Zahradničení - úplný začátečník

3241
19.3.12 11:42

Zahradničení - úplný začátečník

Ahoj všem zahradníkům,
založila jsem toto téma, protože si budu pronajímat zahrádu a nemám vůbec žádné zkušenosti. POtřebuju tedy kompletní poradenství, popřípadě taky odkazy na zajímavé weby.
Momentálně je březen a já bych tedy potřebovala poradit s čím začít. Zahrádka je celá zarostlá trávou, jak se postupuje, když si tam chci udělat záhonky, není na to už pozdě? Dále kdy se co zasazuje a jak to mám dát k sobě, chtěla bych základní kořenovou zeleninu, mrkev, pórek, cibule, česnek, jeslti se dá třeba i květák, hrášek a ráda uvítám i nové typy. Je tam i skleník, takže do něj asi papriky a rajčata ne?? :lol:
No a nejdůležitější otázka, co vše si mám koupit?? Abych vůbec mohla začít… Zatím mám jen svoje ruce :mrgreen:

Doufám, že mi poradíte, klidně i odkazem na nějaké stránky, děkuji moc moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
19.3.12 11:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
13.7.14 20:45

Je tu nějaká opravdu aktivní skupina/diskuse zahrádkářek? Potřebuju průběžně radit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
13.7.14 22:10

@Kapaz Zkus tady - jsou zde zkušené zahradkářky, které ti rády a ochotně poradí.
 http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
14.7.14 11:13

@Kapaz Jestli není, můžeme vytvořit, taky bych se přidala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
8.9.15 10:54

Ahoj, prosím o radu koncem května jsem zasela mrkev s tím, že až bude Kbča jíst příkrmy, bude mít čerstvou ze zahrádky. Je nám 5 měsíců a s příkrmem ještě alespon 3 týdny počkáme. jde mi o to, že už jsou chladná rána a já nevím, zda to mrkvi nějak „neublíží“ na chuti a vitamínech. myslíte že ji tam ještě muzu nechat? nebo ji mam radeji vyndat? jak ji mam nejlépe skladovat, aby „nevyschla“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
8.9.15 11:15

@marush85 Mrkvi chlad určitě nevadí. Než začne mrznout. Pak samozřejmě zmrne. Maximálně ti to můžou teď sežrat myši :-)
Ale skladování je nejlepší v písku. Tam ti zůstane krásná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31600
8.9.15 11:17

@marush85 jde i o to, aby si na ní nakonec nepochutnali myši ;). Touto dobou by měla být už dostatečně narostlá, uchovávat nejlépe ve sklepě v lísce - máte-li, případně garáž, jiná studená místnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
8.9.15 11:36

@korinkovna díky moc :-) jj myši sou potvory, musela jsem vyndat brambory předčasně jinak by mi i ten zbytek sežrali. mrkev zatím vypadá nedotčeně, tak snad i ta bude ok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí