Jaký šicí stroj pro mě?

2282
28.10.12 14:21

Jaký šicí stroj pro mě?

Ahoj holky,
pročetla jsem tady všechny diskuse ohledně šicích strojů a stejně nevím :oops:
Jsem začátečník a nepotřebuji aby měl stroj 500 různých stehů.
Potřebuji zašívat převážně montérky a podobné věci.
Takže potřebuji, aby stroj šil dopředu, dozadu a aby měl entlování(nebo jak se tomu řiká).No prostě aby se netřepila látka :)
A také aby nebyl problém s opravou (servisem) a dalo se přikoupit, co bude potřeba.
Nevím jestli je lepší elektrické ovládání a nebo ne.
Děkuji moc za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4247
28.10.12 14:47

Podle toho kolik na nej mas :) Ja jsem si jako zacatecnik poridila Brother Innov-is NV 10 a jsem nadmiru spokojena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
28.10.12 15:29

Mam Janome 920

mam tenhle- vybirala jsem stroj pul roku a docela jsem se informovala a TENTO vyhral---moje kriteria–
aby prosil hodne a nekazila se u toho--- prosije! /vnitrek celokovovy- je fakt silny-kdyz mas jehlu na džínovinu -pošetříš stroj a je cítit, jak snadno prosije i 6 vrstev/
ma zakladni stehy / nekolik druhu entlu-i jeden uz skoro overlock/plus par dalsich-pro me vic nez dost-a dobre se prepina- navic ma manualni nastaveni sirky a delky stehu-takze muzes podle potreby nastavit-nektere maji jen automaticke nastaveni
servis a nahradni dily bez problemu
cena skvela
je fakt pekny
bonus- navlekac nite, odstrihavac nite/ja furt hledam nuzky :D /, dobre svetlo, je tichoucky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
28.10.12 15:40

Mám tento a je super v tom, že prošije hodně vrstev. http://www.sicistroje-shop.cz/janome-423 Jinak má výhody jak psala nademnou rorozulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
28.10.12 15:55

On prave ten 920 ma stejne streva jako ten 423 ale byla to nejaka kolekce k vyroci Janome a ma mene kvalitni tzn. plastovou a ne kovovou krustu/a proto je levnejsi- pokud nepotrebujes extra odolnost tak ten plast je dostatecny /je tvrzeny a odolny-kov to neni-ale staci boooohate/
jo a zapomnela jsem jednu z podstatnych veci---ma automatickou knoflikovou dirku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
28.10.12 17:14

Ja osobne bych vybirala znacky janome nebo brother, pokud na to mas penize, tak elektronicky, dovede usetrit dost starosti a pro zacatecnika je fakt super. Zbytek podle toho kolik na to mas a kolik potrebujes stehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
29.10.12 10:55

Holky dík za rady.
Bohužel už je nebudu potřebovat.
Dneska dopoledne jsem se stavěla u mamky a říkám jí, že k vánocům budu teda chtít šicí stroj, že si nějaký vyberu a pak že se teda naši s manželem složeji. Jenže moje akční mamka mi ho už koupila. :roll:
Nevím jaký, to bude překvápko pod stromečkem. Tak se docela děsim toho co koupila.Ona se v tom taky nevyzná a hlavně pro ní je všechno zbytečně drahé, když se to dá sehnat levně. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
29.10.12 12:03

Jaj, no tak drzim palce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
29.10.12 12:50

Huuuu :think:… preji preoziraveho Jeziska :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
14.10.15 23:04

Chceš nový, nebo by byl možný i bazarový? Koukla bych klidně po nějakém použitém stroji Veritas nebo Zetina. Přiznávám ale, že nemám vůbec tušení, kolik to teď stojí, nová Zetina (teď se jmenuje Janome) byla ale celkem drahá.
U těch kvalitnějších strojů mi vyhovuje, že se nemusím bát do toho nacpat třeba tři, čtyři vrstvy džínoviny, takže záplatovat oblečení dítěti a manželovi není problém. Co narvu pod patku, to prošije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
14.10.15 23:23

Já mám základní brother a s tím, jak šije, jsem spokojená -
http://www.raj-siti.cz/…700/d-69850/.
Ale je pravda, že je to fakt základní a taky velkou vrstvu látky neprošije.
Všechny stehy jsou tam přednastavené, takže příliš rozletu nedává, zas ale nemusíš řešit dělku stehu a jak ty parametry správně nastavit, protože máš prostě na výběr ze čtyř a hotovo. Časem mi některé stehy chybí, to rozhodně ano, takže teď už bych si vybírala dražší stroj, na druhou stranu když si vzpomenu, jak jsem bojovala s nastavením u starého stroje a ne a ne se správně trefit (možná prostě jen potřeboval seřídit, vyčistit a tak, byl to starý skříňový), tak tenhle šije hezky hladce, napětí nitě a podobné věci fungují téměř samy, prostě pohoda.

A má celokovovou konstrukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.10.15 08:17

@Taciras jestli chcete stroj, který i začistí okraje, tak ne úplně základní, ale musí mít alespoň regulaci délky stehu, aby tam měl overlockové stehy, a z těch nejlevnějších a zároveň trošku robusních a kvalitních tak třeba Janome Juno: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a pokud uvažujete o stroji z Ikey a nebo podobných marketů, tak se také nejdříve zeptejte zda tam prodávají náhradní jehly, cívky, patky, a zda tam mají opraváře, který vám ten stroj při prodeji předvede, vyzkouší a také později seřídí, vyčistí, opraví…, aby se vám nestalo že je to stroj na jedno použití než se na něm něco pokazí, nebo než ztratíte patku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
15.10.15 21:37

Steeve, na začištění nestačí cikcak? Co se týče délky stehu, tak mám na výběr z asi pěti, cikcaky asi ze tří. Na jednu stranu to není ideální, ale stačí to.

TO juno toho určitě ale umí víc, a cenově vycházejí stejně.
Ten můj je celokovový (ten juno aso taky) a má rotační chapač, za což jsem já osobně moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.10.15 08:58

@noemmi začištění se dá dělat entlem, ale pak se ty 2 látky musí ještě sešít, nebo se to udělá overlockových stehem a je to zašištěné a sešité v jedné opěraci, takže je to rychlejší a ten overlockový steh lépe drží kraj látky,
u toho Brotheru je 5 délek na rovnékm stehu a 3 délky na entlku, ale u toho Janome je plynulá regulace délky, takže po desetinám mm si to můžete nastavit.
osobně bych si Brothera v téhle cenové kategorii nekoupil( ani rotační chapač v této ceně), jsou to takový chrastítka, u Brotheru bych šel až od řady Innovis výše, kdežto u té Janomky i v základní řadě jsou robusní, Brothery řady BQ nemají celokovou konstrukci, to ten prodejce má špatně uvedeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí