Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj Zuzko a ostatní,
ve Tvé situaci to asi není lehká volba. Sama nevím ,co Ti teď za dobrou sedačku poradit. Osobně si mysím, že lepší nějaká autosedačka než žádna, ale to Chicco? Nevím, ale do Chicca bych já nešla. A když už teda to Chicco, který typ myslíte? Vector nebo Zenith? Zenith má aspoň kovovou konstrukci, takže líp sedí (tím že je těžší ) v autě. Ještě mě napadla autosedačka od Concord typ Fixmax. Když byste si vybrali z obyčejnějších potahů, je jejich cena kolem 3.900 Kč a to už by šlo, ne? Nejsme teď v práci (mám chřipku), takže se Ti ani nemůžu v katalogu mrknout na nic jiného, ale stejně mě už nic z dobrých sedaček nenapadá. Zkuste ještě popřemýšlet. Ušetřit přeci můžete na něčem jiném, ale na autosedačce, pokud by se nedej bože něco stalo, hodně záleží! Měj se a dobře se rozbodně!
PS: z těch „levnějších“ bych to viděla nejlíp na Maxi-Cosi Priory SPS, kterou třeba mi máme za 4.400 Kč
Ahoj,
tak jsem nakonec koupila na inzerat MAXI COSI Priori XP a po precteni prispevku mam trochu obavu jestli jsme setrili na spravnem miste… Sedacka je 3/4 roku stara, vypada, ze ji nic neni a majitele ji prodavali udajne proto, ze se jim sesly dve. Nevim, nevim. Jen pevne verim, ze jsem nenaletela… Stala 3500 a skutecne vypada jako nova.
Zuza
PS. Neznate nekdo nejakou adresu, kde by se daly najit vysledky testu sedacek apod?
Adresa na atesty autosedaček na mezinárodní i náš trh je ADAC.de ,je to německy , ale to číst nemusíš najdeš to pod obrázkem Kindesitze, a tam jsou veškeré atesty pro rok 2004,je to žebříček podle věku a váhy dítěte vždycky první je nejlepší, a ty co tam nejsou napsány tak ty neprošly .
Kindersitze,to byl překlep holky, ale přede zmáčkněte vlevo tests,ať to dlouho nehledáte.V čechách bohužel nevím , stejně to opisují z Adacu.
Vybíráme autosedačku. Maminky prosím poraďte, která je lepší.
1. Cybex Pallas 2012 9-36kg
2. Maxi Cosi Tobi 2012 9-18kg
@ivanka5 píše:
Vybíráme autosedačku. Maminky prosím poraďte, která je lepší.
1. Cybex Pallas 2012 9-36kg
2. Maxi Cosi Tobi 2012 9-18kg
já si myslím, že MC Tobi ![]()
Z hlediska bezpečnosti a pohodlí určitě ta 9 - 18 kg.
Z finančního hlediska, které je v souvislosti s bezpečností vedlejší, ta 9 - 36 kg.
I když se tvrdí,
My jsme koupili 9 - 18 kg Römer King Plus a jsme s ní maximálně spokojení.
Z hlediska bezpečnosti je o maličko lepší ten Cybex, ale je méně polohovací a potřebuje delší pásy.
Zdravím všechny, rozhoduji se mezi autosedačkami (9 - 18 kg) značky Peg Pérego a Joie. Která je lepší?