Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj zajimalo by me co vse se da zasadit a z ceho se co da vypestovat.Date mi tip na nejakou zajimavou rostlinu?
Noo podle strýčka Pompa,se dá zasadit všechno
,ale já sázím ráda(hlavně teď na jaře)bylinky a mám je pak do vaření celý rok.Nebo taky datlové pecky a mám do půl roku palmu
Zkoušela jsem i Liči,má nádherný růžový listy.. Jinak mě nic jinýho zajímavýho nenapadá ![]()
topinambury?Myslíš do květináče nebo do země?Třeba měsíček lékařský?Samozřejmě bylinky jsou super.A co třeba konopí?Krásná a nenáročná rostlinka
![]()
mi si vypěstovali ananas s odříznutého konce plodu, ale třeba mango nám nešlo. Nevíte, šlo by si zasadit třeba semínko z citronu, pomeranče, mandarinky…Nejde mi o jedé plody, jen o tu rostlinku ![]()
Konopí mě taky napadlo,ale to v bytě dost smrdí,ale jako rostlina je to fakt zajímavá a pěkná a pokud jí chceš jen jako okrasu,tak je nenáročná velmi ![]()
Lacenka píše:
mi si vypěstovali ananas s odříznutého konce plodu, ale třeba mango nám nešlo. Nevíte, šlo by si zasadit třeba semínko z citronu, pomeranče, mandarinky…Nejde mi o jedé plody, jen o tu rostlinku
Tak babička má 2 m mango. Ono se musí nechat ta pecko oschnout a opatrně rozlousknout a ten vnitřek dát do půdy a tu udržovat vlhkou a ještě přes květináč dát sáček. A začne růst asi tak po 6 měsících strašně dlouho klíčí. Jinak citrón, pomeranč, mandarinka, grep ponejvíc vše co má pecku se dá zasadit. Ale musí se udržovat vlhká půda a vlhko okolo, ten pytlík je na to fajn. Jinak ty citrusy můžou za takových 5 let klidně i plodit.
ted mam v misce seminka pomerancu tak to zkusim.zkouseli jste nekdo vypestovat papriku ze seminek koupene papriku v obchodu?
No, ponejvíc se papriky, když se sbírají podtrhávají aby dozráli cestou a to pak nemají semínka možnost dozrát, ale nemusí to být nutně u všech. Prostě to musíš zjistit.
Chilli papričky se trhají zralé aby byli pálivé.
Ahoj no budu to muset zkusit.mam zasazeny cinsky strom stesti a povyrostl ale ted mi nejak umira nevite cim to muze byt?
No zasadit se dá i topůrko od sekery…
Ale můj největší pěstitelský úspěch byla desetiletá datlová palma, vypěstovaná z pecky. Když byla větší, musela pryč. Tolik místa v bytě nebylo a zastřihávat vrchní listy bylo bez efektu. Takže si ji odvezla ségra do domečku…