Jaký si koupit šicí stroj?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky taky asi 2 měsíce špekuluju nad výběrem šicího stroje, mám vybráno několik značek Veronika, Jenome, Lada, Singer a Lucznik. Mám ale trochu náročnější požadavky na provoz. Jako vyučená krejčová která se tím v ČR nikdy neživila (ale jako práce v zahraničí, při malé znalosti jazyka- zlaté české ručičky k nezaplacení) toho požaduji trochu vícero. Šiji teď hodně do domácnosti (závěsy, potahy na křesla, povlečení a hlavně dětské deky) tak i okrasné stehy jsou požadavkem. Šila jsem za život na mnoho značkách Lucznik má moje maminka už skoro 20 let já si přivezla z DK Husquarnu a opravář mi ji celou rozbil. Byla boží, ale nebudu riskovat neodbornou opravu. Co by jste doporučily vy co šijete hodně a rády na děti a do domácnosti. Raději spodní cívka horizont., nepřehřívat při delším šití, aut. dírka výhodou a overlock patka s ořezem ve výbavě nebo možnost dokoupit. A nejdůležitější cívky a jehly k dostání v galanterii. Moc díky za odpověď K
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katy17 Veronica 707 Excelent ![]()
http://www.sici-stroje.cz/…excelent-707
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katy17 Zarazila me ta overlockova patka. Co tu holky vyzkousely, patka je na nic. Ja sama mam Veronicu 404, ktera ma integrovany orez, je napojen na motor, takze silnejsi nez patka. K tomu jsem prikoupila i overlock jako samostatny stroj a neda se to porovnat. Ten orez neni jedina vyhoda, co overlock ma, pokud by jsi chtela sit i pruznejsi latky, tak na stroji bez diferencialu to bude slozitejsi. Ale pokud jsi vyucena krejcova, tak budes mit znalosti vetsi nez napr. ja amater.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sati děkuji za typ ale tenhle je trochu mimo mé finance…(respektive má to být dárek a nechci manžela vyděsit i když jsem řekla že si doplatím) to mě spíš zaujala ta 404 s tím ořezem jak psala @Cuddy. Taky je trochu nad ale asi si odtrhnu od pusy a malé nechám plínku na den
.Ale né vážně není to špatné ještě přečtu recenze a udělám závěr. Asi je opravdu lepší mít českou značku. Díky holky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mám opravdu český výrobek Veronika 404…musím říct že po prvních 3 dnech jsem byla rozhodnuta že ji vrátím…vše kvůli čemu jsem ji chtěla mi prostě nešlo, ořez, dírka a navlékač… prostě jsem nepoužívala sílu kterou jsem měla…páč mi to manžel hned o víkendu pořádně natřel. Ukázal vše a vše mu šlo jen bylo potřeba trochu víc síly než jsem byla zvyklá. (přece jen nový stroj ještě není rozchozený a ty umělé díky mě trochu děsily.) teď už ale můžu říct asi po měsíci skoro denního šití že jsem spokojená. Dáreček se osvědčil a to jsem ho ještě oficiálně nedostala až v srpnu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu, chceme švagrové koupit šicí stroj - šitím si začíná čím dál víc přivydělávat - šije hl. závěsy, potahy, povlečení a i nějaké oblečení. A dostaly jsme možnost koupě z druhé ruky tento stroj:
http://eshop.anita.cz/…komplet.html?…
snažila jsem se najít nějaké info, podle čeho vybrat.(např. http://www.dtest.cz/…t-sici-stroj?…) Ale vzhledem k tomu, že tomu vůbec nerozumím, je to asi zbytečné ![]()
Co si o tom myslíte???
Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
ten stroj nevypadá špatně, ale jste si vědomi toho, že šije pouze „rovně“?
Je to prostě průmyslový stroj určený spíše na domácí šití (oni to tam v podstatě napsali), takže se od něj asi nedá očekávat, že na něm někdo bude šít hodiny a hodiny průmyslovou výrobu.
Takže za mne ano zdá se super na základní šití. Jeho výhoda je jednoduchost a proto podle mne menší možnosti poruchovosti.
Pokud ale bude chtít dělat knoflíkoviu dírku, potřebuje k tomu i stroj, který umí i zik-zak (tenhle to neumí), na šití na zakázku je dobrý mít i overlock -líp to vypadá.
Shrnu to. Švagrová určitě má nějaký stroj, na kterém už šije.
já, kdybych měla prostory, tak bych to udělala tak, že vše, co by šlo bych šila na stroji, co jste jí vybrali, k tomu bych používala overlock a na dírky a opravy ten, co do teď používala.
Pokud ho budete objednávat, zjistěte si, zda má švagrová možnost tří-fázové zásuvky na zástrčku od motoru a pokud ano a chtěli byste to s tím, tak jim tu zásuvku vyfoťte. Podle toho, co píšou, dají vám k tomu zástrčku na přání (jsou různé typy). ![]()
Snad jsem to nenapsala moc zmateně, kdybys ještě chtěla něco vědět, tak se ptej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Re: Jaký šicí stroj?
Ahoj, tady si určitě vyberete ***.
Mají snad všechny šicí stroje značek
.
Editace adminem 8.9.2015 11:07 - odstranění odkazu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MEJZLIK mohla bych poprosit též o manuál na EJ09 z tesca? potřebuje promazat a já nějak nevím kam všude kápnout a na tři týdny kvůli tomu ho dát pryč nechci. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kápni všude, kde se něco hýbe… ![]()
Napřed ho ale vyčisti od prachu.
A dík za připomnenutí, tomu mému to už taky neuškodí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit