Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, mám dotaz. Jak velkou terasu máte u bungalovu a z jakého materiálu? Budeme mít malý přízemní domek, vchod na terasu bude zhruba uprostřed delší strany domku. Díky za odpovědi ![]()
40 metrů čtver. Dům dlouhý 9 m, po celé délce, plus kousek za roh. Od domu 4 m. Dřevěná - terasová prkna s profilem.
My mame 40 m a pohoda
taky prkna vypalovane ale priste bych radeji mozna volila olejovane protoz ty palenee chytaji patinu dost nesoumerne:(
Právě že nad materiálem zatím přemýšlíme a hledáme inspiraci. Kdybyste sem přihodily fotku, byla bych ráda
Představuju si terasu jako posezení, kde bude dřevěný nábytek. Nic extra velkýho, ale nevím právě, kolik metrů na tohle stačí ![]()
My mame ratanovej nabytek. Ale takovy ten umely ratan krerej je celorocne venku a na jaro se umyje. Mame tento byt ( ale ma proporce rodineho domu, a bungalov si chce me taky tak za dva roky stavet! Ty prkna tam jsou videt a terasa ma 45m tusim. Tento je nas http://www.bydleni-zlin-kriby.cz/…hlidka7.html
Pripojuji se prez ipad a tady na tom foru to neni na vkladani fotek na apple uzpusobene:(
Rozhodně doporučuju dřevo. My máme teda natírané, speciální terasový nátěr, je to pěkný, já natírám ráda, tak mi nevadí to obnovovat. Rozhodně materiál dřevo, beton či dlažba nesrovnatelný - tohle je teplý už teď, děti po tom lezly v půl roce, měkký, nerozbijou si hlavu, když upadnou. Kromě prken je dobrá varianta, co teď prodávají v IKEI takové „čtverce“, vypadá to jako parkety, a složíte si to na terase - třeba jen vydlážděné obyč. dlažbou, a jednoduše se to poskládá, má to plastové zámky, na zimu se to může složit. Taky moc příjemný.
Děkuju za reakce. Ještě mi napadá, není to dřevo v létě moc rozpálený? Máme malýho synka, tak aby se nespálil.
Nam na tereasu pere slunko furt a neni to rozpalene, beton by byl rozpaleny ale to drevo je prijemne teple!
Právě naopak, dřevo se jako jediný nerozpálí, na dlažbu či beton by člověk bosou nohou nemohl, nám to odpoledne taky na terasu žhaví fest. ![]()
Ahoj, my budeme mít kamenný koberec. Je to super, vodě propustný, takže to nikdy není mokrý, protiskluzový, jednolitý, velice příjemný na nožky, prostě paráda. Máme to kolem zapuštěného bazénu a ted to budeme mít i na terase ![]()