Přikládací vs. obyčejný digitální teploměr

29
11.1.15 09:47

jaký teploměr mám brát spíše?

Dobrý den maminky, potřebovala bych poradit, dnes jsem malému měřila teplotu teploměrem tím na pžiložení GERATHERM A tam mi to ukázalo 37, 1 a poté ze zadečku obyčejným digitálním po odečtu 36,2 který bych měla brát spíše? mě přijde že ten na přiložení měří jak chce. Děkuji předem za odpověd:)Hezký den:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1259
11.1.15 09:55

Ty bezkontaktni a prikladaci kaslu… starsi holce i mladsimu synovi meril v uchu okolo 34,2. Bylo mi to divny pac holka horela jak kamnatak jsem je zmerila klasickym teplomerem a sup ho- dcera 38,6 a syn v pohode okolo 36. Takze ja uz ty nekontakty nechci doma. zlaty rychlobezky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.15 10:22

Ty bezkontaktní jsou fakt nepřesný. Já jsem koupila v Lidlu a měřil úplně jinou teplotu než ten klasický, takže jsem ho vrátila - je to k ničemu když se na to člověk nemůže spolehnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
11.1.15 10:54

Smutné je, že klasické rtuťové teploměry již nejsou k dostání :-( EU nám je zakázala a já jsem ho nedávno rozbila :-( digitální mě pravidelně ukazuje, že jsem spíše podchlazená :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.1.15 10:58

Určitě ten normální. ty bezkontaktní, to se strašně liší kus od kusu, před 5 elty jsme koupila v Lidlu, a ten měřil fakt dobře, naprsoto přesně, ale pak mi ho kluci rozbili, před rokem a půl jsem tam koupila další, a ten si měří jak chce, dost často okolo 35, ani ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.1.15 12:09

Tak ja si dovolim nesouhlasit. Obycejny digitalni meri casto naprd… pokud se ceka jenom do toho prvniho zapipani, coz je jen orientacni. Podle vyrobcu se ma merit dal a to az 10 min., aby namerena teplota byla spravna. Coz si pri mereni v zadecku, jaksi neumim predstavit, udrzet dite tak dlouho v klidu.
Pri mereni bezkontatnim teplomerem je treba dodrzovat urcite zasady… Jako ze teplomer a dite maji byt v jedne mistnosti aspon pul hodiny, tedy neprinest si teplomer z mistnosti, kde je chlado, do mistnosti, kde je teplo apod. Otrit pot z cela, nedotykat se tesne pred merenim cela rukou apod. Ja mam bezkontatkni teplomer Omron a spokojenost nejvetsi. Meri presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56283
11.1.15 12:56

Holky kupte si v lékárně obyčejný lihový, co dělají jako náhrady za rtuťové, nejsou to sice rychloběžky, takže spíš pro větší děti, ale měří dobře.
Pak mám dobré zkušenosti s digitálním zn. Omron, ten měří výborně, ale je třeba ho v podpaží nebo v zadečku držet poměrně dlouhou dobu… Pak máme ještě Thermoval s ohebnou špičkou, který teda změří za několik sekund, ale blbě :mrgreen:
Pak mám laserový čelní Thermoflash, byl tedy drahý, ale je k nezaplacení, když mají děti horečku a já je kontroluju v noci, když spí, nemusím je budit. Ale je třeba počítat s tím, že měří jen orientačně, i v návodu je psáno, že se má změřit třikrát za sebou a brát průměr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
11.1.15 23:17

Nejraději mám klasiku a měřím v podpaží, jak 5tileté, tak kolikrát i miminu (to je sice komplikovanější, ale dá se). Těmi do zadečku jsem to nikdy neuměla (starší mi zhusta jako mimino nadávala a šprajcovala se, tak se to ani nedalo). :roll: Bezdotykových jsem koupila už pár, ale vždy jsem za pár dnů vracela na prodejnu jako nepoužitelné. Až naposledy koupený Geratherm, je docela přesný, ale jak píše Black Cat, asi je třeba dodržovat určité zásady. Měřím např. nad obočím u nosu - přesné. Odchýlím se o milimetr, už mám jinou hodnotu. Stejně kolikrát opakuji měření tím klasickým, abych si byla jistá. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí