Co vše se dá zasadit?

962
29.2.12 13:05

co vse se da zasadit

Ahoj zajimalo by me co vse se da zasadit a z ceho se co da vypestovat.Date mi tip na nejakou zajimavou rostlinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2351
29.2.12 13:17

Noo podle strýčka Pompa,se dá zasadit všechno :mrgreen: ,ale já sázím ráda(hlavně teď na jaře)bylinky a mám je pak do vaření celý rok.Nebo taky datlové pecky a mám do půl roku palmu :palec: Zkoušela jsem i Liči,má nádherný růžový listy.. Jinak mě nic jinýho zajímavýho nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.2.12 13:40

topinambury?Myslíš do květináče nebo do země?Třeba měsíček lékařský?Samozřejmě bylinky jsou super.A co třeba konopí?Krásná a nenáročná rostlinka :palec: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
29.2.12 13:42

mi si vypěstovali ananas s odříznutého konce plodu, ale třeba mango nám nešlo. Nevíte, šlo by si zasadit třeba semínko z citronu, pomeranče, mandarinky…Nejde mi o jedé plody, jen o tu rostlinku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
29.2.12 13:48

Konopí mě taky napadlo,ale to v bytě dost smrdí,ale jako rostlina je to fakt zajímavá a pěkná a pokud jí chceš jen jako okrasu,tak je nenáročná velmi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
29.2.12 13:49

Tak krome poradneho chlapa asi vsechno :lol:

• Citovat
  • Upravit
1270
29.2.12 13:53
Lacenka píše:
mi si vypěstovali ananas s odříznutého konce plodu, ale třeba mango nám nešlo. Nevíte, šlo by si zasadit třeba semínko z citronu, pomeranče, mandarinky…Nejde mi o jedé plody, jen o tu rostlinku :kytka:

Tak babička má 2 m mango. Ono se musí nechat ta pecko oschnout a opatrně rozlousknout a ten vnitřek dát do půdy a tu udržovat vlhkou a ještě přes květináč dát sáček. A začne růst asi tak po 6 měsících strašně dlouho klíčí. Jinak citrón, pomeranč, mandarinka, grep ponejvíc vše co má pecku se dá zasadit. Ale musí se udržovat vlhká půda a vlhko okolo, ten pytlík je na to fajn. Jinak ty citrusy můžou za takových 5 let klidně i plodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
29.2.12 20:28

ted mam v misce seminka pomerancu tak to zkusim.zkouseli jste nekdo vypestovat papriku ze seminek koupene papriku v obchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
29.2.12 21:55

Já takhle pěstovala jen chilli papričky,ale ty šly krásně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
29.2.12 22:55

No, ponejvíc se papriky, když se sbírají podtrhávají aby dozráli cestou a to pak nemají semínka možnost dozrát, ale nemusí to být nutně u všech. Prostě to musíš zjistit. :lol: Chilli papričky se trhají zralé aby byli pálivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
1.3.12 10:05

Ahoj no budu to muset zkusit.mam zasazeny cinsky strom stesti a povyrostl ale ted mi nejak umira nevite cim to muze byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
3.3.12 17:31

A co jadrince daji se zasadit?z hrusky nebo jablka?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
3.3.12 23:57

Ty semínka jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
4.3.12 00:07

Jo asi to nejde co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.3.12 00:42

No zasadit se dá i topůrko od sekery… :mrgreen: Ale můj největší pěstitelský úspěch byla desetiletá datlová palma, vypěstovaná z pecky. Když byla větší, musela pryč. Tolik místa v bytě nebylo a zastřihávat vrchní listy bylo bez efektu. Takže si ji odvezla ségra do domečku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí