Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, chtěla bych poprosit o radu, potřebuji zaručený tip jak se doma zbavit Molic na ibiškách ![]()
Ibišků mám doma 14 druhu a už jsem opravdu zoufalá. Vyzkoušela jsem už chemické prostředky, tyčinky do půdy, nálev z tabáku, a už mně nic jiného nenapadá ![]()
Už jsem je i kompletně ostříhala, osprchovala, ošetřila postřikem. ale z novými listy přišli zase nové molice.
Vyhodit se mi je nechce, ale manžel naléhá.
Postříkat Biolitem a pak opláchnout..Funguje perfektně..Nebo kytku šoupni někam do zimy a nech jí tam tak 30 min,nebo i teď venku přes noc. Mě to pomohlo..
@Lussye píše:
Ibišků mám doma 14 druhu
Teda to můžu jen závidět. Já mám asi osm druhů - nebyla by fotka v květu? ![]()
Jinak já proti molicím používám zmíněný Biolit, nic jiného tak dobře nezabralo.
Moc fotek ještě nemám, protože je mám doma cca 2 roky. a některé druhy květou jen 1 den a měli třeba jen jeden květ. Teď válčím s těmi molicemi, a 3 mi už zašli
Já ibišky zbožnuji, a vyhodit se mi je nechce.
Pár fotek je tu.
Mám i ten kaskádovitý, ale ten kvetl jen jednou a velmi krátce.
@Lussye - ty jsou teda parádní
. Ten první vypadá moc pěkně - to je nějaký plnokvětý, že? A ten světlý je bílý nebo zabarvený?
@Milli Ten první je odnož z hodně starého ibišku, měla jsem dva a jeden mi bohužel zašel. Je takový poloplnokvětý
a ten světlý je takový světloulince žlutý.
Já mám bílý plnokvětý, ale kvete dost málo. Květ teda vydrží max. 3 dny, ale je moc krásný.
zkusím ten biolit, tak snad zabere.
dostala jsem i od tchýně ibišek už obrovský ve tvaru stromku, který 8 let nekvetl. Mně se tu rozkvetl do 3 měsíců
Mám tu na ně ideální podmínky, ale ty breberky. ![]()
Kolik potřiků je tak třeba, protože jsou i ty jejich vajíčka
nebo ty ten biolit zabie taky ![]()
Biolit to doslova vyhladí.. Já tím stříkám všechny kytky,když se na nich začne něco rojit a mám klid.. Hlavně je důležitý nestříkat zblízka(spálí se) a po pár minutách to osprchovat vlažnou(spíš studenější) vodou… Pod sprchou,aby tam nic z postřiku nezůstalo..Přece jen-je to chemie..
Snad to pomůže ![]()
@Lussye - tohle měla i mojí týchně sestra. Krásný obrovský starý ibišek, ale nekvetl. Ona ho měla v moc velkém květináči a přitom ibišky mají rády spíš těsnější, aby kvetli. Tak po důkladném ostříhání pak přece jen začal.
Tak jsem ibišky postříkala, osprchovala, dokonce i přesadila, a ty mrchy tam jsou pořád ![]()
Ahoj, mám na ibišku molice a končím první trimestr těhotenství… nechci tedy používat chemii, ani biolit ani mospilan…
nevíte někdo jak bych ty molice mohla přes zimu aspoň nějak ukočírovat?
Nebo mám ibišek raději vyhodit? Je to metr a půl vysoký strom…
a nemáme balkon, takže ho nemužu ani vystrčit na chladné počasí…
Já jsem kdysi nešetrnou péčí taky málem odrovnala ibišek. Nakonec ho zachránilo přesazení - větší květináč a nová hlína. Nemůže ten tvůj v tomto směru strádat a být oslabený?
Nám pomohlo asi 3 dny za sebou důkladně postříkat mýdlovou vodou…