce dvě komody, do naší skříně se nevcucne, teď čekám druhé vytáhnu ze sklepa koš na spaní a jednu komodu vyměníme za skříň jo a mám přebalovací pult s vaničkou na kolečkách
Mam pres celou jednu stenu vestavenou skrin a potom uz jen postylku. Zadny dalsi nabytek zatim do decaku neplanuju.