Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.. chci se svami poradit jaký šicí stroj koupit mamce k narozeninám.. máme v plánu něco od 4do 7tis asi stim overlockem absolutně se vtom nevyznám
, mamka síť umí ale její starý co měla ještě po babičce dodělal
byla bych ráda kdyby to nebyl samy plast a prostě něco vydržel
díky
@Wajtka Tak pokud tomu nerozumíte, doporučuji zajít s maminkou do prodejny kde se na stroje specializují a něco vybrat společně. Třeba se mamince zalíbí trošku dražší model a tak si doplatí nad vaší částku a bude spokojená. Mimochodem overlock je samostatný stroj, který neumí jiný steh. Některé stroje mívají steh podobný overlocku, ale kvalita stehu je výrazně jinde. Výběr šicího stroje pro někoho kdo hodně šije a dělá to rád a s láskou je asi stejně osobní záležitost jako vybrat nový parfém, prostě bez té osoby to nikdy nebude ono.
@Wajtka píše:
Ahoj.. chci se svami poradit jaký šicí stroj koupit mamce k narozeninám.. máme v plánu něco od 4do 7tis asi stim overlockem absolutně se vtom nevyznám, mamka síť umí ale její starý co měla ještě po babičce dodělal
byla bych ráda kdyby to nebyl samy plast a prostě něco vydržel
díky
Já siju. Co se týče stroje, chce to celokovový kvalitní vnitřek. Píšete celkem reálnou cenu, spíše ale dáte těch 7tis. Určitě nesezenete stroj s overlockem, ale s overlockovym stehem. Což upřímně je fajn, ale s overlockem se to nedá srovnat. Lepší stroje tento steh mají vždy. Osobně mám nejlepší zkušenost se stroji značky Lada, Janome a Brother. Konkrétně Lada má krásný stroj, s regulací přítlaku patky ( což doporučuji) za cenu kolem 7tis Kč. Nedoporučuji stroje značky Singer ![]()
@mamina89 Proč? Mě moje Singrovka šije perfektně, na to že ji je skoro 150 let ![]()
Taky se primlouvam, aby se do toho mamka zapojila. Pokud to musi zustat aspon castecne tajemstvi, zkusila bych tetu/kamaradku, aby oslovila mamku pro radu a podle toho vybrat. Tech typu v tehle cenove kategorii je milion, nektere uz lehce specializovane podle toho, s cim dotycna pracuje nejvic..
@Heivka píše:
@mamina89 Proč? Mě moje Singrovka šije perfektně, na to že ji je skoro 150 let
Ano, právě. Dříve singrovky byly super. Kovové vnitřky. Dneska se vyrábí v Číně. Není to už česká značka. Kamarádce při zastrceni do zásuvky vzplála
není to to, co bývalo ![]()
@Wajtka píše:
@mamina89 dekujia jaký tip máte přesně?
Doporučuji například Lada Q60b.
Já ho nemám, mám dražší stroj, ale ma ho hodně švadlen v mém okolí ![]()