Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám takový problém…máme hodně špatně situovaný balkon. Slunce nám tam svítí od rána do večera. Minulý rok jsem ho chtěla zkrášlit truhlíkama a vysázela jsem si levanduli a oleandr…ani jedno nepřežilo
Chtěla bych něco kvetoucího, ale ne muškáty…a hlavně ne nic jedovatýho. A druhý dotaz je: Co mám dát na tuto stranu na okno (jako dovnitř). Měla jsem tam orchidej, ale nelíbilo se jí tam, kalanchoe to taky nepřežila. Existuje nějaká rostlinka (kromě kaktusů) která by ten žár snesla?
Předem děkuji za rady ![]()
Mám opačný problém
Já bych zase potřebovala poradit,co na balkon,kam slunce nesvítí ![]()
Já se jen přidám do diskuze a počkám si co kdo napíše. Na balkón nám svítí od 12h do západu.
Měli jsme levanduli ta to nepřežila.
Na okně v bytě mám fialky, docela bych řekla že se jim daří, pokud je nezapomene 14 dní zalít
a ještě gloksínie (nevím jestli je to správný název), těm se taky daří.
Kendro mám stejný balkon, pařák a slunko celý den, teď jsem část zastínila rohoží, mám tam jeden muškát a jednu petunku
to mám na slunku, a do stínu dám kytky z bytu a bylinky ![]()
Za oknem mám tlustici a draceny http://www.celysvet.cz/…270-tlustice
A teď čtu, že se nedaří levanduli
včera jsem koupila semínka, no zkusím a uvidím ![]()
Já jsem měla loni na parapetu na jižní straně petunky a surfinky a byly nádherné. Jsou náchylné na sucho, takže každý večer pořádně zalít. ![]()
Zevnitř mám palmičku a pak nějakou rostlinku s růžovými listy a těm se tam daří. ![]()
Máme balkon na jih, přes poledne stíněný vrchním balkonem. S úspěchem pěstuju muškáty - ty přežijou snad všechno. Určitě doporučuju gazánie - ty kvetou dokonce jen na slunci, jinak ne. No a udělala jsem si dvě misky se skalničkama - ty mají rády hodně sluníčka, málo vody, takže kytka ideál. V aspoň trochu zastíněných místech mívám oleandr, begonie,… Jsem tak trochu do kytiček blázen a chybí mi moc zahrádka. Letos už mám v květináčích lilie (ty mi krásně přezimovaly v květníkách a už raší), Zephyranthes robustus, úžasný šťavel). V dubnu se chystám dokoupit ještě něco málo muškátů, od našich si přivezu bylinky a v srpnu mě můj odváží do Bohnic, protože malý mimčo a do toho balkon osázenej kytkama, to bude mazec.
Jinak balkon na sever, kam pořádně sluníčko nezasvítí bych osázela fuchsiemi - jééé, ty já miluju a na jih mi vůbec nejdou, co bych dala za trochu stinnou polohu balkonu. ![]()
Jo a letošní mrazy mi kupodivu přežil netřesk ale i delosperma - nádherná to skalnička, kvetoucí taky jen na sluníčku a téměř naprostý nezmar. Existuje ve spoustě barevných variant.
A taky jsem měla jeden rok rajčátka - hmmmm, ty byly dobrý. Celý den pěkně na sluníčku ![]()
Každopádně bych na jižním balkoně nehospodařila bez samozavlažovacích květináčů. TO jsem zkusila jednou a málem jsem se zbláznila a ve finále stejně výsledek nic moc. ![]()
My máme terasu na jih…no v podstatě tam svítí od rána do večera. A v létě tam dávám ibišky, palmy, oleandry. V truhlících z kamene tam mám celoročně hvozdík, okrasné trávy a malé jehličňany. A do truhlíků mezi to dávám letničky - lobelku, muškáty, petunie. Ono jde taky hodně o to aby si rostlinky na ten žár zvykly. Já nemám ani jeden lísteček na ibišku spálený, naopak krásně vždycky lístky zesílí a ibich krásně kvete celé léto. To ještě podotýkám, že hnojím granulovanými slepičinci
Pak pokud by šel balkon trochu přistínit, pak by šel dát ven i lopatkovec. Ten mám v takovém přechodném stínu a taky venku krásně kvete.
Na severní stranu domu - do stínu dávám do truhlíků begonie nebo fuchsie.
Nám taky peče od rána do večera.Daří se mi na balkoně surfiniím, million bells a petuniím.A jahodám ![]()
A uvnitř na okně mám draceny,bromelie a (no a teď si nevzpomenu,jak se to jmenuje)
Taky se daří na sluníčku ibišku, jen mně vždy chcípne ![]()
my máme million bells je to nádhera a pije to teda jak duha,každý den konev,ale sluníčko to potřebuje
http://www.e-rostliny.cz/…brachoa-Rose
http://www.pearlsflowers.com/…ingplant.jpg
vozíme si z rakouska,tam mají krásné kvalitní
Ahoj holky.Zajímá mě taky toto téma.Macinko a kde je kupuješ?A co dát na okno,kde je celý den zase slunko?Jedná se o východní stranu.Díky za rady.
ježkovy oči,já se přehlídla,že zakladatelka psala,že tam svítí celý den slunce
![]()