Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám asi trapný dotaz, ale může mi prosím někdo poradit, jak mít i paneláku doma pěknou pažitku? Když si koupíme pažitku už v květináči, dá se pak i z ní mít krásnou pažitku? Díky za rady.
ja se pridam, pokud zakladatelka dovoli- nemam ani balkon, muzu bylinky pestovat za oknem (cilene mi jde o pazitku, petrzelku- natovou a event. treba bazalku…). Truhlik nemuzu dat ani ven za okno, bydlime v prizemi .....
Pazitku doma muzete pestovat bez problemu,jen ji musite casto strihat,kdyby jste ji nechali prerust,tak by byla skareda
. Ja mam pazitku na chalupe a prvni co na jare udela,ze ji osmikam a pak je krasna
, doma by to melo fungovat stejne ![]()
joanee: takže, když ji koupím v tom květináčku v obchodě, tak prostě jen často stříhat? a budu z ní mít pěknej trs?
Mám pažitku normálně v bytě na parapetu a úplně bez problémů. Jen je potřeba ji celkem často stříhat, jak už psala Joanee, roste jako ďas a pak není hezká.
baculkaji píše:
joanee: takže, když ji koupím v tom květináčku v obchodě, tak prostě jen často stříhat? a budu z ní mít pěknej trs?
Přesně tak.
Mě doma pažitka vždycky umřela potvora jedna
Takže neporadím. Ale na zahradě jí máme krásnou ![]()
Ahoj, holky, Joanee má určo pravdu s tím stříháním (pak rovnou krájím na přiměřený rozměr a dávám v igeliťácích do mrazáku, je pak jako čerstvý, nebo lze sušit, ale to mému jazyku chlupatému nevyhovuje, chutná mi to jak seno …) a důležité je z toho květináče, ve kterém to koupíš, doma ihned přesadit do většího, ideáně i hlubšího (kyblík je TOP
), pažitka se rozrůstá rychlostí fotonu a potřebuje prostor ![]()
Případně když vám uschne, tak jí dejte na nějakou dobu do zimy - klidně do ledničky. Po přenesení do tepla obrazí.
A chce hodně vody - ideálně by měla mít pořád vlhko.
romcaonca píše:
Ahoj, holky, Joanee má určo pravdu s tím stříháním (pak rovnou krájím na přiměřený rozměr a dávám v igeliťácích do mrazáku, je pak jako čerstvý, nebo lze sušit, ale to mému jazyku chlupatému nevyhovuje, chutná mi to jak seno …) a důležité je z toho květináče, ve kterém to koupíš, doma ihned přesadit do většího, ideáně i hlubšího (kyblík je TOP), pažitka se rozrůstá rychlostí fotonu a potřebuje prostor
Já se z dovolením taky připojím. Chce spíš sluníčko nebo ne?
lucenka píše:
Případně když vám uschne, tak jí dejte na nějakou dobu do zimy - klidně do ledničky. Po přenesení do tepla obrazí.
A chce hodně vody - ideálně by měla mít pořád vlhko.
Jo, to je pravda, pořád tam liju. ![]()
Tak my už přímo klasický trs v květináči nekupujeme dávno, radši si ji přímo do květináče zasadíme ze semínek… Letos už ji máme a jak krásně se už klube… prostě nádhera… a máme ji klasicky doma na parapetu na okně…